Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 11.06.2010.
12:34
Vesti A

San srpske sponzoruše: Mnogo para, malo seksa!

Javna je tajna da postoje kafići, klubovi, ulice pa čak i delovi Beograda gde se sponzoruše okupljaju. To su ona "in" mesta, gde je običnom svetu sa prosečnim novčanikom zabranjen pristup. Ali one sa svojim negovanim grivama, izvajanim telima, besprekornom šminkom, maznim glasom i oštrim noktima progrebu put ka cilju... Ka novom sponzoru! Portal "Vesti-online" prenosi vam specijal o tome kako se postaje sponzoruša, zašto je ta pojava opšte prihvaćena i ko su i šta rade srpske sponzoruše.

 Malo seksa sa impotentnim matorcem, donosi mnogo para
 

Između sponzouša i prostitutki je veoma tanka linija. Psiholog Aleksandra Janković kaže da su se sponzoruše ne bave prostitucijom, ali su na granici da postanu poslovna pratnja.

Kola, avioni, kamioni


"Čak i ako uspeju u svom cilju da obrlate sponzora i udaju se za njega, ove žene su nesrećne. U prirodi je muškaraca da vole da se dokazuju. Kola, avioni, kamioni, žene... Tretiraju ih samo kao dodatak, kao skup sat. Poštovanja nema, pa ni u braku. A vrlo brzo pojavi se neka mlađa i lepša. Onda njihove žene potraže pomoć psihologa. Interesantno je da tada ne žele svoj život da promene nabolje, već samo da se sve vrati na staro. Da zadrže svoj prvobitni status", kaže Radmila Vulić-Bojović.

"Te devojke vrlo brižljivo rade na svom izgledu, negovane su, skupoceno obučene, sve da bi ostale na tržištu. A to i jeste tržište. Postoje ljudi koji ih traže. To su biznismeni u trendu koji moraju da imaju odgovarajuću pratnju", kaže Aleksandra.
 

Ovakvim muškarcima važno je samo da stvore sliku o sebi kao o mačo muškarcu koji šeta mlade cice. A vrlo često je reč o muškarcima koji imaju problema sa potencijom.
 

"Ma da, oni misle da će drugi misliti da je hiperpotentan, ako ih vide sa devojkom koja je barem upola mlađa od njega. Što je najcrnje, takvi su obično impotentni. Često je ovde reč o nekoj vrsti poslovnog dogovora. Ona je lepa i mlada, izlazi sa njim i diže mu cenu. Zauzvrat, on joj kupuje sve. Vrlo često tu i nema", objašnjava Aleksandra.


Žena se u ovoj vezi tretira kao roba. Sa ovim se slaže i Radmila Vulić-Bojović, psiholog i porodični terapeut, koja kaže da su i same sponzoruše toga svesne, pa su duboko nesigurne i bez trunke samopouzdanja.


"One i same sebe doživljavaju kao robu, pa i ne očekuju da ih drugi drugačije gledaju. Ta slika o sebi koju projektuju za posmatrače i sponzore jeste samo jedan mali deo njihove ličnosti. Kad izaberete takav način života, onda zapostavljate sve ostalo. Tada jednostavno niste kompletni, pa ne možete da budete ni srećni", kaže Radmila.

Pročitajte još i:

1. Bogati debeljko i njegove metrese

Hana Hadžavdagić, mlada atraktivna novinarka, ne tako davno uz kafu je ćaskala sa svojm urednikom o sponzorisanju. O mladim devojkama koje kradu šminku i štikle od majke, bacaju oko na skupe automobile i očas se nađu u naručju starih prevejanh sponzora. Tako se rodila ideja da na hrvatskoj televizji radi rubrku "Saveti za sponzoruše"... (dalje)


2. Ljubavnice najbolje prolaze

Da li želite da postanete sponzoruša? Ako je vaš odgovor potvrdan onda obratite pažnju na sledeće savete koji će vam u tome pomoći...(dalje)

3. Sponzoruša upravnika zatvora

Žena jednog robijaša nije se libila da svom mužu na svoj način obezbedi povlastice, slobodne dane i zatvorski komfor...(dalje)

4. Balkanski lov na milionere
Najveće žrtve svetske ekonomske krize smo mi, poštene sponzoruše. Mi smo prvo na čemu su naši sponzori počeli da štede. Kada je trebalo da ih inspirišemo, dobre smo im bile, a sada kada je kriza prvo nama zavrću slavinu. A pogledajte nas sad - ovako srpske sponzoruše opisuju svoju trenutno žalosnu situaciju na svom tek pokrenutom internet sajtu www.sponzoruse.info...(dalje)

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online