Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 27.09.2010.
09:32 >> 14:13h
Tanjug A

Telekom Srbija će pomoći Srbima na Kosmetu

Koordinator tehnike Telekoma Srbije za Kosovo i Metohiju Ilija Ivanović izjavio je da su Albanci, prema najnovijim saznanjima, jutros krenuli u akciju uništavanja opreme koja je bila isključena još 23. aprila i izrazio nadu da na sever Kosova "neće smeti da krenu" kao što su to učinili na jugu pokrajine.

Signal Telekoma Srbije za sada je dostupan samo na severu Kosmeta
 

Ivanović je najavio da će Telekom Srbija u koordinaciji sa državom Srbijom rešiti problem i pomoći Srbima da imaju telekomunikacione veze sa celim svetom.

On je podsetio da je juče uništeno i demolirano sedam baznih stanica i da je zaslugom građana Zubinog Potoka sprečena akcija rušenja repetitora na severu Kosova.

"Mi smo spremni i očekujemo da možda krenu i na sever Kosova", rekao je Ivanović u Jutarnjem dnevniku RTS-a.

Povodom navoda kosovskih vlasti, koje ovakvu akciju pravdaju tvrdnjom da Telekom Srbija nema licencu za rad na ovom području, on je rekao da ta kompanija ima licencu za rad od 1997. godine i da je po rezoluciji Kosovo sastavni deo Srbije.

Nasilje nad opremom Telekoma na KiM protivpravno

Iz Telekoma Srbija saopšteno je danas da je nasilna akcija nad opremom mobilne i fiksne telefonije te kompanije na Kosovu i Metohiji anticivilizacijska i protivpravna i usledila je u trenutku kada ceo svet ohrabruje početak dijaloga Beograda i Prištine.

Šutanovac: Ukidanje signala ne doprinosi stabilizaciji

Ministar odbrane Dragan Šutanovac rekao je u ponedeljak da ukidanje signala mobilne i finksne telefonije Srbima na Kosovu ni na koji način ne doprinosi stabilizaciji regiona.

"Očekujem da se nađe adekvatno rešenje po tom pitanju i zahtevamo, pre svega od onih koji su nadležni na Kosovu i Metohiji, da ne čine takve stvari", rekao je Šutanovac, dodavši da mu je drago zbog toga što i predstavnici ambasada u Beogradu izražavaju nezadovoljstvo tim činom.

To pokazuje koliko je veliki problem onih koji su u Prištini poželeli da hitno prodaju takozvanu "Poštu i Telekom Kosova", uključujući i otetu imovinu Telekoma Srbija koja im ne pripada, navodi se u saopštenju.

Telekom Srbija će u cilju zaštite svoje imovine intenzivirati pravnu akciju sprečavanja te prodaje, koja je, kako je navedeno, zasnovana na jakim pravnim dokazima o imovini, između ostalih i na finansijskim izvestajima takozvane "Pošte i Telekoma Kosova" u kojima se ukazuje na spornu imovinu.

Telekom neće napustiti svoje korisnike i zaposlene na Kosovu i Metohiji i učiniće sve da im ponovo obezbedi usluge neophodne za komunikaciju, po domaćim tarifama i bez međunarodnog pozivnog broja, navodi se u saopštenju.

Trajković: Provokacija da Beograd odustane od razgovora

Direktor nevladine organizacije Evropski pokret Srba Rada Trajković izjavila je danas da je nasilni prekid telekomunikacionih veza na Kosmetu udar na Srbe koji su ostali da žive na tom prostoru i da Priština pokušava takvim incidentima da provocira Beograd da odustane od razgovora o Kosovu.

Prema njenim rečima, lideri institucija u Prištini pokazuju nepripremljenost zbog odluke Beograda da zajedno sa EU sačini rezoluciju koja je prihvaćena u Generalnoj skupštini UN i da razgovara sa Prištinom, zbog čega pokušavaju isključivanjem mobilne i prekidom fiksne telefonije da destabilizuju srpsku zajednicu.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 27.09.2010. 13:39
..."rekao je Šutanovac, dodavši da mu je drago zbog toga što i predstavnici ambasada u Beogradu izražavaju nezadovoljstvo tim činom"... Od izjava ambasadora nema koristi gospodine ministre. Izdajte naredjenje za pokret!
Ponedeljak 27.09.2010. 13:42
Jasan dokaz sta Siptari misle o politici dijaloga koju je promovisao Tadic i njegova bulumenta, kao i da za to imaju podrsku USA i Nemacke.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online