Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 06.02.2018.
03:08
A. Šišić - Vesti A

Šta nas čeka ove godine (2): Kim Džong Un pada sa vlasti?!

Ako je sudeći po Baba Vangi, ne treba da se brinemo. Smak sveta će nastupiti tek 5079. godine. Tvrdnje popularne proročice samo potvrđuju česta upozorenja o mogućem udaru kometa koje su u poslednje vreme često zujale pored Zemlje, ali nas nisu zakačile. Jer kako kažu pesimisti "svet je danas takav da nas ni one neće".

EPA/KCNA
Fotelja kao presto: Najveći američki neprijatelj

Strani astrolozi su ove godine imali pune ruke posla koga se nisu libili već su naširoko podelili svoje viđenje šta očekuje ljudsku civilizaciju u 21. veku. Ruski stručnjak Pavel Globa tvrdi da će 2018. biti veoma teška za svaku osobu na planeti:

- Sve će se odigravati veoma brzo i u nedoba. Ova godina će biti vreme pregovora, diskusija i pojave novih trendova u politici i ekonomiji... Na jesen javiće se potpuno nove sistemske opozicije i zavisiti od svetskih lidera. Ovo se ne odnosi samo na Rusiju, već i na druge zemlje - navodi Russia bedžond.

Globa čak predviđa promenu režima u nekim državama, posebno u zemljama istočne Evrope. Ipak, za ruskog predsednika Vladimira Putina i šefa američke države Donalda Trampa, po njegovom mišljenju, nema zime.

- Nema razloga da mislite da će lideri Rusije i Amerike otići sa političke scene i biti zamenjeni ove godine. U ovom trenutku nema nepredvidljivih pomaka, ne samo da će uspeti da zadrže svoju poziciju već će i dobiti određenu prednost.

Nisu mirovali ni engleski stručnjaci koji su na internetu i blogovima više nego opširno podelili svoje prognoze. Medijum Kreg Hamilton Parker, koji je tačno predvideo Bregzit, teroristički napad u Nici u Francuskoj i pobedu Donalda Trampa, na Ju tjubu je objavio svoja saznanja.

Ističe da će 2018. proteći u znaku ekološke i političke krize, uz dramatične klimatske promene:

- Osećam da će doći do zemljotresa, vulkanskih erupcija i žestokog nevremena. Može da se očekuje erupcija vulkana Vezuv i evakuacija Napulja. Takođe, na Novom Zelandu će se osetiti ozbiljno podrhtavanje tla. Australiji prete požari pa će ovaj kontinent biti poput pakla na zemlji dok će Kinu i Indiju moriti poplave.

Cena nafte opet skače

Svetlana Dragan, takođe poznati ruski astrolog, poput Globe, najavljuje da će ovu godinu obeležiti prirodne katastrofe i borbe lidera uz parolu da je vreme novog svetskog poretka. Nažalost, njene slutnje su prilično tamne:
- Čovečanstvo ide ka nuklearnom sukobu. Sama Zemlja ulazi u period ogromne seizmičke aktivnosti. Rat za prirodne resurse će to samo pospešiti.
Navodi da će Amerika pooštriti svoju politiku u nadi da će zavladati svetom, kao i da će se cena nafte ponovo povećati pa nam ne gine poskupljenje goriva po 222.658 put.
- Borba za Ukrajinu nastaviće se u februaru... Završni akt ove priče dogodiće se sredinom jula - smatra Svetlana.

Navodi da će trgovinski embargo prema Severnoj Koreji doživeti debakl. Predviđa, naime, proterivanje Kim Džong Una?! Za razliku od korejskog državnika, naglašava, američki predsednik će imati više sreće. Skreće pažnju da će svi pokušaji da se oblati Donald Tramp propasti i da će njegova moć samo rasti.

- SAD će se vojno obavezati da pomaže Japanu, koji će papreno plaćati usluge američke odbrambene službe.Terorizam neće jenjavati u 2018, ali svet će se suočiti i sa pandemijom gripa. Ekstremisti će osmisliti vazdušno hemijsko oružje. Napadaće dronovima i to neki od evropskih glavnih gradova. To bi mogao biti Berlin ili London, a možda čak i oba grada.

Hakeri u pljački

Nisu samo astrolozi i numerolozi ti koji mogu da predvide sutrašnjicu. Kris Skiner stručnjak za ekonomiju i finansije i nezavisni komentator na finansijskom tržištu je na svom blogu Finanser.com postavio živi dokaz da znanje može i te kako da igra ulogu u prognozi budućnosti. On je svojevremeno napisao deset prognoza za 2017. od kojih su se mnoge obistinile. Rekao je da će kompanija SNjIFT
koja je globalni provajder sigurnih finansijskih usluga opet biti hakovana. U oktobru njegove prognoze su se obistinile. Hakeri su uspeli da izdvoje 60 miliona dolara iz banke na Tajvanu i postavljanjem virusa uspeli da pristupe SNjIFT terminalu. U novembru nepalska banka sa sedištem u Katmandu je takođe hakovana. Izgubljeno je 4,4 miliona dolara putem lažnih SNjIFT poruka. Ostaje da vidimo kako će Kris predvideti talasanje na polju finansija za 2018.
SNjIFT je međunarodna bankarska mreža i udruženje za međunarodne, međubankarske finansijske telekomunikacije, kao i softver za razmenu poruka, koji danas upotrebljava više od 10.500 finansijskih institucija iz 215 zemalja.

Sutra - Šta nas čeka ove godine (3): Balkanu neće cvetati ruže
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online