Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 26.08.2011.
09:47
Alo, Vestionline A

Iznajmite stan Del Boja i Rodnija

Prošlo je skoro 30 godina od emitovanja prvog serijala ''Mućki“, jedne od najgledanijih i najpopularnijih serija na Bi-Bi-Siju (BBC), njeni obožavatelji i dalje ne mogu da zaborave avanture Del Boja i Rodnija, saznaju beogradski mediji.

Odatle i ne čudi što ovih dana u Londonu vlada veliko interesovanje za iznajmljivanje obične rupe od stana, ali koji je preuređen tako da izgleda poput onog iz čuvene serije, navodi ''Alo''. Cena za dan je, naravno, prava sitnica - 18 funti (20,4 evra).


Stan je otvoren u čast 30. godišnjice popularne serije i nalazi se u Pekamu, čuvenom predgrađu Londona, nekada naselju radničke klase, a danas jednom od uglednijih četvrti prestonice Velike Britanije. Ljubitelji serije će u stanu pronaći pokvareni video-rekorder, grozne fototapete, bar prepun falš pića, a tu je i seksi

''Mućke'' u Srbiji imaju kultni status

 

Britanski list ''Gardijen'' 2010. godine objavio je tekst u kome navodi da je popularnost Dereka Trotera ili Del Boja, junaka "Mućki" u rangu sa imenima srpskih nacionalnih heroja, kao što su knez Lazar, Miloš Obilić, knez Mihajlo Obrenović.

lutka na naduvavanje, oko koje se isplelo brdo dogodovština u jednoj od epizoda.

U opremanju stana su učestvovali Bojsi i Marlin, to jest glumci Džon Čelis i Sud Holdernes. Stan se naravno nalazi u zgradi prikladnog naziva ''Nelson Mandela“.


Za one koji nisu odrasli uz ''Mućke“, to je humoristička serija u kojoj glavni lik Del Boj, sitni prevarant sa pijace željan slave i novca, živi sa bratom Rodnijem, neostvarenim umetnikom, i dedom, koga kasnije zamenjuje ujak Albert.

Serija ''Mućke“ je imala veliki uspeh i u inostranstvu. Osim što je prikazivana u bivšoj Jugoslaviji, emitovana je i na Kipru, u Grčkoj, Izraelu, na Malti, Novom Zelandu, u Pakistanu, Južnoafričkoj Republici, Australiji, Belgiji, Holandiji, Španiji... U tri zemlje snimljeni su i rimejkovi ''Mućki“ (Holandiji, Portugalu i Sloveniji).

Treba napomenuti da je autor slavnog serijskog filma Džon Saliven umro u aprilu ove godine.

POVEZANE VESTI

Petak 26.08.2011. 10:39
Na prvom mestu svakog pravog videofila! Sve najlepše pamtim u vezi ovog serijala! Nekada se društvo skupljalo da zajedno gleda svaku epizodu, a događaji su se danima prepričavali. Sve mi se čini da se novinarima izgubila jedna,ako ne i dve nule u prevodu.18 funti dnevno za boravak u hramu Trotera?! Toliko mala cena ne bi bila ni da su stavili ponudu na aukciju! Realnija cena mi je 1800 funti! Ali ako to istina, eto mene sledeće nedelje preko da popijem pinja koladu iz Del bojeve fotelje :)))
Petak 26.08.2011. 13:14
Легендарна серија... Е то је прави хумор, а не оне глупаве америчке комедије.
Petak 26.08.2011. 15:10
KOLIko sam samo naucio korisnih prakticnih stvari o vacarenju mnogo mi je pomoglo da prezivim na surovoj BGD ulici cmrc smrc sada mi je kanula suza otvorih vam dusu ko sir OLIVER iz ALANA FORDA nego zamalo zaboravih ma nije vazno
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online