Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 01.01.1970.
16:11
Srna A

Žene bolje parkiraju od muškaraca

Žene bolje parkiraju od muškaraca i ideja da ne znaju da parkiraju nije tačna, rezultat je najnovijeg istraživanja koje je pokazalo da su žene sposobnije da manervišu u prostoru.

Naučnici utvrdili: Žene bolje parkiraju

Kliše da žene ne znaju da voze i parkiraju star je koliko i sam automobil i predmet mnogih seksističkih šala. Praćenje parkiranih automobila širom Britanije pokazalo je, međutim da, dok ženama treba više vremena da parkiraju, one to ipak rade bolje i preciznije se parkiraju u centralni deo parking mesta, piše "Dejli telegraf".

Džejms Mej, voditelj super popularne emisije "Top gir", rekao je da kriterijum ove studije nije najsrećnije izabran, jer parkiranje u centru parking mesta nije uvek najbolja politika, posebno ako je susedni automobil parkiran preblizu razdelnih linija.

 

 

- Morate uzeti u obzir automobil parkiran do vas i da se centrirate u odnosu na njih. Nije mi važno kog pola je osoba koja je parkirala do mene, samo ne želim da tresne vratima moj "porše", rekao je voditelj za "Dejli telegraf".

Ovo je jedna od najsveobuhvatnijih studija ikada sprovedena o razlikama u vožnji u odnosu na pol i uzela je u obzir sedam komponenti stilova parkiranja. Žene su i nalaženju prostora, preciznije u pozicioniranju pre početka bilo kakvog manevra i sklonije da usvoje preferiranu metodu instruktora kada voze u rikverc.

Studija je pokazala da su muškarci veštiji u vožnji napred i generalno sigurniji u sebe. Kada se saberu svi elementi, žene su po rangu prve sa ukupnim skorom od 13, 4 poena od mogućih 20, u odnosu na muškarce koji su osvojili 12,3. Nil Bison, instruktor vožnje koji je osmislio ovo istraživanje, opisao je rezultate kao "iznenađujuće".

Bison, koji se nedavno na programu televizije "ITV" rekao je da su muškarci, prema njegovom mišljenju, sposobniji da nauče i bolje."Međutim, moguće je da su žene bolje zadržale informacije u sećanju. Rezultati su, takođe, razbili mit da se muškarci bolje orijentišu u prostoru od žena."

"Uvideli smo da našim partnerkama moramo da pokažemo poštovanje kada se radi o parkiranju. Činjenice ne lažu", rekao je on. Studije je uradila parking kompanija NCP, koja je zaposlila tim posmatrača koja je pratila 2.500 vozača na oko 700 svojih parking mesta u Britaniji tokom mesec dana.

Svaki aspekt parkiranja osobe je ocenjen i dodat konačnom zbiru kako bi se dobio "parking koeficijent" za polove. Prva kategorija analizirala je sposobnost ljudi da nađu prostor, a utvrđeno je da zbog nestrpljenja mnogi muškarci voze prebrzo oko parkinga i ispuste slobodno parking mesto.

Više od tri četvrtine žena su se pokazale fantastičnim u takozvanoj "pred parking pozi", zbog čega su bolje parkirale u odnosu više od polovine anketiranih muškaraca. Muškarci su brži u manevru parkiranja kojima za to treba 16 sekundi, a ženama 21, dok 39 odsto žena bolje manerviše u prostoru u odnosu na 28 odsto muškaraca.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online