Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 20.03.2011.
05:39
Alo! A

Mame vole Vučića i Jeremića!

Kako se približavaju izbori, rejting političara postaje sve važniji. Iako sigurno ima daleko preciznijih metoda, beogradski “Alo!“ je na osnovu davanja imena političara novorođenčadima u najvećim gradovima Srbije u protekloj godini pokušao da proveri ko od njih uživa najveću popularnost u narodu.

Fotomontaža: Mali Aca i mali Vuk u maminom narucju...
 

Od svih imena vodećih političara u Srbiji, bebe su u svim gradovima najčešće dobijale ime Vuk i Aleksandar. Diskutabilno je da li ovo ima veze sa Vukom Jeremićem i Aleksandrom Vučićem, ali ako ima, onda je jasno da je zamenik predsednika SNS-a najpopularniji u Novom Sadu, a šef srpske diplomatije u Beogradu, Nišu i Kragujevcu!


Najmanje je verovatno da zasluge za veliku popularnost ovog imena pripadaju lideru SPO Vuku Draškoviću. Ime Borisa Tadića različito je zastupljeno od grada do grada, a po svemu se može pretpostaviti da je predsednik ipak najpopularniji u Beogradu, gde mu po popularnosti imena za vrat duva gradonačelnik Dragan Đilas.


Mlađan najgore prošao

U ovom mini-istraživanju najgore je prošao lider G17 Mlađan Dinkić, koji ni u jednom od četiri grada, pa čak ni u Kragujevcu, nije dobio nijednog imenjaka. Da li je u pitanju arhaičnost njegovog imena ili svojevrsna osuda građana za loše rezultate u privrednoj politici, prosudite sami.
 

Najpopularnija imena!

U matičnim službama u svim gradovima su nam rekli da su najpopularnija imena Milica, Anđela i Luka, koja, očigledno, nemaju veze sa srpskim političarima, što bi se moglo tumačiti kao znak da su svi zajedno, i vlast i opozicija, narodu poprilično dozlogradili.

Pouzdanost ove metode najozbiljnije u pitanje dovode dvojica najpopularnijih ministara Ivica Dačić i Rasim Ljajić, pošto su se u ova četiri grada prošle godine rodila samo dvojica imenjaka srpskog Eliota Nesa i nijedan ministra rada i socijalnog staranja, koga mnogi zovu “sirotinjskom majkom“. Loš standard građana verovatno je uticao da u Kragujevcu i Nišu prošle godine nije rođen nijedan Mirko, što bi trebalo ozbiljno zabrinuti aktuelnog srpskog premijera pošto se doskora radilo o jednom od relativno čestih imena. Što se vlade tiče, razloga za zabrinutost ima i ministar Oliver Dulić, čiji se broj imenjaka, da li zbog još nerešene legalizacije, može prebrojati na prste jedne ruke.


A za seke - Jelena

Od predstavnica lepšeg pola u politici po imenu je prošle godine najpopularnija bila potpredsednica DS-a Jelena Trivan, koja je potukla svoje konkurentkinje, dve Snežane (Samardžić-Marković i Malović), a iza nje su daleko ostale i predsednica skupštine Slavica Đukić-Dejanović i poslanica radikala Gordana Pop-Lazić, kojoj ni cipele nisu pomogle da se popne na ovoj lestvici.


Interesantno je da se u sva četiri grada prošle godine nije rodila nijedna Vjerica, što bi Gordaninu koleginicu u poslaničkom klubu radikala možda trebalo zabrinuti. Da li su za to bile presudne kletve koje je bacala na lidera naprednjaka Tomislava Nikolića teško je reći, ali i to je jedna od mogućnosti. Kad smo kod Nikolića, ni on, izgleda, nije bio preterano simpatičan mladim mamama, tako da se popularnost njegovog imena nikako ne poklapa sa popularnošću stranke koju vodi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online