Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 15.05.2014.
08:07 >> 21:57h
Beta, Srna A

Haos u Srbiji: Petoro mrtvih, poplavljeni putevi i pruge

Katastrofa koja je zadesila Srbiju odnela je već pet žrtava, uključujući i jednog vatrogasca iz Tople, koji je poginuo tokom akcije spasavanja. Dobrih vesti gotovo i da nema - zbog izlivanja reke Despotovice koja je poplavila deo Ibarske magistrale u selu Semedraž, između Čačka i Gornjeg Milanovca, na toj je deonici obustavljen saobraćaj za sva vozila, rečeno je u četvrtak u policiji.

Saobraćaj je obustavljen rano ujutru, u jedan sat, i nivo vode se stalno povećava a vozači su jedva uspevali da okrenu svoja vozila na magistrali kako ih voda ne bi poplavila.

21:59- Vojska Srbije u toku dana evakuisala je gotovo 370 osoba, od kojih 70 vazdušnim putem, saopšteno je večeras iz Ministarstva odbrane. U saopštenju se navodi da je na poplavljenim područjima angažovano više od 650 pripadnika vojske, pet helikoptera, motorna vozila, čamci, pumpe i auto-cisterne za vodu  

21:49- Spasilački timovi Gorske službe za spasavanja angažovani su na evakuaciji stanovništva u poplavljenim područjima, saopštila je danas ta služba."Dve ekipe se nalaze u Čačku i intervenišu na terenu, jedna ekipa je u selu kod Obrenovca gde čamcem evakuiše šest starijih osoba i jedno dete. Četvrta ekipa interveniše u Lešnici kod Loznice, dok u Resniku spasioci Gorske službe spasavanja učestvuju u evakuaciji
dece i starijih osoba", navodi se u saopštenju

 
21:18 - Ministarstvo unutrašnjih poslova formiralo je pozivni centar preko kojeg će svi zainteresovani, koji žele da pruže pomoć u aktuelnoj vanrednoj situaciji izazvanoj obilnim padavinama, moći da dobiju informaciju kako da to učine.  
20:22 PETROVAC NA MLAVI- Zbog poplava izazvanih obilnim padavinama u prekidu je saobraćaj na svim putnim prilazima Petrovcu na Mlavi, saopšteno je večeras iz "Puteva Srbije".  
19:33 SMEDEREVO- Danas je više od 70 osoba evakuisano na sigurno, suvo i toplo, a grad je obezbedio smeštaj za ugroženo stanovništvo u Sportskoj hali Smederevo, Sigurnoj kući u Maloj Krsni i u tamošnjem Dom Crvenog krsta. Najugroženiji su meštani Ralje i Kolara.  
19:24 Ministarstvo trgovine i telekomunikacija dogovorilo se danas sa operatorima mobilne telefonije o koracima koji bi omogućili dostupnost signala u najugoženijim područjima kako bi se obezbedili pozivi i slanje SMS poruka, bez obzira na pretplatnički broj.  
18:46 – JAGODINA - Nasip na reci Lugomir kod fabrike Juhor u blizini Jagodine danas je probila voda i ugrožena su sela Končarevo i Rakitovo, čiji će stanovnici morati da budu evakuisani, izjavio je načelnik Odeljenja za vanredne situacije MUP-a za Pomoravski okrug Goran Kušić.  
18:40 – LOZNICA - Loznica je sa 110 litara po metru kvadratnom kiše, zabeležila apsolutni maksimum dnevne količine padavina u istoriji merenja. U meteorološkoj stanici u tom gradu, agenciji Beta je danas rečeno da je od srede ujutro u sedam do jutros u sedam sati, visina vodenog taloga iznosila rekordnih 110 litara po metru kvadratnom.
 
 

18:14 - ČAČAK - Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić izjavio je da je do sada evakuisano više od 160 ljudi iz poplavljenih kuća na čačanskom području. Ilić je rekao novinarima da je više od 300 domaćinstava u Preljini, Baluzi i Konjevićimna poplavljeno, kao i njive i putevi, na kojima visina vode dostiže i do 1, 5 metara. On je dodao da su kritične tačke u prigradskom naselju Parmenac, gde su postavljene vreće s peskom i naložena evakuacija meštana, i u naselju Beljina, a voda ugrožava i sela Katrga, Stančići, Mršinci i Goričani.

17:45 - Pripadnici Sektora za vanredne situacije i svih uprava Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije do sada su evakuisali 649 osoba ugroženih poplavama i obilnim padavinama, saopšteno je danas. U saopštenju se navodi da je broj evakuisanih u stalnom porastu, a je najkritičnija situacija na teritoriji Kolubarskog, Mačvanskog i Moravičkog okruga, kao i gradova Jagodina, Ćuprija i Svilajnac.
17:10 – KRUŠEVAC - Saobraćaj od Pojata, na auto-putu E-75, ka Kruševcu je obustavljen jer se na put izlila Jovanovačka reka. To je danas popodne potvrđeno Agenciji Beta u Sektoru za vanredne situacije Policijske uprave Kruševac.
17:00 – VALJEVO - Ministar unutrašnjih poslova, dr Nebojša Stefanović stigao je u Valjevo, a posetiće i Osečinu, jedno od područja najviše pogođenih poplavama. Ministar je tom prilikom dopremio hranu i vodu za najugroženije stanovnike ovog područja.
17:31 – NOVI SAD - Jak vetar, koji u Novom Sadu ne prestaje da duva od sinoć, ruši stabla i lomi grane na gradskim ulicama i trotoarima. U Javnom komunalnom preduzeću "Zelenilo" kažu da su od građana do sada dobili 15 prijava o rušenju stabala i lomljenju grana u raznim delovima grada.
16:25 - Javno preduzeće Putevi Srbije saopštilo je danas da je zbog poplava obustavljen saobraćaj na putu Stepojevac-Ćelije.
16:21 – POŽEGA - U opštini Požega najteže je u naselju Tatojevica gde je pod vodom 300 kuća koje je poplavila nabujala reka Đetinja, rekao je
predsednik Opštine Milovan Mićović. Zbog izlivanja Skrapeža, požeški Dom zdravlja izmešten je u školu "Emilija Ostojić". Predsednik Mićović dodaje da je bedem koji brani Požegu od izlivanje Skrapeža urađen davne 1965. godine.
16:20 – KOSJERIĆ - Predsednik Opštine Kosjerić Milijan Stojanić kaže da je u Kosjeriću dramatično stanje zbog poplave i da je pod vodom 500 kuća. Reka Skrapež poplavila je u centru Kosjerića 300 kuća gde je i najteža situacija, dok je po selima oko 200 kuća pod vodom. Lokalnoj samoupravi Kosjerića veliku pomoć pružaju vatrogasci, policija i dobrovoljci. Kosjeriću nedostaju cisterne sa vodom i dzakovi s peskom, rekao je predsednik Opštine Milijan Stojanić.  
16:10 – LOZNICA - U Loznici i tri susedne opštine - Malom Zvorniku, Ljuboviji i Krupnju, gde je u sredu uvedena vanredna situacija, članovi kriznih štabova su na terenu u nastojanju da pomognu evekuaciju ugroženih od poplava. Na području Loznice, reka Jadar se tokom noći izlila u nekoliko sela, te je prekinuto snabdevanje hranom i strujom. Zbog izlivanja Jadra, u prekidu je saobraćaj na magistralnom putu Loznica-Šabac u Jelavu, kao i na putu Loznica-Valjevo u Cikotama. Na zaobilaznom putu u Banji Koviljači obustavljen je saobraćaj zbog
postavljanja cisterni koji crpe vodu iz poplavljenih parcela.
 
15:53 - OBILAZNICA - Javno preduzeće Putevi Srbije saopštilo je da je ponovo uspostavljen saobraćaj na deonici auto-puta između Batočine i Kragujevca, poštu su ekipe putara uspele da naprave servisnu saobraćajnicu - obilaznicu, kojom je omogućeno kretanje vozila.   
15:42 - UGALJ - Rudarski basen (RB) "Kolubara" iz čijeg uglja se proizvodi polovina struje u Srbiji, saopštio je da je obustavio proizvodnju zbog izlivanja reke Kolubare. Proizvodnja neće biti nastavljena dok se vreme ne stabilizuje, ali proizvodnja struje nije ugrožena jer obrenovačke Termoelektrane "Nikola Tesla" (TENT) imaju dovoljne zalihe.   
15:36 - BOLNICE - Ministarstvo zdravlja naložilo je direktorima svih zdravstvenih ustanova u Srbiji da oslobode odgovarajući broj postelja za eventualno zbrinjavanje građana koji su povređeni u poplavama. U Ministarstvu zdravlja uvedeno je 24-časovno dežurstvo kako bi se koordinisale aktivnosti sa svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji.   
15:25 ČAČAK - Saobraćaj na putu Čačak-Parmenac je prekinut zbog izlivanja reke Zapadne Morave i poplave u čačanskom prigradskm naselju Parmenac. Gradski štab za vanredne situacije naložio je hitnu evakuaicju
meštana Parmenca gde je ugroženo više od sto kuća. Po podacima iz Štaba u toku je evakuacija i nekoliko porodica u selu Mrčajevci čija su omaćinstva u blizini Morave. Vodostaj Morave raste velikom brzino
15:20REKE - Vanredne količine kiše povećale su dotoke na Drini i Dunavu i situacija na ovim rekama menja se iz časa u čas. Na svim hidroelektranama u sistemu "Elektroprivrede Srbije" uvedene su vanredne mere i danonoćna dežurstva. HE "Đerdap 1" je danas popodne otvorila dva prelivna polja, a na HE "Đerdap 1" na rumunskoj strani otvoreno je još jedno prelivno polje tako da se trenutno ispušta 1.620 kubnih metara u sekundi. U toku dana istu količinu počeće da preliva i HE ,Đerdap 2". Ovi prelivi znače naglo povećanje vodostaja do bugarske granice na teritoriji Srbije, ali i istovremeno sprečavanje poplava uzvodno od HE "Đerdap 1".
15:18 - ZARAZA - Institut za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović Batut" saopštio je da su u Srbiji pojačane mere nadzora zbog mogućnosti pojave crevninih zaraznih bolesti kao posledice poplava. Stanovništvo treba da prati medije i da se redovno obaveštava o ispravnosti vode za piće, rizicima za nastanak crevnih zaraznih bolesti i merama sanitarno higijenskim merama koje se sprovode tokom i nakon povlačenja poplave.
15:15 – VARVARIN - U Varvarinu je Kalinićka reka poplavila oranice, a u opštini Brus, na putu ka Kopaoniku, dva vozila su bila zavejana, rečeno je u kruševačkom sektoru za vanredne situacije.
15:15 – TRSTENIK - U Rasinskom okrugu najkritičnija je u Trsteniku, u naselju Grabovac, gde se izlila Ljubostinjska reka i gde je evakuisano desetak ljudi.
14:50 - LAJKOVAC - Dve starije osobe, iz Lajkovca i sela Jabučje, nastradale su noći između srede i četvrtka u nevremenu, rekao je lokalnim medijima zamenik predsednika Opštine Goran Milovanović. On je dodao da je Lajkovac "odsečen od sveta" s obzirom na to da su poplavljeni svi putevi koji vode iz te varoši, a ne može se doći ni do seoskih mesnih zajednica.
14:47 - SAOBRAĆAJ - Javno preduzeće Putevi Srbije saopštilo je da se srušio most, pa je obustavljen saobraćaj na putu Pričević - Pećka. "Zbog mosta koji je pao, došlo je do obustave saobraćaja na državnom putu II A reda broj 143, deonica Pričević-Pećka", piše u saopštenju.
14:45 - VOJSKA - Vojska Srbije angažovala je više od 400 svojih pripadnika, kao i helikoptere, motorna vozila, čamce, pumpe i kamione-cisterne za vodu, da pomogne građanima u poplavljenim područjima.
14:40 - TELEFON - Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije otvorio je danas dežurne kontakt telefone za evakuaciju i pomoć ugroženima u poplavama na teritoriji Srbije. Kontakt telefoni su 011/2289-208 i 011/2282-910.
14:26 - PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U CELOJ SRBIJI
14:15 - NOVI SAD - Gradski štab za vanredne situacije Novog Sada proglasio je vanrednu odbranu od poplava na teritoriji nekoliko mesnih zajednica. Kako je saopšteno nakon sednice štaba, vanredna odbrana od poplava proglašena je u Petrovaradinu, Sremskoj Kamenici, Bukovcu, Ledincima, Starim Ledincima i Futogu. Uvedene mere su izgradnja privremenih nasipa, evakuacija stanovništva i materijalnih dobara, zbrinjavanje ugroženih i nastradalih, angažovanje dodatne radne snage.
13:50 - SVILAJNAC - U Svilajncu je proglašena vanredna situacija zbog poplave na cele teritoriji te opštine. Štab za vanredne situacije u Svilajncu je odlučio i da osnovne i srednje škole ne do ponedeljka. Sve javne službe, ustanove, javna preduzeća, organizacije i ljudi su u pripravnosti, a prioritet je spašavanje ugroženih stanovnika, zatim imovine, pa poljoprivrednih dobara. Situacija je trenutno najgora u selu Kušiljevo.
13:47 - LEKOVAC - Nevreme praćeno jakim vetrom, koji je ličilo na tornado, porušilo je dvadesetak kuća i pomoćnih objekata u crnotravskom selu Mlačište i iz korena isčupalo bukve obima od tri metra.
13:42 - LOZNICA - Gradski štab za vanredne situacije u Loznici saopštio je da se reka Jadar izlila u Straži, Donjem Dobriću, Kozjaku, Jelavu, Lešnici, Bradiću, Velikom Selu, Dragincu i Cikotama. Zbog nezapamćenog dotoka vode Jadrom, neprohodan je magistralni put Loznica-Šabac u Jelavu, zatim u Cikotama, između Loznice i Valjeva, Joševi, kao i put Lipnički Šor-Tekeriš.
13:40 - JAGODINA - Predsednik Skupštine Grada Jagodine Dragan Marković - Palma izjavio je da je zbog kiše stanje teško jer postoji opasnost od izlivanja reke Belice, dok je desetak sela u okolini Jagodine već poplavljeno. "Vanredna situacija proglašena je u delovima grada gde protiču Belica i Lugomir", rekao je Marković i dodao da situacija tokom poslednja dva sata nije ohrabrujuća za Jagodinu.
13:30 - POŽEGA - Predsednik Opštine Požega Milovan Mićovih kazao je da je najteže stanje u naselju Tatojevica gde je reka Đetinja poplavila oko 300 kuća. Mićović navodi da se u delu Požege izlila i reka Skrapež i da je zbog toga izmešten požeški Dom zdravlja. Pod vodom je i Prijanovačko polje u opštini Požega, koje je poplavila Zapadna Morava.
13:25 - VOJVODINA - Na području Vojvodine za sada nema opasnosti od vodotoka koji su u nadležnosti Javnog vodoprivrednog preduzeća "Vode Vojvodine", saopšteno je iz tog preduzeća. Redovna odbrana od poplava sprovodi samo na šest kilometara reke Save.
13:20 - ČAČAK - Celo naselje Parmenac kod Čačka ugroženo je jer nivo reke Zapadna Morava neprestano raste i Gradski štab za vanredne situacije naložio je hitnu evakuaciju meštana. Zapadna Morava izlila se i u naselja Beljina i Košutnjak, gde ugrožava više desetina kuća. Zbog velike poplave reke Čemernice u selima Preljina, Konjevići i Baluga kod Čačka, prekinut je saobraćaj na delu magistralnog puta od Preljine do Konejvića, i na lokalnom putu od Slatine do Mrčajevaca.
13:03 - VOJVODINA - Potpredsednik Vlade Vojvodine Goran Ješić rekao je da kiša nije prouzrokovala probleme na vodoticima u ovoj pokrajini što je, kako je istako, rezultat višegodišnjih ulaganja u uređenja kanalske mreže. Ima problema u prigradskim naseljima Novog Sada u podnožju Fruške gore, a u nadležnosti su lokalnih samouprava. Na putu Rakovac-Beočin palo je nekoliko stabala koja uklanjaju radnici Nacionalnog parka Fruška gora.
12:33 - KONTROLA VODE - Institut za javno zdravlje Srbije preduzima sve higijensko-epidemiološke mere u cilju sprečavanja posledica izazvanih poplavama. Pooštren je nadzor nad crevnim zaraznim bolestima, posebno u objektima kolektivne ishrane, kao i nadzor nad radom zdravstvenih ustanova i kontrola obaveznog prijavljivanja zaraznih bolesti.
12:30 - VANREDNA SITUACIJA - Pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Ivan Baraš izjavio je da je vanredna situacija proglašena u pet gradova i 14 opština u zemlji, dok je najkritičnija situacija na teritoriji Kolubarskog, Moravičkog i Mačvanskog okruga. On je naveo da je do sada evakuisano 416 osoba iz više od 200 domaćinstava, da je oko 300 objekata poplavljeno i još 500 ugroženo, kao i da se popodnevnim časovima očekuje porast vodostaja Južne Morave kod Veternice i Toplice.
12:25 - NOVI SAD - Meštanin Kovilja U. V. (61) utopio se u rukavcu Dunava kod Novog Sada, pa je broj žrtava ovih poplava povećan na tri.
12:23 - TOPOLA - Vatrogasac iz Topole D. L. poginuo je tokom akcije spašavanja u Jasenici.
11:55 - KATASTROFA - Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da u istoriji zemlje nisu zabeležene ovakve poplave i najavio da će u 13.00 časova proglasiti vanrednu situaciju na cijeloj teritoriji Srbije. "Ovo je najveća katastrofa vodene stihije ikada. Ne samo u zadnjih sto godina, ovo se nije desilo u istoriji Srbije. Više kiše je palo za jedan dan, nego za četiri meseca", rekao je Vučić.
11:40 - VALJEVO - Zbog velike zamućenosti, u Valjevu su moguće restrikcije vode u visinskim zonama grada, saopšteno je iz Vodovoda. Kako je precizirano, zbog velike zamućenosti "sirove vode", fabrika za njenu preradu na Pećini ne može da obezbedi dovoljne količine vode za piće, zbog čega je građanima upućen apel da vodu racionalno koriste.
11:34 - NIŠ - Na području Niša poplavljeno je desetak kuća u naselju Brzi Brod nakon izlivanja Suvodolskog potoka. Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da je kritično u Zetskoj ulici i u selu Jelašnica, gdje kiša neprestano pada.
11:30 - UŽICE - Na području grada Užica proglašena je vanredna situacija zbog neposredne opasnosti od poplava usled obilnih padavina i velikog dotoka vode na brani Vrutci. U saopštenju opštinske uprave, navodi se da se nailazak poplavnog talasa očekuje oko 13 časova i da je Gradski štab doneo naredbu o evakuaciji građana najugroženijeg dela Turice i građana na lokaciji nizvodno od Sevojna, od Bojovića vodenice do Zlakuse u pojasu do 300 metara levo i desno od obala Đetinje.
10:52 - MRAK - Zbog poplava u trafostanicama grad Lazarevac je trenutno bez napajanja, saopšteno je iz Elektroprivrede Srbije. Zbog opasnosti i ugrožavanja bezbednosti u četvrtak ujutru su isključene trafostanice 110/x kV "Lazarevac" i "Lešnica" u Loznici, jer se nivo vode podigao do komandne ploče. Kritično je i na području Valjeva, Loznice, Čačka...
10:30 - POMORAVLJE - Obilne padavine izazvale su mnogo manjih problema u celom Pomoravskom okrugu, ali životi ljudi i imovina većeg obima nisu ugroženi, izjavio je načelnik Odeljenja za vanredne situacije MUP-a Srbije za Pomoravski okrug Goran Kušić. "Opština Rekovac je proglasila vanrednu situaciju zbog velikih količina vode, a većih problema ima i u opštini Svilajnac, naročito u selima Kušiljevo i Grabovac", kazao je Kušić.
10:25 - ŠABAC - Krizni štab Grada Šapca uveo je, zbog mogućih poplava, vanredno stanje na teritoriji grada i svih pripadajućih sela i naložio školama da obustave nastavu do ponedeljka. Gradonačelnik Šapca Miloš Milošević ocenio je da je situacija alarmantna u selima ali da sam grad nije ugrožen.
10:23 - TRSTENIK - U opštini Trstenik danas je proglašeno vanredno stanje, a ugrožena su i izvorišta, tako da se od jutros voda koristi samo za tehničku upotrebu. Najteža situacija u opštini Trstenik je u prigradskom naselju Grabovac, gde se izlila Ljubostinjska reka i poplavila oko 30 domaćinstava.
10:20 - PRELJINA - U Preljini kod Čačka, usled izlivanja reke Čemernice, poplavljeno je oko 200 kuća i u toku je evakuacija stanovništva, saopšteno je danas iz Sektora za vanredne situacije.
10:15 - KOCELJEVA - Reka Tamnava tokom protekle noći poplavila je centar Koceljeve a bujica je odnela most na regionalnom putnom pravcu iz te opštine ka Valjevu. Na području opštine u toku je evakuacija stanovništva a trenutno je iseljeno oko 50 porodica, dok škole i vrtići danas neće raditi. Predsednik opštine Koceljeva Veroljub Matić rekao je da se po Koceljevi može kretati samo čamcima.
10:00 - GORNJI MILANOVAC - Izlivanje reka i odroni potpuno su paralisali saobraćaj prema Gornjem Milanovcu zbog čega u ovaj grad nije moguće doći ni sa jedne strane, rečeno je na jutrošnjoj sednici Opštinskog staba za vanredne situacije. U prekidu je saobraćaj i za Požegu preko Pranjana, jer su ogromne količine vode na ovom putnom pravcu a u Takovu je poplavljena mehanizacija azerbejdžanskog preduzeća "Az Virt" koje radi trasu auto-puta Begrad - Južni Jadran. Skoro četvrtina potrošača nema struju, a preti i nestašica vode.
09:53 - ŠKOLA - U niškoj medicinskoj školi "Dr Milenko Hadžić" obustavljena je nastava zbog poplave dela zgrade. Prema rečima direktora škole Svetislava Mladenovića, dve učionice pored kotlarnice poplavljene su, ali je najveći problem Zetska ulica, koja je poplavljena i učenici dolaze u školu potpuno mokri.
09:50 - PUTEVI - Na putu koji od Novog Sada vodi ka Iriškom vencu na Fruškoj gori od jutros je obustavljen je saobraćaj zbog sve češće pojave odrona zemlje uslovljenih obilnim padavinama, saopšteno je iz Javnog preduzeća "Putevi Srbije". Do obustave saobraćaja došlo je na deonici puta između Paragova i Iriškog venca.
9:46 - MINISTARKA - U toku je pružanje pomoći ugroženom stanovništvu na Ibarskoj magistrali na putu ka Koceljevi gde je blokiran saobraćaj. Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović trenutno se tamo nalazi i koordiniše napore spasilaca.
09:24 - PUTEVI - Zbog odrona je obustavljen saobraćaj preko Rudnika, a problema ima i u železničkom saobraćaju, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Zbog obilnih padavina Kružni put, ulaz u Leštane blokiran je u oba pravca, a vatrogasno spasilačke ekipe rade na spasavanju ljudi iz autobusa i automobila.
09:21 - PRUGE - Pruga između Beograda i Mladenovca na više mesta je poplavljena, a obustavljen je železnički saobraćaj na relacijama Beograd - Niš i Beograd - Bar.
9:07 - STRUJA - Zbog nevremena i obilnih kiša koje je zahvatilo Srbiju, u uslovima visokih vodostaja i opasnosti od poplava, v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Aleksandar Obradović naložio je direktorima svih privrednih društava u okviru sistema posebne mere predostrožnosti i postupanja u vanrednim okolnostima. Stanje u sistemu Elektroprivrede Srbije prati se 24 sata neprekidno i povećan je broj dežurnih ekipa.
9:00 - EVAKUACIJA - Načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić rekao je da je vanredno stanje proglašeno u 18 gradova i opština i da je tokom noći evakuisano 500 ljudi.
8:28 - VALJEVO - U Valjevu je reka Kolubara probila odbranu na pojedinim mestima, pa je Štab za vanredne situacije tokom prošle noći naredio evakuaciju građana u pojedinim delovima grada. To se pre svega odnosi na naselje Ilidža, kao i na deo kod Železničke stanice na levoj obali reke u delu gde njeno korito nije regulisano.
8:18 - BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da se jedna osoba utopila u Umčarima, kod Obrenovca, zato što nije stigla da se evakuiše. "Imamo i prvu žrtvu. U Umčarima se utopila jedna osoba, zato što nije slušala nadležne organe koji su je savetovali da treba da se evakuiše iz kuće. Naš primarni cilj je da izbegnemo takve slučajeve", kazao je Mali za Radio-televiziju Srbije.

Kako je izjavila Nada Ranković, otpravnica na Autobuskoj stanici "Autoprevoza" u Čačku, autobusi iz ovog dela Srbije za Beograd upućuju se preko Kragujevca i Batočine, a putnička vozila koriste pravac preko Gornje Trepče.


Radnici iz Čačka i Gornjeg Milanovca nisu mogli da dođu na posao jer ne rade autobusi, niti je moguć prolazak Ibarskom magistralom.
 

Pročitajte još:

Loznica pod vodom

* Armija “napada“ poplave, ministar Gašić proveo noć s vojnicima

* Srbija pod vodom: Vanredno stanje u 11 opština

* Haos u Beogradu: U Mirijevu spaseno dvoje dece iz bujica, škole neće raditi u četvrtak i petak

POVEZANE VESTI

Četvrtak 15.05.2014. 12:13
ma kakva globalna Klima...gluposti! Ko je cita NEBESKU LITURGIJU sv.Vladike Nikolaja Velimirovica sve mu je jasno ...ovo je tek pocetak.
Četvrtak 15.05.2014. 18:36
80% voca i povrca Srbija izvozi u Rusiju...ovo smo dobili zato sto nismo dali sankcije Rusiji... H.A.A.R.P (High Frequency Active Auroral Research Program)
Četvrtak 15.05.2014. 19:24
Čudan je onaj veliki beli oblak iznad Srbije na satelitskom snimku, koji danima ne mrda, i samo prosipa svoj tovar...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online