Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 06.08.2012.
14:05
Pressonline A

Našao guštera u bureku s mesom

Umesto bureka sa mesom, Beograđanin Radoljub Mitrović (31) pojeo je burek sa gušterom. Osećaj je, kaže, bio toliko odvratan da je sedam dan povraćao, a burek više nikada u životu neće okusiti, iako mu je bio omiljena hrana, piše Pres.

Foto: Ilustracija
 

Mitrović za Press tvrdi da je, dok je pre desetak dana sa kolegom doručkovao u pekari "Div" u Borči, sa komadom bureka sa mesom zagrizao i guštera.

Meso, ali kakvo

- Kolega i ja smo svratili na doručak. Jeli smo ispred nekog ogledala u pekari. U jednom trenutku sam čuo da je nešto kvrcnulo kada sam zagrizao i video da mi nešto crno viri iz usta. Kad sam ispljunuo, imao sam šta da vidim. Zagrizao sam gušterovu glavu i iako je bio mrtav, videla se krv. U trenutku mi se smučilo, izašao sam napolje i počeo da povraćam - priča Mitrović.

Inspekcija: Kazne i do tri miliona

U poljoprivrednoj inspekciji potvrđuju da su inspektori dobili nalog za kontrolu pekare i objašnjavaju uobičajenu proceduru:
- Inspektori izlaze na lice mesta i sprovode široku kontrolu proizvođača, ne samo na okolnost iz prijave. Sačinjava se zapisnik, obaveštava podnosilac prijave, ukoliko je to zahtevao, i sankcionišu se nepravilnosti. Na osnovu Zakona o bezbednosti hrane kazne se mogu kretati do 3.000.000 dinara.

On kaže da je narednih dana preživljavao košmar:

- Sedam dana mi se vraćao taj burek. Da vam ne govorim o tome da više burek u životu neću okusiti, a obožavao sam ga. To zaista ne može da se zaboravi, užasan je osećaj, više ni pitu ne mogu da probam. Samo sam jednom jeo pre toga u toj pekari i burek im je stvarno dobar, međutim, ovo je strašno.

Naš sagovornik ističe da su mu svedoci ovog nemilog događaja, pored kolege, i dve radnice u pekari. Kaže da u pekari postoji kamera, ali da mu je vlasnik rekao da je obrisao snimak.

- Radnice su odmah pozvale vlasnika koji je tada bio na odmoru i rekao je da nikome ništa ne prijavljujem, već da ga sačekam, pošto se vraća za nedelju dana. Kada smo se našli, bio je veoma arogantan, a kada sam mu rekao da ću sve ispričati za novine, pretio mi je i govorio da će naći načina da me pronađe. Iskreno, našao sam se sa njim zato što smatram da treba da mi nadomesti ono što sam preživeo. Pa, zbog ovakvih stvari se u svetu zatvaraju hoteli i restorani - napominje Mitrović.

Klasična iznuda

On dodaje i da je hteo da pokrene privatnu tužbu, ali da je odustao i ceo slučaj prijavio poljoprivrednoj inspekciji:

- Rekli su da oni ne mogu da uzmu na analizu to parče u kome je gušter, a koje sam ja sačuvao, već da mogu samo da izađu na teren i uzmu uzorke u pekari. Kažu da je trebalo da ih zovem odmah kada se to desilo da dođu na lice mesta.

S druge strane, vlasnik pekare Slobodan Vasović napominje da se ništa slično nikada nije dogodilo u njegovoj radnji i da je reč o klasičnoj iznudi novca.

- Žao mi je što nisam snimio razgovor sa tim čovekom, kako bih ga tužio za iznudu. Prvo mi je tražio 2.000 evra zato što je navodno našao guštera u bureku, a na kraju smo došli do cifre od 500 evra. Mogu i ja da pojedem pola bureka, iz džepa izvadim guštera, stavim ga u tanjir i dignem frku. Radnica nije videla kad je on zagrizao parče, samo ju je zvao da vidi kad ga je stavio na tanjir. Izvinio sam se tom gospodinu, s tim što u ova vremena niko nije spreman da isplati novac koji je on tražio. A i zašto bih mu isplatio kad je nemoguće da se gušter našao u bureku - ističe Vasović, i dodaje da je spreman da inspekciji obezbedi sve uslove kako bi uzeli uzorke.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 06.08.2012. 14:11
Možda je vlasnik te bureke čuvao za Kineze!? Ali, šalu na stranu, mogao je i nešto gore zagristi.
Ponedeljak 06.08.2012. 14:31
pa zar to meso sto stavljaju u bureku je nesto bolje od gustera :))) bar cisto meso pravi protein :)
Sreda 08.08.2012. 08:53
Kod nas se gušteri baš i ne šetaju slobodno. Ima da ga tražiš danima, nećeš ga naći. Neki miš možda....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online