Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 05.02.2012.
07:42
Z. Tmušić - Vesti A

Iz Užica peške na Olimpijadu

Uprkos tome što je napunio 65 godina, čuveni Superdeka iz Užica Milovan Milutinović odlučio je da se u aprilu peške zaputi u London na Olimpijske igre. Da bi pokazao u kakvoj se kondiciji nalazi i da je potpuno spreman na ovaj put dug oko 2.400 kilometara, Milovan je pred užičkim novinarima pretrčao 100 metara za 75 sekundi noseći usput 200 kilograma cementa u rukama i na leđima.

Milovan sa 200 kilograma cementa

- Kad stignem u London tražiću da me puste na stadion i da svet vidi kako je moguće da čovek sa 65 godina prepešači toliki put i da uz to trči noseći sa sobom ogroman teret.

Ako me puste i sve bude u redu, tražiću i da trčim maraton - kaže Milovan koji je proteklih godina na raznim mestima dokazivao nesvakidašnju fizičku snagu.

Odlučio je da pred zvaničnom komisijom obori Ginisov rekord u trčanju na 100 metara s teretom od 100 kilograma.

Govoreći o pripremama za daleki put, Superdeka kaže da je prvog dana nove godine prepešačio 57 kilometara za sedam sati, a da ovih dana svakodnevno pešači po 20-30 kilometara.

- Do 26. aprila, kada krećem put Londona, prepešačiću više od 2.400 kilometara. Prvo ću istrčati 100 metara sa 100, a onda sa 200 kg cementa. Do Londona imam 2.456 km i planiram da taj put pređem za 60 dana. Sada prelazim 50 km za sedam sati. Poneću samo ranac od 25 kg i tri do četiri para obuće. Hranu ću spremati pored puta, a spavaću u vreći gde me zadesi mrak i bar jednom sedmično u nekom hotelu - kaže Milovan.

Odbili ga za vojsku

 

- Rastao sam u siromaštvu. Bio sam žgoljav i zbog toga su me drugovi ismevali. Kad je došlo vreme za vojsku, odbili su me na regrutaciji jer sam imao svega 49 kilograma. Onda je u meni proradio inat i počeo sam da se bavim sportom, najpre bodi-bildingom, a kasnije karateom, i to u 42. godini, i stekao crni pojas treći dan - kaže Milovan.

Milovan priznaje da je ovo veliki izazov za njegove godine.
- Idem, pa šta bude. Čak i ako umrem na tom putu nije važno, pričaće se - kroz smeh će Superdeka koji trenira razne sportove pune 44 godine, vlasnik je crnog pojasa treći dan, a u 30. godini bio je vicešampion SFRJ u bodi-bildingu.

Pre nekoliko godina, pokušavajući da i medicinski verifikuje svoju neobjašnjivu snagu i vitalnost, Milovan se zaputio i kod tadašnjeg ministra zdravlja Tomice Milosavljevića. Od ministra je zatražio da imenuje komisiju koja bi utvrdila "šta mu teče u venama", ali ga je ministar poslao nazad u Užice prvim vozom.

Prodao kravu da odvede klince na Evropsko prvenstvo

 

Milovan Milutinović je trener i vlasnik užičkog karate kluba Supermen i u oktobru prošle godine je prodao kravu da bi tri desetogodišnja dečaka odveo na Evropsko prvenstvo u Mađarsku. Za put i boravak im je trebalo 1.060 evra.

 

- Za dvoje dece roditelji nisu mogli da obezbede novac za put i boravak u Mađarskoj, pa sam zato od gradske vlasti tražio da nam pomognu. Mesec dana niko mi nije odgovorio da bi dva dana pred put rekli da ne mogu da izdvoje novac. Jedino rešenje mi je ostalo da prodam svoju kravu. Prodao sam je za 780 evra - rekao je tada Milovan.

Nedelja 05.02.2012. 10:22
Fantasticno, bravo za Milovana, inat sa nasih prostora je vise puta pokaza da su mnogo stvari moguce. Samo da se pred bivsim ministrom pojavio sa dva dzaka punih para nebi bio poslat nazad prvim vozom.
Nedelja 05.02.2012. 11:56
Ocistite ovog jubilarnog 10 00- magarca koji nas sacekuje na vasoj stranici
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online