Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 03.06.2010.
18:38
Tanjug A

Tadić: Povezaćemo Grčku sa Evropom

Srbija će pomoći da se Grčka transportno poveže sa Evropskom unijom izgradnjom putnih koridora, i pre nego što formalno postane članica EU, i trudiće se kroz konkretne mere da to bude u svakodnevnoj praksi, izjavio je danas u Solunu predsednik Srbije Boris Tadić.


Tadić je na prijemu, koji je u Solunu organizovan za privrednike i građane Srbije koji žive u Grčkoj, istakao da svaki stanovnik Srbije ima poseban odnos prema Grčkoj i Solunu.


"Za par godina ćemo od Atine do Londona imati mreže autoputeva i time ćemo transportno pomoći Grčkoj da se poveže sa EU, gde se već politički nalazi", rekao je Tadić.


U prilog tome, Tadić je podsetio na vreme odrastanja njegove generacije kada je to bilo nezamislivo, ali, danas, naveo je, jedna generacija postavlja sve više standarde novim generacijama.

Tadić se osvrnuo i na borbu protiv kriminala u Srbiji, istakavši da će biti nastavljena izgadnja pravnog poretka. 

"Bezbednost i pravni poredak su važni za ekonomski razvoj i zato sam zadovoljan kada čujem da su ljudi koji su kršili pravni poredak optuženi ili osuđeni. U pravi plan treba da izađemo sa vrednim ljudima koji poštuju zakon i doprinose novom stvaranju a ne destrukciji", zaključio je predsednik Srbije.


Prijemu su prisustvovali i ministri odbrane i trgovine Dragan Šutanovac i Slobodan Milosavljević, kao i predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin.


EU nekompletna bez Balkana

Evropska unija neće biti kompletna bez integracije Zapadnog Balkana, ocenio je danas u Solunu Tadić i predočio da je evropska perspektiva snažan motiv za proces demokratizacije i stabilizacije celog regiona.
 

Tadić je podsetio na Samit EU koji je u Solunu održan 2003. godine, kada je jasno rečeno da region ima budućnost u Uniji.

Srbija, posle sedam godina, nije odustala od ovog strategijskog cilja, naglasio je Tadić.

"Ukoliko ovaj proces bude usporen, cenu neće platiti samo stanovnici Zapadnog Balkana, već i građani EU", upozorio je Tadić i dodao da bi to predstavljalo nepredvidive ekonomske i bezbednosne posledice za celu Evropu.


Tadić je, otvarajući poslovni forum u Solunu, rekao da tržište Srbije karakteriše dinamičan razvoj i da se razvoj i napredak Zapadnog Balkana ne može zamisliti bez ključne uloge srpske ekonomije.


Srbija danas nudi poslovnim ljudima najbolje uslove za privređivanje, istakao je Tadić.

Prema njegovim rečima, više od 200 kompanija iz Grčke posluje u Srbiji, investirali su više od 2,5 milijarde evra i Srbija je na tome zahvalna Grčkoj.

Govoreći o svetskoj finansijskoj krizi, Tadić je ocenio da je ovo najveća kriza u proteklih 100 godina, napominjući da Srbija i Grčka moraju "ruku pod ruku" prevazići teškoće.

"Danas sam u Grčkoj, kako bi iskazao svoju solidarnost sa grčkim prijateljima, kao što je premijer Grčke pokazao svoju solidarnost sa srpskim narodom u teškim momentima posle 5. oktobra", naglasio je Tadić.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online