Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 03.11.2011.
14:10
Kurir A

Vehabija ispred Hrama Svetog Save?!

Šta bi vam palo na pamet kada biste, samo nekoliko dana posle napada na ambasadu SAD-a u Sarajevu, videli vehabiju ispred Hrama Svetog Save u sred Beograda? Ekipa "Kurira" poslala je maskiranog reportera na "teren". "Vehabija" je tri sata stajao ispred Hrama, a za to vreme "zaradio" dve policijske provere, psovku i šokirane poglede

"Vehabija" ispred Hrama Svetog Save i Železničke stanice

"Eselamu alejkum", začuo je lažni vehabija dok je nameštao teški kostim i gledao u Hram Svetog Save. "Alejkumu selam", odgovorio je.

Ispred njega je stajao stariji čovek iz Preševa. "Da vas pozdravim, brate. Kojim ste dobrom ovde", upitao je Preševac. "Vehabija" mu odgovori da je zastao da se odmori i upitao šta će on u Beogradu.  Građanin iz Preševa reče da ga je muka naterala da dođe. Bratu su mu operisali tumor na mozgu, pa se nada da će sve biti u redu.

"Daće dragi Bog da se sve završi kako treba", pokušava da ga uteši maskirani reporter "Kurira" dok prolaznici zbunjeno gledaju i pitaju se otkud vehabija u Beogradu.

Žandarmi - Posle zapanenih pogleda prolaznika, "vehabiji" prilazi i patrola Žandarmerije i ljubazno traži dokumenta. Realni tok razgovora koji bi usledio između žandarmerije i "vehabije" nećemo saznati jer je novinar pokazao ličnu kartu, novinarsku legitimaciju, potvrdu iz redakcije da se iza brade, kapice i dugačkog mantila krije čovek po imenu Aleksandar i objasnio da je na zadatku. 

"E, dobro... Ali ako bude nekih problema, vi pravo dođite kod nas", posavetovao je vođa patrole novinara.

Sledeća lokacija je glavna Železnička stanica. Reporter opisuje da "prolazi kao kroz sir". 

"Prolazim kao kroz sir. Dvojac iz Žandarmerije samo me okrzne pogledom. Slušaju istu radio-vezu pa pretpostavljaju da sam onaj koji je pre 20 minuta bio kod Hrama", piše "vehabija" iz "Kurira".

"Eno ga vehabija! Vidi, vidi", otelo se momku koji je s drugarima čekao neki lokalni voz.

"Pogledam ga, a on naglo saginje glavu. Sedim na klupi, a čistačica bez ikakve reakcije prođe pored mene i počisti smeće koje se nakupilo na peronu. Krećem posle deset minuta mira. Izlazim na druga vrata i prolazim pored taksista", opsuje maskirani novinar dalji sled događaja.

"E, majku ti j... šiptarsku", dobacio je jedan taksista naslonjen na svoj prastari "mercedes".

Vehabija ne reaguje, a devojka koja je hodala ispred njega samo što nije ispustila hranu iz ruke kada ga je videla.  

Sada na aerodrom. Reporter opisuje da tu niko nije reagovao, kao da su vehabije svakodnevna pojava. Ali...

"Doduše, parkirali smo automobil tik iza vozila izraelske ambasade, iz kojeg je izišao jedan mlađi Jevrejin s tradicionalnim kikicama, ortodoksni vernik, ali reakcija nije bilo".

Jedna strankinja je prokomentarisala na engleskom "Oh, no, Jesus Christ", a baka je zbunjeno pitala svog muža: "Šta će ovaj ovde?". Muževljev odgovor je tako jednostavan: "Pa valjda putuje!"

Zabranjeno u Skupštinu - Za kraj "vehabijske ture" ostala je Skupština Republike Srbije. "Da uđete?! Ne, ne, ne možete", ljubazno je objasnio čovek iz obezbeđenja. "Da slikate, to možete slobodno, ali unutra ne". 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 03.11.2011. 14:52
jedino je donekle taksista dobro odreagovao
Četvrtak 03.11.2011. 14:29
Cigla!
Četvrtak 03.11.2011. 18:36
a baka je zbunjeno pitala svog muža: "Šta će ovaj ovde?". Muževljev odgovor je tako jednostavan: "Pa valjda putuje!" Pa dekica je kralj!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online