Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 19.06.2012.
17:31
021.rs A

Srpska video igra koja je oborila rekord

Kompjuterska igra "Rite of Passage: The Perfect Show" koju je napravio tim "Mad Head Games" iz Novog Sada, za rekordna četiri dana, dospela je na prvo mesto liste najveće online prodavnice igara, sajta "Big Fish Games".

Scena iz igrice " The Perfect show"
 

Tvorci igre poručuju da bi se ovakvim uspehom ponosili i timovi koji iza sebe imaju mnogo više igara.

"Rite of Passage: The Perfect Show" pripada popularnom žanru HOPA (Hidden Object Puzzle Adventure) igara. Igrači imaju zadatak da otkriju tajnu malog grada Everlejka u kome deca počinju misteriozno da nestaju. Ova detektivska priča sa natprirodnim elementima, puna misterije, drame i obrta prikazana je uz pomoć enigmatičnih likova, raznolikih lokacija i napete, gotovo filmske atmosfere.

U timu "Mad Head Games" kažu da je puno truda uloženo u ritam, kvalitet zagonetki i dobar balans težine, sa ciljem da igra bude pristupačna i zanimljiva kako početnicima u žanru tako i iskusnim igračima. Publika je ovo pozdravila najvišim korisničkim rejtingom i više nego pozitivnim komentarima.

Stranica igre na "Big Fish" sajtu je prepuna reči hvale zadovoljnih igrača, a profesionalni kritičari su takođe bili velikodušni u pohvalama i dali su igri visoke ocene. Producent igre, Nenad Tomić kaže da je rastuća popularnost ovog žanra i saradnja sa najvećim izdavačem ovog tipa igara u svetu pružila ovom timu mogućnost da dopru do široke publike i sa njom podele svoju strast prema pravljenju igara.

"Uzbuđeni smo zbog veoma pozitivne reakcije publike i kritičara, a prijatno nas je iznenadila i pažnja domaćih igrača i medija. Postavili smo sebi visoke standarde i cilj nam je da svakom narednom igrom pomeramo granicu kvaliteta, pružajući sto veću zabavu najširem auditorijumu. Uspeh prve igre nas samo obavezuje da se trudimo još više", rekao je Tomić.

"Mad Head Games" uveliko radi na nekoliko novih projekata za "Big Fish Games", a o njima ćete u bliskoj budućnosti moći da se informišete na sajtu studija www.madheadgames.com.

Satiričnu verziju ove vesti pogledajte u novoj epizodi Teleplova ''Uspeh MadHead Games''.

Utorak 19.06.2012. 17:42
Bravo za rad i trud momci !!! Nesto lepo i pozitivno sa ovih prostora...!
Utorak 19.06.2012. 18:42
Bravo momci, svaka cast. Lep pocetak. Zelja mi je da za nekoliko godina napravimo igru koje se nece stideti ni najvece svetske kompanije.
Utorak 19.06.2012. 19:55
Има леп интервју са њима у цвету рачунара како их држава зеза за паре
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online