Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 16.02.2012.
14:05
Z. Marjanović - Vesti A

Kroz smetove do veridbe na Sv. Trifuna

Ni visoki smetovi ni veliki minus nisu sprečili Ivana Jakovljevića (27) i sedam godina mlađu Natašu Krljajić da se jedno drugom obećaju na "brdu ljubavi" u selu Velereč kod Gornjeg Milanovca.

Prema nekim procenama, na dan Sv. Trifuna ili Sv. Valentina zaštitnika zaljubljenih, u svetu je isprošeno oko deset miliona devojaka, a jedna od njih je i Nataša Krljajić iz Gornjeg Milanovca koju je pored "kamena ljubavi" zaprosio Ivan Jakovljević iz rudničkog sela Mutanj.

Ljubav cveta: Nataša Krljajić i Ivan Jakovljević zvani Ivo Car


 

Za razliku od prethodnih godina kada se na brdu ljubavi okupljalo i po nekoliko stotina verujućih u ljubav, ove godine stigli su najizdržljiviji jer su na temperaturi od minus dvadesetak stepeni morali da pregaze visoke smetove.


- Godinama sam dolazio do "kamena ljubavi" moleći se Sv. Trifunu i Sv. Valentinu da i se i meni dogodi ono za čim čeznu svi ljudi sveta, da mi se dogodi ljubav. Već nekoliko meseci zabavljam se sa Natašom koja je u naš kraj došla iz Kline.

Obostrana želja je bila da je isprosim baš ovde, gde je sve i počelo i želja nam se ispunila.

Istina, nije bilo lako po ovakvoj hladnoći i snegu stići do "kamena ljubavi", ali još jednom se pokazalo da je ljubav jača od bilo kakve prepreke, pa i od snežnih nanosa. Naravno, Nataša je prihvatila da se uda za mene i već smo odlučili da svadba bude 22. septembra - kaže Ivan Jakovljević za "Vesti".

Veselje u septembru

 

Ljubavna balada započeta pored "kamena ljubavi" u selu Velereč biće krunisana u septembru velikim svadbenim veseljem. Na vrhu planine Rudnik gde živi Ivan Jakovljević, oni koji su prisustvovali kada je zaprosio Natašinu ruku, biće mu najdraži gosti.

Mladencima na krilima zaljubljenosti i sreće nije bilo lako da stignu do "kamena ljubavi", ali kako je tek bilo Zoranu Đokoviću, harmonikašu iz gružanskog sela Vrbava koji je preko smetova gazio i nosio harmoniku.

Stigao iz susednog sela: Harmonikaš Zoran Đoković

Muzički repertoar je prilagodio događaju i vremenskim prilikama pa je nekoliko puta otpevao "Sneg je pao na borove grane", "Onaj ko te voli mora da te nađe", "Snijeg pade, drumi zapadoše", "Sneg je opet Snežana"...

Zagrevanje na snegu: Slavljeničko kolo


 

- Baš sam se namučio noseći preko smetova harmoniku, ali se isplatilo. Jesu mladenci i oni koji su došli da prisustvuju ovoj neobičnoj proševini kitili harmoniku krupnim novčanicama, ali to nije bilo najbitnije. Jer, lepo je videti mladića i devojku kojima nije bilo teško da se na ovakvom mestu i po ovakvom vremenu obećaju jedno drugom - kaže Zoran koji je za kraj odsvirao i kolo koje je poveo budući mladoženja Ivan.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.02.2012. 14:08
nek je sa srecom i sto vise decice da bude!
Petak 17.02.2012. 14:55
Kad su ovako uporni bili za veridbu, bice i u stvaranju svoje bracne srece - svaka cast i sve najbolje!
Utorak 06.03.2012. 14:25
bravo. neka vam je sa srecom. a dece, pa puno...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online