Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 08.07.2010.
09:48 >> 12:26h
Tanjug, Politika, Dan A

Bratstvo iz Pive sprema Tadiću doček

Današnji odolazak srpskog predsednika Borisa Tadića u dvodnevnu zvaničnu posetu Crnoj Gori u centru je pažnje tamošnje javnosti. Mnogi mediji donose reportaže iz sela Smriječno, rodnog mesta Tadićevog oca, i opisuju kako se bratstvo sprema za doček najpoznatijeg rođaka.

Imanje Tadićevih rođaka u Smriječnu

Sve podgoričke televizije današnju posetu Tadića tretiraju kao udarnu vest i politički događaj od velikog značaja za Srbiju i Crnu Goru, ocenjujući da se od nje očekuje znatno unapređenje odnosa dve zemlje, koji su poslednje godine bili na najnižem nivou u bližoj istoriji, zbog odluke Crne Gore da prizna nezavisnost Kosova i Metohije.

Nezavisna Televizija Vijesti objavila je i reportažu iz sela Smriječno u Pivi, rodnog mesta predsednikovog oca sa izjavama rođaka predsednika Tadića, o tome kako u postojbini Tadića pripremaju doček za svog najpoznatijeg bratstvenika.

Bratstvo se seća Tadića

 

Spasoje Belo Tadić, brat od rođenog strica srpskog predsednika, priseća se odrastanja u ovom zabačenom selu u opštini Plužine.

"Bilo nas je dvanaestoro djece. Deset nas je još živo. Osam sestara i nas četiri brata. Brojna porodica. Samo ja ostadoh da živim u Smriječnu. I moja dva sina su tu, a ćerka se udala”.

Belo kaže da je "poslednji put Boris boravio u Smriječno 1999. godine, a njegov otac Ljubomor 1996. godine”. Belov sin Boris, zaposlen u HE "Piva”, kaže da se rado seća njegovog dolaska u rodni kraj. "Kako da zaboravim, pa Boris me je učio da vozim automobil. Prvi put sam tada sjeo za volan automobila. Bio je to ’golf jedinica’, ja za upravljačem, a Boris mi govori kako da vozim”.

Tekstovi o Tadićevoj poseti glavna su tema i u podgoričkim novinama, koje su naslove o tome objavile na naslovnim stranam. Državni dnevni list "Pobjeda" u tekstu pod naslovom "Protokol ili partnerstvo" najavljuje da će predsednik Srbije pre podne imati "razgovore u četiri oka" sa premijerom Milom Đukanovićem, a popodne sa predsednikom Filipom Vujanovićem.

"Predsednik države, koja ovih dana sklapa mozaik političke pozadine ubistva svog premijera Zorana Đinđića, koji je sa Crnom Gorom gradio partnerski odnos - teško može naći bolju priliku, mesto i sagovornike da potvrdi opredeljenost za nastavak tim putem i obostrano rasterećenje od hipoteka i predrasuda", ocenjuje "Pobjeda".

U udarnom tekstu pod naslovom "Novi rat Vujanovića i Krivokapića" list "Vijesti" na naslovnoj strani piše o izostavljanju susreta Tadića sa predsednikom crnogorskog parlamenta Rankom Krivokapićem i konstatuje da je to vid Vujanovićeve "političke osvete Krivokapiću".

Pozivajući se na izvor iz Krivokapićeve Socijaldemokratske partije (SDP), list tvrdi da je "Vujanović na sastanku rukovodstava SDP-a i Demokratske partije socijalista u Podgorici, rekao da će naći način da mu se osveti što ga je optuživao da se u martu sastao sa predsednikom Srbije mimo znanja svih članova državnog vrha".

I treća crnogorska dnevna novina "Dan" donosi tekst o Tadićevom boravku u Crnoj Gori i pod naslovom "Vujanović preskočio Krivokapića" bavi se pozadinom izostavljanja predsednika parlamenta iz susreta sa predsednikom Srbije.

Osim standardne protokolarne najave predsednikove posete, "Dan" je objavio i tekst iz Smriječna o dočeku koje bratstvo Tadića iz Pive priprema za Tadića i anketu građana o tome šta očekuju od današnjeg događaja.

Predsedniku na poklon gusle

 

Predsednik Narodne stranke Predrag Popović je najavio da će na svečanom prijemu povodom posete predsednika Srbije, NS pokloniti Borisu Tadiću "možda i najbolje gusle ikada napravljene u Crnoj Gori".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online