Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 06.08.2012.
13:34
Vestionline A

Pijani gledalac gađao Bolta, premlatila ga džudistkinja

Sjajani Jamajičanin Jusein Bolt potvrdio je reputaciju najbržeg čoveka današnjice, ali je njegova zlatna medalja i olimpijski rekord ostao u senci incidenta, koji, srećom, nije prošao sa težim posledicama. Naime, pred početak trke, jedan pijani gledalac bacio je flašu, koja je pala blizu Bolta i Blejka. Nedaleko od izgrednika, bila je holandska džudistkinja Edit Voš, koja je isprebijala neodgovornog gledaoca.

Umalo skandal pre početka trke: Pijanog gledaca odvode sa stadiona
 

U nedelju uveče, cela planeta pratila je "trku milenijuma", kako su je mnogi prozvali, i još jednom sa oduševljenjem posmatrali Juseina Bolta kako osvaja novu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, u trci na 100 metara.

Ipak, trka je imal i uvertiru. Jedan pijani gledalac, koji se nalazio na delu tribina odmah iza startne linije, neposredno pred početak trke bacio je flašu u pravcu sprintera.

Flaša je pala iza Johana Blejka, srećom daleko od atletičara da bi ugrozila start trke, a zanimljivo je da je u neposrednoj blizini ovog navijača bila i osvajačica bronzane medalje u džudou, Holanđanka Edit Boš.

Prva reagovala: Edit Voš

Kako je sama priznala, isprebijala je pijanog gledaoca.

"Pijani gledalac je, pored mene, bacio flašu na stazu! Pretukla sam ga. Neverovatno. Propustila sam finale na 100 metara", napisala je Boš na "Tviteru".

Policija je posle trke potvrdila da je lišila slobode gledaoca, koji je flašu bacio ka finalistima trke na 100 metara.

Fnalisti trke u najbržoj atletskoj disciplini mahom su tvrdili da nisu ni konstatovali da je na četiri, pet metara iza njih pala flaša

 "Ništa nisam čuo dok mi kasnije nisu rekli šta se desilo. A što se "intervencije" na tribini tiče... šta da kažem. Ne mogu da promovišem nasilje. Žao mi je što se to desilo", rekao je šampion Bolt.

Sporna flaša pala je na samo nekoliko metara od atletičara: Incident pre trke

S druge strane, Amerikanac Džastin Getlin priznao je da je bio svestan da se nešto dogadilo.

"Nisam znao šta je tačno, ali kada čitav stadion utihne, jasno možete da razaznate takav zvuk", rekao je Getlin.

Od cike i vriske koja je usledila sekund kasnije, kada je pucanj označio početak trke, niko od takmičara sigurno nije čuo posledice džudo poteza Edit Boš.

Pijani gledalac pojaviće se pred sudom u ponedeljak, a očekuje ga finansijska ili zatvorska kazna, a moguće je da dobije i obe.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.08.2012. 17:23
Flaša na atletskoj stazi deluje zastrašujuće i pored opsežnih priprema i sistema za obezbeđenje učesnika OI, ali kako niko nije snimio kako Edit mlati ožderanicu?! Baš bih voleo to da vidim!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online