Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 21.02.2012.
19:21
lepotaizdravlje.rs A

Kako slavni okreću vodu na svoju vodenicu

Svima se dogodi pokoja loša stvar u životu, važno je ne primiti je previše k srcu i od nje izvući svoju prednost, ako je ikako moguće. Evo kako to rade slavni…

Dženifer Lopez i Mark Entoni
 

Osramoćeni ste u javnosti

Inspiracija: Hali Beri

Godine 2002. osvojila je Oskara za najbolju glavnu žensku ulogu 2002, a tri godine kasnije i “Razzie” nagradu za ne baš oduševljavajuću ulogu u filmu “Catwoman”. Lično je primila nagradu. Zahvalila je producentima što su je odabrali za taj “dobar-grozan film” i dokazala da ima odličan smisao za humor.

U stvarnom svetu: Ako ste rekli ili napravili nešto ponižavajuće, kao što je slanje mejlova svim zaposlenima o novom zgodnom kolegi (uključujući i njega), učinite sve što možete da održite perspektivu. Hoćete li zbog toga izgubiti posao? Teško. Dajte sebi 24 sata za samosažaljenje i onda krenite dalje.

Vaš privatni i poslovni život su isprepletani

Inspiracija: Sijena Miler
Bila je poznatija zbog veze s Džad Louom nego zbog glume pa je prihvatila ulogu na “West Endu” da bi pokazala svoje mogućnosti.

U stvarnom životu: Dopustite svom šefu da vas vidi kroz profesionalnu perspektivu tako što ćete odlučiti gde se vidite za pet godina. To što ste postavili cilj opet će vas učiniti primetnim, a kad se prihvatite ozbiljnog posla, ljudi će zaboraviti incidente u vezi sa vašim privatnim životom.

Napravili ste veliku grešku

Inspiracija: Madona
Kada joj je propala filmska karijera, vratila se onome u čemu je najbolja – muzici.

U stvarnom svetu: Pokušali ste nešto novo i to nije ispalo najbolje? Svedite to na nivo iskustva. Ispišite pozitivne komentare s prijašnjih procena ili iz mejlova klijenata i upitajte kolege na koji način vas sada gledaju. Iz svega toga zaključite u čemu ste dobri i igrajte na to u budućnosti.

Kolege su vas otpisale

Inspiracija: grupa “Girls Aloud”
Kritičari im nisu bili skloni, ali u Velikoj Britaniji ih smatraju najvećim girl bendom odmah iza “Spice Girls” s tri hita na broju 1 muzičkih lista i 10 uzastopnih top 10 pesama.

U stvarnom svetu: Vežba! Rano se prihvatite posla i planirajte svaki dan. Razmišljate kakve bi se sve situacije mogle izroditi i kako se nositi s njima? Budite spremni i imaćete samopouzdanja da se uhvatite u koštac s bilo kim ko vas pokuša baciti u stranu.

Razočarali ste šefa

Inspiracija: Kejt Mos
Nakon incidenta s kokainom 2005. godine Kejt je ostala bez ugovora s velikim modnim kućama (uključujući “Burberry”). Iako nikad nije priznala uzimanje droge, preuzela je odgovornost za svoje postupke i javno se izvinila. Posao s “Burberryjem” je obnovljen i sa svojom prvom linijom odeće koja se prodavala u “Topshopu” ponovno se vratila u igru.

U stvarnom svetu: Prihvatite svoje greške. Obuzdajte emocije i budite profesionalni i učinite sve što je potrebno da biste krenuli dalje. Radite prekovremeno i skoncentrišite se na projekt koji sledi. Ozbiljan rad i trud biće prepoznati.

Moraćete samo da uđete u projkat

Inspiracija: Gven Stefani
Kada se gleda njen prelaz iz benda “No Doubt” u uspešnu solo karijeru, sve izgleda jako jednostavno.

U stvarnom svetu: Selidba iz dobro poznatog okruženja stvara nervozu. Ali u ovome je tajna – solo projekt ne znači nužno da ste u njemu zaista sami. Zar stvarno mislite da Gven nije imala nikakvu pomoć? Sledite njen primer i razgovarajte s kolegama čija mišljenja su neprocenjiva. Ne, to nije varanje – to je istraživanje!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online