Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170

Mračna predviđanja vidovnjaka i astrologa za 2019. (2): Srbi odlaze, migranti dolaze

Mnogi građani će otići u inostranstvo, očekuje se priliv izbeglica, a lepa vest je da će procvetati privatni biznis i poljoprivreda.

Lična arhiva
Talas modernizacije: Jovana Stojanov

Srbija je, po genetskom kodu, osuđena na večna stradanja, teškoće, ratove i neprestanu borbu bez opuštanja. Naša zemlja je u znaku Jarca, ali njeno nebo je obojila planeta Saturn. Mnogo odricanja, odlaganja, mučenja i čekanja, ograničenja i strahova, odgovornosti. Međutim, Srbija je jaka i spremna od davnina da preuzme odgovornost i trpi napade, na početku godišnje prognoze, specijalno za "Vesti", ističe astrolog Jovana Stojanov.

- Mesec je po genetskom kodu u znaku Škorpije, a Mesec opisuje narod koji je vekovima trpeo. Sam znak Škorpije govori o narodu druge vere, muslimanima i Albancima. Srbija se vekovima bori sa njima. Prvo smo bili žrtve Turaka, a kroz istoriju srpske majke i žene nisu skidale crninu, oplakujući svoje voljene. Mesec u Škorpiji oslikava i masakre na ratištima i raznim bojevima u kojima se naš narod borio i nažalost ginuo - objašnjava Jovana.

Predviđa da će 2019. dosta građana napustiti Srbiju, kroz koju će, kaže, proći veliki broj stranih državljana i migranata:

- Treba napomenuti da će biti mnogo udesa, naročito na auto-putevima. Naš narod može dobiti i tajne neprijatelje. Brojne afere i zagonetke biće razotkrivene, a mnogi će završiti iza rešetaka. Narod će se pobuniti zbog jačanja kriminala, tražiće promene. Tajni agenti će imati pune ruke posla kako bi otkrili misteriozne protivnike Srbije. Novinari će se pokrenuti i dobiti želju da ogole istinu, a neki će zbog toga biti i kažnjeni. Povećaće se, na nesreću, broj psihički labilnih osoba, pa se može očekivati porast nasilja u porodici, posebno prema ženama, što se mora sprečiti. Broj žrtava porodičnog terora postaće alarmantan.

Jovana Stojanov, gledajući horoskop Srbije, vidi talas modernizacije.

- Naučnici, psiholozi, inženjeri, astrolozi, psihoterapeuti, ljudi zaposleni na aerodromima i u avio-industriji, zaposleni na radiju i televiziji, tehnolozi, humanitarni radnici, IT stručnjaci doživeće procvat u karijeri. Ova zanimanja izrodiće vrsne stručnjake. Mnogo će se putovati avionima, ali isto tako se mogu očekivati učestale nesreće na nebu.

Lepa vest je da Srbija može da očekuje bolji standard zahvaljujući stranim investicijama:
- Jupiter u Strelcu nam donosi ekspanziju i veliku pomoć iz inostranstva, kao i bolje odnose sa stranim partnerima. Inostrani kapital će doneti više poslovnih mogućnosti. Mnogi studenti će masovno odlaziti preko granice da se dalje obrazuju, ali postoji šansa da će stranci pokrenuti rad neke obrazovne ustanove. Mnogo će se polagati na sport i obrazovanje. Narod u Srbiji će se sve više opredeljivati za privatni biznis, ali će i sama država davati sve više subvencija za to. S obzirom na to da je Uran u Biku, procvetaće poljoprivreda, uzgajanje voća i povrća, dakle, sve što je vezano za ishranu. Taj trend će zahvatiti i ostale svetske metropole.
Uran u Biku neće biti dobar jedino za porodice jer će doneti prekide, razdore i pojačati otuđenje, uz pad morala, veli Jovana Stojanov:

- Jupiter u Strelcu će svakako popraviti sliku Srbije u očima stranih partnera, koji će joj biti naklonjeni. Međutim, novcem će država morati oprezno raspolagati jer su mogući nagli troškovi. Zbog kvadrata Jupitera i Neptuna ne preporučuje se nikakve malverzacije. U drugom delu godine vladaće napeti aspekti. Naša zemlja će opet biti pod pritiskom. Narod će biti uplašen. Na Kosovu može doći do velikih pobuna. Tajni neprijatelji postaju javni. Na prostorima Kosova će se opet zapucati, ali Srbija će ovog puta imati podršku velikih sila. Krajem 2019. i početkom 2020. Saturn će napraviti konjukciju sa Plutonom, što donosi masovne preokrete. Zbog prolaska brojnih stranaca kroz našu zemlju postoji opasnost od epidemija. Otkriće se mnoge afere iz sveta umetnosti, estrade i politike.

U službi humane nauke

Jovana Stojanov se bavi astrologijom 12 godina. Sportista je. Po struci je specijalista poslovne ekonomije (profešional master).
.
- Za mene je astrologija vema zanimljiva i inspirativna nauka, pre svega humana. Privukla me je zbog svoje specifičnosti i složenosti. To mi je bio motiv da je izučavam. Bendžamin Frenklin je rekao da nijedan kralj nije stvorio rat i mir, niti general započeo borbu bez konsultacije sa astrologom. Albert Ajnštajn je tvrdio da je astrologija nauka koja sadrži znanje koje prosvetljuje - kaže za "Vesti" Jovana Stojanov.

Doba zemljotresa i poplava

- Kad govorimo o prirodnim kataklizmama, moguća su neprijatna iznenađenja kad je reč o Kini, Japanu, Indiji, Meksiku, Grčkoj, Albaniji, Engleskoj, a nisu pošteđene ni susedne zemlje. Mogu pretrpeti jake zemljotrese. Sjedinjene Američke Države takođe neće imati mira usled poremećaja klime. Pored zemljotresa, tu su i veliki požari, poplave, jaki vetrovi. Najveći talas nepogoda može se očekivati tokom leta i krajem 2019. godine. Kanadu i Australiju očekuju požari i vrućine. Treba podsetiti da je od 1958. pa sve do 1962. Saturn boravio u znaku Jarca i Kini doneo veliku glad, prirodne katastrofe, izlila se Žuta reka. U našoj zemlji je 1959. zapamćena po velikoj suši i nestašici struje - ističe Jovana Stojanov.

I britanski vidovnjak Krejg Hamilton Parker najavljuje da će se SAD suočiti s nezamislivim prirodnim katastrofama, tj. da će je pogoditi jaki zemljotresi, poplave, požari i uragani. Ruski astrolog Pavel Globa upozorava na kobne posledice neodgovornog odnosa prema ekologiji. Zagađenje će, kaže, narasti do takvih razmera da će stanovnici velikih industrijskih gradova početi da se sele u manja mesta. U tom smislu, mali zeleni gradovi i sela će dobiti šansu za oživljavanje i razvoj.

Burno vreme

- Pluton će boraviti u znaku Jarca do 2023. Poslednji put je ova planeta bila u znaku Jarca za vreme Francuske revolucije. U Jarcu je i Saturn. Podsećanja radi, davne 1959, kada je Saturn boravio u znaku Jarca, Jugoslavija je imala loše odnose sa Kinom i Albanijom. Tih godina je okončana američka vojna pomoć našoj zemlji, na Titovu inicijativu. Sovjetski Savez je odložio obećani kredit Jugoslaviji. Dogodila se i nuklearna nesreća u Vinči, ozračeno je šest stručnjaka Instituta "Boris Kidrič". Jugoslavija, Grčka i Turska su napustile Balkanski savez... Pogotovu zanimljiv biće početak 2020. godine kada budemo imali stelijum planeta u znaku Jarca. Taj stelijum smo imali početkom devedesetih. To su bile godine završetka hladnog rata i jedne politike - obrazlaže Jovana Stojanov.

Medalja do medalje

- Kao i tokom prošlih godina, naši sportisti i dalje nižu uspehe. Tu je Srbija neprikosnovena. Biće takmičenja u dalekim prekookeanskim zemljama, jer nam je Jupiter u Strelcu. Naši sportisti biće vodeći i poznati sirom sveta. Osvajaće mnoge turnire i biti ponos zemlje. Njihov uspeh se širi - kaže Jovana.

Promene na berzi

- Menja se i modernizuje platni promet, pa očekujte promene u sistemu rada banaka pre svega. Uran u Biku stvara promene i na svetskoj berzi. Sve će se modernizovati i sve će ići elektronski, radiće se na tome da se ta vrsta posla ubrza. Državni budžet može biti veći i više će se ulagati u privatne biznise - ističe Jovana Stojanov za "Vesti".


 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online