Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 07.02.2011.
00:47
M. Andrić - Vesti A

Dva odbornika, trinaestoro dece

Sigurno je da u Srbiji nijedan najviši opštinski organ nema ono što ima bajinobaštanski. Odbornici Milojko Milosavljević iz Jasika i Milorad Simić iz Obajgore, ljuti su politički protivnici. Milojko je predstavnik vladajuće Demokratske stranke, a Milorad zastupa opozicionu Srpsku radikalnu stranku. Obojica ličnim primerom pokazuju kako se treba boriti protiv bele kuge koja uveliko davi Srbiju.

Porodica Milojka Milosavljevića iz Jasika
 

Milojko ima sedmoro dece, a Milorad jedno manje i po tome su jedinstveni odbornici, jer takvih nema nijedan skupštinski sastav u Srbiji, a ni republički parlament. Milosavljević i Simić imaju po dva sina, ostalo su im ženska deca.

Selo hvali Milojka


Meštani Jasika imaju samo reči hvale za Milosavljeviće. Posebno ističu Milojka kao poštenog i čoveka od akcije. Zbog toga su ga izabrali za predsednika Mesne zajednice Bačevci u čijem se sastavu nalazi i njegovo selo.

- Kad bi se građani ugledali na ovu dvojicu naših odbornika, Srbija bi imala drugačiju demografsku sliku.

Obojica su vrlo staloženi i umereni u svojim nastupima za govornicom, pa su i tu dobar primer kako se zastupaju birači i vodi korektna međustranačka politika - ističe dr Adam Stefanović, predsednik SO Bajina Bašta.


Milorad (45) i supruga mu Dragana (42) izrodili su šestoro dece. Najstarija Nada (22) ove godine okončaće studije na Biološkom fakultetu u Beogradu. Godinu mlađa Ivana je trgovinski tehničar bez zaposlenja. Milan (19) i Vinka (17) nisu nastavljali školovanje posle završetka osmoljetke. Jelena (14) i Radomir (13) su osnovci.
 

Porodica Milorada Simića iz Obajgore sa majkom Ivanom

Simići se bave ugostiteljstvom i poljoprivredom. U rodnom selu Obajgori oni su nastavili porodičnu tradiciju Mišinog oca Radomira - Raše i majke Ivane gde drže kafanu Bristol, široj javnosti poznata je po tome što je čak 18 konobarica ove kafane tu našlo životne saputnike i nijedna se nije razvela.

Većina ih živi u Podrinju, tri u Švajcarskoj, dve u Nemačkoj, a jedna u Francuskoj. Osim Bristola Mišo i Dragana od pre dve godine drže još jedan ugostiteljski objekat. U zakup su uzeli Dom penzionera iz Bajine Bašte.


- Bila nam je zajednička želja da imamo puno dece i to smo ostvarili. Mislim da nismo u tome pogrešili. Deca su nam sva dobra. Poštuju nas, radna su, pomažu nam oko kafane, u poslovima na imanju i gajenju stoke. Ivana nosi babino ime, i baš kao nekad ona, radi u kafani. Najmlađi Radomir, ime dobio po dedi, krenuće u ugostiteljsku školu i planira da od nas preuzme kafanu - ističe Mišo Simić.

Simiću nisu dali kredit


Pre nekoliko godina Simić se prijavio na konkurs Opštinskog fonda za dodelu sredstava sa povoljnom kamatom navodeći da će ih upotrebiti za renoviranje i opremanje ugostiteljskog objekta, u kome će zaposliti dvoje dece, i da će ih vratiti na vreme.

 

Usledio je negativan odgovor sa obrazloženjem da su sredstva namenjena za proizvodnu delatnost.

Simići su vrlo mladi stupili u brak. Mišo je imao nepune 22 godine, a Dragana tek navršenih 18. Njihov sin Milan i kćerka Vinka su ih u tome znatno nadmašili. On se oženio sa 17, a ona udala sa 16 godina i oboje su im već podarili po jedno unuče.


Milojko i Rada Milosavljević imaju sedmoro dece i po tome su rekorderi u Podrinju. Najstarija kćerka Marija u junu će završiti u Užicu ekonomsku školu. Milica (14), Zorka (13), Stojka (12), Radmila (10), Nebojša (8) su osnovci, a Predragu su nepune dve godine. Milosavljevići prihode ostvaruju od gajenja maline i stoke. Uz to, Rada radi kao poslužitelj u školi u Jasiku.


- Osim najmlađeg Predraga, o kome se najviše brine baka Kristina (74), sva ostala deca nam pomažu. Berući malinu, kupeći seno i čuvajući stoku, praktično svako od njih pokriva svoje godišnje rashode - kaže Milojko. - Posebno smo zadovoljni što su nam sva deca odlični učenici.


- Često nas pitaju hoćemo li imati još dece, a neki govore da ih imamo i previše. Mi se na to ne obaziremo. Ja im odgovaram da dece, zdravlja i sreće nikad nije mnogo - dodaje Rada.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online