Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 02.08.2012.
14:20
B92 A

Prvi "intervju" sa Božjom česticom

Čini se da je proteklih nedelja Higsov bozon svuda – na televiziji, u novinama i magazinima, na utakmicama sa Kanje Vestom. Autor magazina Njujorker, Endi Borovic rešio je da uradi imaginarni intervju sa ovom do sada neuhvatljivom česticom u njenom domu u Hemptonsima.

Higsov bozon ili Božja čestica
 

Pre nego što počnemo, prvo moram da pitam ovo – Božja čestica? Zaista? Ko je prvi počeo sa tim nazivom?

Toliko su me zezali zbog tog naziva! Ne znam ko je prvi počeo sa time, veorvatno neki tabloid. Ako ljudi žele da me zovu tako zbog svega što radim, neka im bude – počastvovan sam. Lepo je znati da ono što radiš čini ljude srećnima. Ja volim svoje fanove. Ali Božja čestica? Nisam siguran. Ja ne mogu čak ni da se snađem sa svojim telefonom.

Kad već pričamo o tvom poslu – šta ti to tačno radiš?

Ono po čemu sam najpoznatiji, po dobru ili zlu, jeste da ja dajem masu svim česticama. Ali ne želim da ceo život budem ukalupljen zato što ne volim da postavljam ograničenja za buduće projekte. Evo recimo, baš sada radim puno stvari koje nemaju veze sa atomskim česticama ili masom ili bilo čime sličnim. Uzmimo za primer moju liniju donjeg veša koju radim u saradnji sa Hugo Bosom. Zvaće se ili Higs Boss ili Hugo Boson. Možda se desi da odemo i u sasvim drugom pravcu, ali time se trenutno bavi moj kreativni tim. Mislim da nisam bio ovoliko uzbuđen od stvaranja univerzuma. I da, mislim da će se uskoro pojaviti i moj parfem.

Dosta se pisalo o napetosti u vašem odnosu sa Piterom Higsom, jednom od naučnika koji vas je otkrio. Da li su te glasine istinite.

Piter i ja smo veoma strastveni u svemu što radimo i kada spojite strastveno ljudsko biće i strastvenu subatomsku česticu mora da dođe do napetosti. Ponekad se svađamo kao braća, ali samo zato što nam je obojici duboko stalo do onoga čime se bavimo i želimo da sve bude savršeno. Ali ako mislite na ono što se desilo u klubu prošle nedelje, ne, nisam ga gađao flašom.

Ako mogu da budem iskren, da li postoji nešto što Higsov bozon ne može?

Želim da me svet pamti kao Majkla Džordana subatomskih čestica. Kada to kažem, prvenstveno mislim na to da Majkl možda nije bio najtalentovaniji igrač svih vremena, ali niko se nije trudio i radio više od njega. Takav sam i ja bez obzira na to da li dajem masu česticama, razbijam slabe veze elektrona ili objašnjavam poreklo univerzuma. Verujem da sve to mogu da postignem.

Da li ste možda mogli da sačuvate vezu Toma Kruza i Kejti Holms?

Prokletstvo! Nikako!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online