Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 28.09.2011.
12:51
novosti.rs A

Naša Ivona ganula Argentince do suza

Ivona Rambosek (8) iz Beograda postala je prava zvezda na internetu i u Argentini posle izvođenja argentinske himne na Dejvis kupu.

Oduševila gaučose: Ivona Rambosek (foto: Novosti)
 

Pevanje osmogodišnje devojčice je oduševilo navijače gaučosa! Teško je odoleti glasu male Ivone Rambosek, što najbolje zna poznati teniser David Nalbandijan, kojem je naterala suze na oči pevajući argentinsku himnu.

Nema internet portala u Argentini koji nije preneo snimak nastupa devojčice iz Srbije koja je pred desetinama hiljada navijača u „Areni“, glasom čija sigurnost daleko prevazilazi njene godine i sa gotovo savršenim akcentom otpevala nacionalnu himnu ove države.

Suze i aplauz navijača

Zaiskrila je suza u oku argentinskih tenisera, koji su kasnije rasplakali naše igrače izbacivši ih iz borbe za popularnu „salataru“. Oduševljene su bile desetine hiljada Argentinaca koji su posmatrali prenos meča, ali i onih koji su snimak Ivoninog nastupa gledali na internetu.

"Trebalo bi da pokaže Mesiju kako se peva himna", komentarisali su, aludirajući na to da čuveni fudbaler nikada ne peva nacionalnu pesmu svoje zemlje.

"Spektakularno. Naježio sam se dok sam je slušao. Otpevala je himnu bolje od mnogih u našoj zemlji", pisali su drugi.

Najteže je pevati pred mamom i tatom

Ivona je svoj pevački talenat pokazala na nastupima u „Areni“ i Sava centru. Tri puta se takmičila na dečijem festivalu „Čarolija“ gde je osvojila drugo mesto. Pevala je i u Sloveniji na festivalu „Otroške zvezde“. Obožava, kaže, i da ide u školu, najviše voli srpski i likovno i, naravno, ima sve petice.

A Ivona, koju smo sreli u beogradskoj školi „Kralj Petar Prvi“, gde pohađa treći razred, izgleda kao da je popularnost nešto najnormalnije što je moglo da je snađe. Bez trunčice treme priča o svom nastupu i sjajnim reakcijama koje je izazvala. Nije bilo treme ni kada je zapevala pred punom „Arenom“. Lakše joj je, kaže, da peva pred hiljadama ljudi nego pred mamom i tatom.

"Na nastupu se samo zagledam u jednu tačku i pustim glas", objašnjava ona veselo i dodaje da je na Dejvis kupu samo gledala u Leontinu, koja je trebalo da joj da znak za početak. U horu „Čarolija“ peva od četvrte godine i ni ne seća se kako je počela.

Za nastup u „Areni“ odabrana je koliko zbog muzičkog talenta toliko i zbog sjajnog osećaja za strane jezike. Nacionalnu pesmu sa komplikovanom melodijom lako je savladala za jedno veče.

"Prvo mi je bilo teško da shvatim melodiju, a onda sam je odslušala nekoliko puta i naučila je", nehajno priča.

Pored pevanja Ivona uživa i u sviranju klavira. Za nekoga njenih godina, moglo bi se reći da ima istančan ukus - omiljena pevačica joj je Adel, a jako voli i Majkla Džeksona i Kaliopi. Šta želi da bude kad odraste još nije odlučila. Dvoumi se, kaže, između dve profesije - pevačica ili glumica u mjuziklima.

POVEZANE VESTI

Petak 30.09.2011. 08:27
Neki se rasplakaše a devojčica pevala na suvo. Da je imala muzičku pratnju ridao bi ceo stadion!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online