Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 23.04.2019.
00:27
J. Arsenović - Vesti A

Medijski rat za birače (2): Lavom na Kesića

Zbog svog uticaja, dugovečnosti i volšebnog ukidanja iz programske šeme nekadašnje TV B92, Utisak nedelje je najuočljiviji televizijski brend koji se pokušava saseći kopi pejst strategijom. Sa najvećom političkom težinom, ali nije jedini.

A. Čukić
Samo vas gledam: Zoran Kesić

Prošle sedmice TV O2, koja sa nekadašnjom TVB 92 ima zajedničko samo istu nacionalnu frekvenciju, priredila je gledaocima iznenađenje - Fotelju. U stilu Insajdera Brankice Stanković, sa ozbiljnim glasom spikera u pozadini, ova emisija se bavila istraživanjem lika i dela Dragana Đilasa, jednog od lidera opozicionog Saveza za Srbiju.

Sve je tu - dramatična muzika, faksimili dokumenata koji treba da pokažu korupcionaške razmere bivšeg gradonačelnika Beograda, kada je najavljivao izgradnju fontane na Slaviji, koju će posle izgradili naprednjaci, a on kritikovao. Sve je garnirano i Đilasovim ne baš prijatnim grimasama.

Ni satirične, pa čak i zabavne emisije, nisu ostale bez svog odraza u konkurentskim televizijama. Tako je Veče sa Ivanom Ivanovićem dobilo Pinkov odgovor kroz Amidži šou, a 24 minuta sa Kesićem u Kontraviziji, takođe na ružičastoj televiziji.

Kesić, čija satirična emisija još uvek opstojava na nacionalnoj frekvenciji, a mnogi smatraju samo zato da bi vlastima bila alibi kako nije tačno da vlada medijsko jednoumlje, povezao je i najavu štrajka glađu predstavnika vlasti sa manirom kopiranja.

- Ponovo prave kinesku varijantu i žele da preduhitre opoziciju izbacujući svoj proizvod, prvi na tržištu imaju sopstveni štrajk glađu. Ova vlast je kao AliExpress, kao Kinezi prave kopiju svega što opozicija radi. Od TV emisija, preko mitinga širom Srbije - preuzela je čak i ideju nasilja. Opozicioni protesti su počeli zbog nasilja nad Borkom Stefanovićem, sad je vlast preuzela tu priču - analizira Kesić.

O ukusima, kažu, izlišno je raspravljati. Legitimno je da je nekom i mlađani Lav Pajkić sa Kontravizijom duhovit, ali se ne može prenebegnuti činjenica da sve pomenute "izvrnute" kopije imaju jednu ciljnu grupu za napad - opoziciju i one koji su kritični prema vlastima. A to nikada nije bilo teško, niti zahteva profesionalnu hrabrost.

Za javnost je bitno, uverena je Branka Otašević, jedino to da li će se i kada domaće televizije nadmetati u objavljivanju tačnih, pravovremenih, potpunih informacija koje bi najviše nalikovale stvarnom životu.

Sutra - Medijski rat za birače (3): Veto na Utisak

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online