Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 13.10.2010.
09:38 >> 13:44h
Vestionline A

Đenova: Uhapšeni organizatori nereda

Italijanska policija je uhapsila policija ukupno 138 Srba od kojih je 17 zadržano u pritvoru, 35 je pušteno na slobodu, a ostali se još ispituju, javila je italijanska agencija ANSA. Uhapšena je i osoba sa tetovažama koja je zabeležena na svim fotografijama sa nereda, a reč je o Ivanu Bogdanovu, zvanom Coi, koji je danas prebačen u đenovljanski zatvor Marasi. Još dvojica uhapšenih Srba dana pred italijanskim sudom.

Dvojica Srba, Nikola Arsić i Miloš Petrović, koji su juče uhapšeni tokom nereda u Đenovi, biće danas izvedeni pred sud u tom gradu, prenosi agencija ANSA.


Arsić je priveden juče kasno popodne u centru grada, odmah nakon prvih sukoba srpskih navijača sa italijanskom policijom, dok je Petrović uhapšen zbog krađe u patika u sportskoj prodavnici.
 

Šef karabinjera iz Đenove Marko Azaro rekao je da je povređeno 16 ljudi, uključujući dvojicu italijanskih policajca, i da su hospitalizovani posle sukoba navijača sa italijanskom policijom u Đenovi.

Policajci su zaplenili palice, šipke i noževe od srpskih navijača, kao i torbu punu pirotehničkih sredstava, kazao je Azaro.


"Uspeli smo da konrtrolišemo prostor i sprečimo sukob između italijanskih i srpskih navijača. Uspeli smo u tome. Takođe smo uhapsili i jednog italijanskog  navijača naoružanog metalnim šipkama i noževima koji je napao srpskog navijača, pa je sve prošlo bez većih posledica", rekao je Azaro.


On je naveo i da su ukupno četvorica karabinjera povređena u neredima.

RTV B92 javlja da je prilikom napuštanja stadiona, posle prekida utakmice Italija-Srbija, u neredima koji su izazvali srpski navijači došlo je do sukoba sa policijom.

Coi pripada "Ultra bojsima"

 

Prema saznanjima ekipe emisije „Insajder“ Bogdanov je jedan od vođa navijača Crvene Zvezde i pripada grupi "Ultra bojs“. Ima 29 godina, završenu srednju školu i nezaposlen je. Protiv njega su podignute četiri krivične prijave - za učestvovanje u tuči, za nanošenje lakih telesnih povreda i napad na službeno lice u vršenju dužnosti, za nasilničko ponašanje i neovlašćene proizvodnje držanja i stavljanja u promet opojnih droga. U martu 2005. kod Bogdanova policija je pri pretresu našla 11,06 grama marihuane. Bogdanov je pri saslušanju priznao izvršenje dela i izjavio da je drogu kupio istog dana od momka koga zna po nadimku Kure, za iznos od 1.200 dinara isključivo za ličnu upotrebu.

Tokom sukoba povređeno je nekoliko osoba, a policija je više od tri sata pretresala autobuse u kojima su se nalazili huligani.

Reporteri B92 sa lica mesta javljaju da je policija temljeno pretresala jedan po jedan autobus, što je trajalo više od tri sata i iz njih izvodila jednu po jednu osobu, koje je skidala do pola.

Divljanju huligana na utakmici između reprezentacija Italije i Srbije prethodili su incidenti u kojima je povređen golman reprezentacije Srbije Vladimir Stojković.

Divljanje huligana je nastavljeno i pred početak samog meča, na stadionu u Đenovi, zbog čega je meč prekinut.

A vest o divljanju u Đenovi i prekidu fudbalske utakmice ponovo je dovela Srbiju u fokus svetskih medija.

Kako je rečeno u MUP-u, policija će preduzeti mere protiv huligana koji su divljali u Đenovi i izazvali prekid fudbalske utakmice Italija-Srbija.

Izvor iz MUP-a preneo je da postoji osnov za njihovo procesuiranje u Srbiji i da je identitet većine izgrednika poznat policiji.

Tokom dana očekuje se obračanje čelnika Fudbalskog saveza Srbije. Takođe, vrlo brzo trebalo bi da bude održana sednica izvršnog odbora FSS-a na kojoj će se raspravljati i doneti odluka povodom incidenta u Đenovi.

Sreda 13.10.2010. 14:41
Jasno je ko dan da je sve ovo zadnjih dana izrezirano...i vazno je da ljudi ne upadaju u zamku razmisljanja "sad nas gledaju kao divljake, mi smo ovakvi..onakvi...". Nismo to MI, vec oko 1000-2000 ludaka kojih ima svuda, ne samo ovde. Jedan od ciljeva citave te "igre" i jeste da se ljudima ubije i to malo samopouzdanja i ponosa, kako ne bi poceli da traze bolje uslove zivota!
Sreda 13.10.2010. 13:06
gledao sam razne strane programe, nisu toliko obratili paznju na te incidente jer su ipak bili minimalni.Ali nas je taj varvarizam veoma pogodio ! Ocekivali smo veliki spektakl a dobili smo debilizam , jos jednom! Da neki kreteni toliko putuju da bi zaustavili utakmicu i napadali svoje igrace ! I na kraju krajeva nas degutirali ne samo od fudbala nego od celog drustva koji tolerise vec godinama te nasilnike ! A taj Bugarin , glumi nekog srpskog heroja pa se krije kao kinez klandestinac u gepek autobusa ! Iskreno, ako je ceo slucaj narucen i organizovan iz Bg , ja samo vidim ruku kladionicarske mafije koja je najvise zaradila sinoc !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online