Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 18.02.2012.
13:28
Blic A

Pogledajte: Umetnik napravio portret svog oca od 3,2 miliona tačkica

Iako na prvi pogled deluje kao fotografija malo dorađena u fotošopu, ovo je zapravo slika napravljena od 3,2 miliona sićušnih tačaka. Autor je američki umetnik Miguel Endara, a na ovoj neverovanoj slici nalazi se lik njegovog oca. Endari je trebalo bezmalo godinu dana da napravi sliku "Heroj", a za list "Blic" kaže da je ključna reč za nastanak ovakvog dela svakako - strpljenje.

Heroj: Slika Miguela Endare od 3,2 miliona tačkica

Ovaj umetnik iz Majamija je sliku dimanzija 28 sa 43 centimetra napravio mukotrpnim radom, tačku po tačku. Njegov otac je na slici prikazan kako prislanja lice uz fotokopir mašinu, a rezultat je dinamična i duhovita slika koja besprekornom izradom ostavlja bez daha.

Fotografija Miguelovog oca, čiji je lik prikazan na neverovatnoj slici

Endara kaže za "Blic" da je portret bio njegova, a ne ideja njegovog oca.

- Pokušavao sam da smislim način kako da napravim portret svog oca koji bi na najbolji način opisao njegovu ličnost - otvoren, blesav, zabavan - kaže Miguel.

Odavde je počelo: Prve dve tačke od više od 3,2 miliona

Ovaj mladi umetnik kaže da ga je tačkasta tehnika oduvek bila jedna od njemu najdražih, ali da je upravo na očevom portretu hteo da je isproba. Napravio je seriju skeniranih slika lica njegovog oca, a onda prionuo na posao.

Sledeći korak - 2.563 tačkica...

- Ovo je kombinacija velikog broja skeniranih slika. Za krajnju sliku sam iskoristio najzanimljivije detalje sa svih njih i spojio ih u jednu sliku - objašnjava Miguel.

Prema njegovim rečima, strpljenje je apsolutno ključna reč za nastanak ovakve slike. Osim toga, on tvrdi da ima i terapeutsko dejstvo.

Na pola puta!

- Nikad nisam tako skoncentrisan i opušten kao kada tačkam. Ne mislim da je ovo što radim toliko neverovatno. Mislim da bi većina ljudi bila u stanju da to uradi običnom olovkom. Iz nekog razloga, međutim, niko to ne radi. A strpljenje je 95 odsto posla - kaže Miguel Endara.


Pri kraju posla...

Miguel kaže da i njega kod dela drugih umetnika veoma fascinira način na koji se iz neke slike može otkriti karakter i ličnost.

- Oduvek me je fasciniralo koliko je iz dela očigledno u kakvom su odnosu umetnik i osoba koju slika.


To se odnosi i na njega, pa je tako i na drugim slikama za modele imao bliske ljude, među kojima i njegova supruga Lili, koja je u vreme nastanka portreta bila njegova devojka.


VIDEO > Pogledajte kako je nastala neverovatna slika Miguela Endare:

Subota 18.02.2012. 13:34
E, ovo se zove strpljenje,znanje=UMETNOST.....!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online