Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 11.04.2011.
03:14
dailymail.co.uk A

FBI otkrio dokaze o vanzemaljcima

Američki Federalni istražni biro (FBI) objavio je dopis iz 1950. godine koji igleda dokazuje da su se vanzemaljci zaista prizemljili u Novom Meksiku, u čuvenom Rozvelu.

FBI je hiljade svojih fajlova učinio dostupnim u novom onlajn izvoru pod nazivom "Vault". Među njima je dopis koji je direktoru FBI-a poslao specijalni agent Gaj Hotel 1950. godine.

U dopisu koji nosi naziv "Leteći tanjiri" agent Hotel otkriva da je istražitelj vazdušnih snaga izjavio kako su tri takkozvana leteća tanjira otkrivena u Novom Meksiku.

"Za tanjire je rekao da su kružnog oblika s podignutim centralnim delom, da su imali oko 15 metara prečnika. U tanjirima su bila po tri tela vanzemaljaca koja su nalikovala ljudskom obliku, ali su bili visoki manje od jednog metra", naveo je Hotel.

Tela su, kako dalje kaže, bila odevena u vrlo fino platno. Hotel ističe kako je doušnik, čije je ime cenzurisano u dopisu, tvrdio da su tanjiri pronađeni u Novom Meksiku zbog činjenice da američka vlada ima vrlo moćne radarske sisteme u tom području, a veruje se da ti radari ometaju kontrolni mehanizam tanjira. No, specijalni agent nije pokušao dodatno da istraži ove navode.

Objavljivanje tajnih dopisa daće novi materijal teorijama zavera, koje godinama tvrde da je američka vlada zataškala ovaj slučaj. Grad Rozvel u Novom Meksiku postao je "ozloglašen" posle izveštaja da se leteći tanjir srušio u pustinji u blizini tamošnje vojne baze jula 1947. godine. Tela vanzemaljaca su, kako se navodi, takođe pronađena, na njima je izvršena i obdukcija, ali je američka vlast odlučila da prikrije slučaj.

Vojni zvaničnici izdali su dan posle navodnog događaja saopštenje za javnost u kojem su naveli da su brojne glasine o letećim tanjirima postale stvarnost, pošto se pripadnicima vojne jedinice u Rozvelu posrećilo da otkriju leteći tanjir.

Usledili su bombastični novinski naslovi poput: "Vazdušne snage zarobile leteći tanjir". Međutim, samo 24 sata posle vojska je promenila priču navodeći da je objekat za koji su mislili da je leteći tanjir zapravo balon koji se srušio na obližnjem ranču.

Neverovatno, ali mediji i javnost prihvatili su objašnjenje bez pitanja. Rozvel je tako nestao iz vesti sve do kasnih 70-ih, kad su progovorili neki vojni zvaničnici. 

Drugi dopis pod nazivom "Hitno", upućen direktoru FBI-a, a objavljen u FBI-evom "Vaultu", takođe sadrži tvrdnju da je 1947. otkriven leteći tanjir šestougaonog oblika. U tom dopisu se navodi kako leteći balon liči na balon i da je podvrgnut testiranjima, preneo je "Dejli Mejl".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 11.04.2011. 03:52
Postoji nesto vaznije od svakoj logici,fantazija ,bre.
Ponedeljak 11.04.2011. 18:34
Ako ovde ima koji vanzemaljac naprednih ideja, molim neka se kandiduje na sledecim izborima u Srbiji. Vreme je za promene!
Ponedeljak 11.04.2011. 14:15
i ja sam sad vanzemaljac....u inostranstvu sam....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online