Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 21.02.2012.
19:53
Beta A

Hit u Rusiji: Naruči buđenje sa Putinovim glasom

Za korisnike interneta u Rusiji i one koji imaju rusku SIM karticu, pojavila se nova zabava u jeku predizborne kampanje uoči predsedničkih izbora, 4. marta. U ruskom domenu se pojavio sajt Budilnikputina.ru na kojem se može besplatno naručiti buđenje na mobilni telefon, bilo sebi ili nekom drugom, u bilo koje vreme, uz glas koji podseća na glas premijera Vladimira Putina, glavnog predsedničkog kandidata.

Naruči buđenje sa Putinovim glasom
 

"Našali se s drugovima. Uključi budilnik i Putin će ih pozvati. Biće im dovoljno za sve slučajeve u životu. Namesti da se ponavlja. Putin će te buditi svakog dana", navodi se u reklami sajta.


Dovoljno je samo registrovati se, ostaviti broj svog mobilnog telefona i upisati telefon i vreme koje želite, pri tome na jedan dan, nedelju ili ceo mesec. Pri podizanju slušalice čuće se jedna od "Putinovih poruka" koju ste vi, ili ju je neko za vas izabrao.


"Dobro jutro, ja bih vam preporučio da ustanete iz kreveta. Dok vi spavate, neko je odavno na nogama i radi kao rob. Nadam se da ćete shvatiti ovu informaciju", jedna je od poruka ozbiljnog, upozoravajućeg glasa koji zvuči kao Putinov.

 
"Dobro jutro, vaš šef me je zamolio da vam prenesem jednu veomavažnu informaciju. Ako nećete da radite ujutru, radićete noću.Izuzetaka neće biti", poručuje se u drugoj poruci za buđenje.

  
"Dobar dan, još je mrak, a vama je vreme da ustanete. Ja verujem daćete da ustanete. I vi verujte. A ako neko ne veruje da treba daustane, onda on nikada i ne treba da ustane", poručuje takođe glas sličan premijerovom.

       
Sudeći po reakcijama iz Putinovog izbornog štaba, ova zabava nepotiče od njih i smatraju da je reč o provokaciji, jer su se nadruštvenim mrežama već pojavili nezadovoljni zbog neočekivanog,ranog buđenja. Stručnjaci smatraju da u celoj ideji postoji politički kontekst.

  
Putinov portparol Dmitrij Peskov izjavio je radiju Komersant daizborni štab "nema nikakve veze s tim projektom". "Prvi put sam odvas čuo da tako nešto postoji. Ja bih se takođe žalio kad bi me probudio bilo koji budilnik u pet ujutru". rekao je Peskov.

Iz Putinovog štaba nisu čuli za budilnik
 

Šef proputinovskog omladinskog pokreta "Mlada Rusija" Maksim Mišenko
priznao je da ga je jednom takav budilnik probudio u sedam ujutru i kazao da ta organizacija takođe nema nikakve veze s tim projektom.

 
"Verovatno je reč o provokaciji. Ko je mogao da je organizuje? Onikoji organizuju raznorazne proteste u Rusiji i sve te demonstracije",smatra šef Putinovog izbornog štaba Stanislav Govoruhin.

  
Generalni direktor Centra za političke analize Sergej Mihejev rekaoje tom radiju da je očigledno da je projekat povezan sa izborima. "Čak i komercijalni projekti sada imaju političku nijansu pošto supolitičke teme uoči izbora sve popularnije. To je sada moderna,aktuelna tema. Pitanje je da li je reč samo o pokušaju zarađivanja
novca ili popularizaciji sopstvenog sajta", kaže Mihejev.

  
On sumnja da bi takva tehnologija mogla da ide Putinu u korist. Projekat "Putinov budilnik" je postao dosta popularan, pa je za sveganekoliko dana naručeno oko 50.000 buđenja. Ali, pošto političkaborba u Rusiji sve više prelazi u internet prostor, server gde se nalazi sajt napali su hakeri 15. februara.

 
Na isti način bili su napadnuti u periodu decembarskih parlamentarnihizbora sajtovi opozicionih medija kao što su Komersant, Eho Moskve iNovo vreme (The New Times).

POVEZANE VESTI

Utorak 21.02.2012. 20:03
Чик пробај да не устанеш ако те он буди!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online