Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 19.08.2012.
06:11
Kurir A

Trudan muškarac vodi bitku za svoju decu

Amerikanac Tomas Biti, prvi pripadnik jačeg pola koji je ostao u drugom stanju, ne može da dobije starateljstvo nad rođenom decom.

Ne odustaje od starateljstva nad decom: Tomas Biti
 

On sa svojom suprugom Nensi vodi bitku za starateljstvo nad njihovo troje dece, jer im američka država Arizona blokira razvod, koji su pokrenuli u aprilu ove godine. Naime, sud te zemlje počeo je da preispituje ispravnost njihovog braka, jer bi mogao da bude istopolan, što u Arizoni nije dozvoljeno.

Tomas i 11 godina starija Nensi venčali su se kao heteroseksualni par 2003. jer je Tomas tada imao dokumentaciju koja potvrđuje da je on promenio ženski pol u muški. Iako je u svim njegovim medicinskim izveštajima ta promena izvršena, on je u međuvremenu rodio troje dece, zbog čega sudija nije uveren da su dokazi koje je Tomas priložio pre devet godina bili ispravni.

Oduvek želeo da bude muškarac

Tomas je rođen kao žena Trejsi Lagondino, ali je oduvek znao da želi da bude muškarac. U dvadesetim godinama počeo je s prvim terapijama uzimanja hormona, a 2002. izvršio je i operaciju uklanjanja grudi, mastektomiju. Od tada je on legalno muškarac, ali je odlučio da još neko vreme zadrži ženske reproduktivne organe da bi sa suprugom mogao da ima decu, jer ona više nije mogla da rađa. Tomas je konačno promenio pol tek ove godine.

Ipak, dok su sudski sporovi u toku, sudija je odlučio da Tomasu dodeli privremeno puno starateljstvo nad decom, nakon što je on u maju ove godine obelodanio snimke na kojima se vidi kako ga supruga Nensi zlostavlja.

Kontroverzan par se upoznao kada je Tomas imao 24 godine. U to vreme se Nensi bavila bodi-bildingom, a jednom je već bila u braku iz kojeg ima dve ćerke, koje su sada tinejdžerke.

Njih dvoje su se venčali na Havajima 2003, a ubrzo su odlučili da imaju decu. Kupili su spermu od anonimnog donatora, posle čega se Tomas podvrgnuo veštačkoj oplodnji i zatrudneo. Za kratko vreme dobili su još dvoje dece, tako da sada imaju ćerku Suzan i sinove Ostina i Džensena.

Tomas je 2007. za jedan američki časopis pozirao trudan sa bradom i otkrio da je prvi muškarac koji čeka dete, iako tada, očigledno, još nije bio izvršio operaciju promene pola. Par je posle izlaska u javnost prolazio kroz brojne stresne situacije, od raznih uvreda do pretnji smrću.

Nedelja 19.08.2012. 08:13
Ta deca su ipak Tomasova.
Nedelja 19.08.2012. 12:06
E može li iko sad da pobije argumente da oni nisu potpuno psihički stabilne i normalne osobe.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online