Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 02.07.2011.
22:41
Vestionline A

Napustio posao bankara da bi postao vrač?!

Tomas Hitfild, bankar iz Velike Britanije, napustio je posao kako bi se obučio za afričkog vrača u jednom selu u Južnoafričkoj republici.

Ponosna mama Britankana svog sina vrača

Kako bi uspešno pložio kurs, Hitfild (32) nije spavao tri dana, danima je ujutru u pola tri morao da pleše pred plemenskim vođama i povraća kozju krv. Morao je da spava u grmu, nosi tradicionalnu odeću i lovi životinje kako bi dokazao da je dovoljno jak da postane iscelitelj, kod meštana poznat kao sangoma.

Bivši bankar koji je nekada hladne glave savetovao ljude kako da ulažu svoj novac kaže da je duhovno prosvetljenje ubrzalo njegovu odluku da napusti sve i upusti se u rigorozan proces.

"Obuka je bila veoma teška, ali mi mnogo znači i drago mi je da sam je prošao. Pronašao sam u sebi takvu sangu volje za koju nisam znao da postoji", kaže Hitfild.

Vračanje ga zanima već deset godina, tokom kojih je osetio da je to njegov duhovni poziv.

Ovaj Brtianac neće morati da se farba u belo da bi bio beli mag 

"Ovo je zaista ogromna promena od mog dosadašnjeg stila života. Neki će možda pomisliti da je ova odluka čudna zato što sam imao uspešan posao i dobar život, ali shvatio sam da me čeka nešto više. Sada živim u stvarnom svetu. Pleme, ako žele piletinu za ručak, ubije pile, a u Velikoj Britaniji bi morali da odu u supermarket i kupe ga", objašnjava Britanac.

Njegovo plemensko ime je Gogo Mndave, a dali su mu ga seljani iz sela u blizini grada Komatiport. Tokom tri meseca, koliko je trajao proces uvođenja u novi poziv, nije smeo da kontaktira prijatelje i rodbinu, a finalnom ispitu su prisustvovali njegovi roditelji.

"Meštanima je velika stvar što je jedna belac postao deo njihove tradicije. Mislim da su neki od njih mislili da sam pomalo lud", kaže Britanac.

Da bi postao vrač morao je da nauči lokalni jezik sisvati, koji se govori na severu Južne Afrike. Jedino tako je mogao da razume naređenja koja su mu plemenske vođe davale na finalnom ispitu. Kaže da u ovom selu planira da ostane još dve nedelje pre odlaska u Kejptaun, gde ima prijatelja takođe iscelitelja.

Više od polovine ljudi u Južnoafričkoj republici se oslanja na tradicionalne isceliteljske metode, koji uključuju korišćenje bilja, kostiju i pevanje. To je vrlo cenjen način lečenja, koji slede i mnogi obrazovani profesionalci. 

Nedelja 03.07.2011. 08:41
Pobegao od "napredne civilizacije"......
Subota 02.07.2011. 22:57
A kod nas su vračevi postali bankari!
Subota 02.07.2011. 23:01
Svaka budala ima svoje veselje!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online