Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Sreda 30.11.2011.
19:49
Vestionline A

Škola seksa sa praktičnom nastavom

Prva međunarodna škola seksa otvorena je u blizini Beča sa ciljem da "nauči ljude raznolikim seksualnim tehnikama koje će promeniti njihov život, ali i život njihovih bližnjih".

Direktorka škole: Znanje o seksu nikada nije kompletno
 

Ilva-Maria Tompson, direktorka škole rođena u Švedskoj, tvrdi da u obrazovnom sistemu postoje kvalitetni programi za vežbanje uma i tela, ali ne i sistematsko razvijanje seksualnih veština. Šta više, u obrazovnim institucijama seks je često tabu-tema, spominje se tek u uskoj povezanosti s reprodukcijom, a teme užitka i seksualnih veština redovno se izbegavaju.

"Naš nastavni program uključuje i teoriju i praksu. Teorija podrazumeva osvrt na prošle i savremene teorije seksualnosti, a učićemo i seksualne pozicije, tehnike dodira, anatomske činjenice... i, što je najvažnije, učenici će imati praksu", istakla je direktorka ove jedinstvene škole.

Upisi u školsku godinu je počeo nedavno, a iako nastava počinje tek u januaru 2012. godine sa cenom od 1.400 evra, većina kurseva je popunjena. Semestar se sastoji od pet kurseva ili tri intenzivna tečaja. Većina nastave odvija se na nemačkom, a postoje i posebni vikend-tečajevi za parove.

Škola je smeštena u prostranoj vili iz 18. veka koja se nalazi oko pola sata vožnje od Beča, a opremljena je svim potrebnim rekvizitima, nastavnim priborom, laboratorijom i studentskim domom za oko 20 studenata.

Direktorka se nada da će polaznici smešteni u domu biti posebno aktivni u izvršavanju svojih nastavnih obveza i domaćih zadataka, pogotovo praktičnog dela. Takođe, prezervativa će biti u izobilju i biće besplatni. U školi će, naravno, biti i ispita, a cilj celokupnog programa je "obrazovati ljude o njihovoj i tuđoj seksualnosti, i naučiti ih raznolikim seksualnim tehnikama koje će promeniti njihov život, ali i život njihovih bližnjih".

Naravno, ovakva škola je podigla dosta prašine, pa su tako neki od oglasa za školu zabranjeni na austrijskoj televiziji, a ispred škole se mogu videti grupe ljudi koje protestuju, tvrdeći da je ovo samo vrlo glamurozan i dobro zamaskiran način prodavanja seksualnih usluga, pa školu izjednačavaju sa javnom kućom.

POVEZANE VESTI

Sreda 30.11.2011. 20:12
u srbiji je otvorena seh skola pre 11 godina ZUTI od tog vremena samo nas jebu
Sreda 30.11.2011. 20:07
nije problem da se i ovde otvori skola,uciteljica ima na pretek.
Sreda 30.11.2011. 21:54
Kad je upisni rok (da ne zakasnim)!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online