Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Nedelja 13.07.2014.
08:14
D. Dekić - Vesti A

Dragica šef kao i Toma

Sajt prve dame Srbije Dragice Nikolić www.supruga.predsednik.rs, od sredine protekle nedelje, kad je osvanuo na internetu, ne prestaje da bude na meti javnosti. Osim u medijima, velika polemika se razvila na društvenim mrežama Fejsbuk i Tviter, na kojima i gospođa Nikolić ima zvanične naloge, zbog činjenice da se net promocija Fondacije našla u okviru domena zvanične internet prezentacije šefa države.

Na meti javnosti: Tomislav i Dragica Nikolić
 

 

Građane najviše zanima da li je prva dama zloupotrebila državne resurse i, kako duhovito primećuju, da li je ovim ozvaničila funkciju supruge šefa države.

Prvenstveno zbog činjenice da su kao kontakt njenom sajtu navedene predsednički organi - Generalni sekretarijat, Služba za predstavke i projekte i Nikolićeva pres služba.


O ovim nepoznanicama i dilemama javnosti za "Vesti" nije bila raspoložena da odgovori Iva Žiklić, asistenktinja gospođe Nikolić.


- Izvinite, nemam vremena da pričam. Subota je - kratko nam je rekla.


Profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Kosta Čavoški u izjavi za "Vesti" podseća da je svojevremeno prva dama imala kancelariju fondacije u službenim prostorijama na Andrićevom vencu.

Ni kuma, ni recepta za kiflice

Duhovitost tviteraša koji su se raspisali na zadatu temu supruge predsednika nije manjkala, pa je tako jedan od njih, aludirajući na ponosno isticanje Dragice Nikolić da je dobra domaćica, pitao kakav je to sajt bez recepta za kiflice. Bilo je i predlagača za nove sajtove pod nazivom jetrva supruge predsednika, ali i onih koji su sugerisali da ih otvore sinovi i snaje predsedničkog para, pa čak i njihov kum.


- Veza predsednika i njegove žene je privatna, a javna veza je u javnoj kući. Ona zloupotrebljava položaj supruge predsednika jer ima ljudi koji uplatom donacija misle da tako čine šefu države. Takođe i odlaskom Nikolića u poplavljena područja, gde on deli poklone fondacije, što znači da nastupa kao muž - tumači Čavoški koji ponašanje bračnog para vidi kao protivno dobrim običajima i protokolu.


Bivši sudija Vrhovnog suda Zoran Ivošević ukazuje na činjenicu da se u Ustavu nigde ne pominje predsednikovo pomaganje u humanitarnom radu.


- U nabrajanjima poslova predsednika je na kraju navedeno da vrši i druge poslove, određene Ustavom Srbije, a fondacija njegove žene u to ne spada - kaže Ivošević za "Vesti".

Romansirana biografija

U biografiji na sajtu prve dame piše da je "skolonost ka filantropiji, suštinskoj potrebi svog bića, pokazivala celog života, nesebično pomažući savetima, brigom i pažnjom onima kojima je pomoć potrebna".
- U Šumadiji, srcu Srbije, nalazi se grad Kragujevac. Tamo, u skromnoj, patrijarhalnoj porodici Ninković, 26. aprila 1955. rođena je Prva dama Dragica Nikolić - započinje biografska priča uz naglasak da je gospođa Nikolić još u "ranom životnom dobu imala viziju životnih ciljeva" koji su počinjali i završavali se u jednoj reči - porodica.


Bojan Klačar iz Centra za slobodne izbore i demokratiju upravo zbog građana Srbije kaže da je gospođa Nikolić trebala da postavi odvojeni sajt.


- Intencija je da se iskoristi popularnost institucije šefa države i Nikolića kako bi promovisala svoj rad. Ipak, bolje je bilo da je to učinila nezavisno jer je ovako nametnula pitanje u javnosti da li je zloupotrebila zvaničan domen, pošto nema funkciju, ni zvaničnu ulogu u državi, već je samo supruga predsednika - kaže Klačar i dodaje da javnost treba da zna i ko finansira sajt prve dame.

Nedelja 13.07.2014. 10:46
Драгичетина је један ископлексирани, малограђански егомастурбатор, макијавелисткиња којој је осорни его и лична промоција на првом месту... Најбитније јој је да се слика са свеЦким лидерима и њи'овим женама, гура се свугде и сва је прва... То је срамота за нашу државу, као и овај наш несретни председник и цела политичка "елита"... Боље рећи олош, јер то је све само не елита...
Nedelja 13.07.2014. 08:43
iza svakog popisanog stoji upisana...
Nedelja 13.07.2014. 09:23
ne priznajem joj zasluge za narod. jer u dobi odlučnih napora nije štrajkovala gladju
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online