Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 02.04.2014.
08:43
B. Grujić - Vesti A

Političari u ringu (3): Fraktura lobanje zbog gradskih lokala

Kažu da su ljudi ravnice pitome ćudi, ali kad se interesi zažare, ume i Vojvodina da se uskovitla u maniru turskih, italijanskih ili latinoameričkih parlamentaraca. Samo desetak dana pred parlamentarne izbore strast je ponela i koalicione partnere iz Jedinstvene Srbije i SPS-a, a pesnice su pale u restoranu hotela Vojvodina u Staroj Pazovi. Navodno kafanski sastanak je bio organizovan s ciljem pomirenja opštinskih stranaka. Međutim, posle mnogo alkohola oka dva ujutro je mirovni sporazum propao i nastala je opšta makljaža u kojoj su letele flaše i čaše.

Jovana Ljiljak: Nađena pretičena na kućnom pragu

Zanimljiv je bio i slučaj iz revolucionarne 2000. godine, kada je u Zrenjaninu otet Jano Svetlik, odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine. Jano Svetlik, inače poljoprivrednik iz obližnjeg sela Aradac, sprečen je da prisustvuje sednici opštinske skupštine pošto su ga iz kuće odvela dvojica naoružanih mladića i sedam sati ga vozila oko Zrenjanina u autu za koji se, po nalepnici koja omogućuje parkiranje na skupštinskom parkingu, pretpostavlja da je opštinski.

- Ja sam bio na dvorištu, kada su došli vrlo neljubazni mladići i naredili mi da odmah pođem sa njima. Pitao sam ko su, gde me i zašto vode, usprotivio sam se, ali to nije vredelo, ščepali su me za ruke i bukvalno ugurali u automobil - pričao je tada Jano Svetlik.

-Vozili su me okolnim selima od pola osam do pola tri, bilo mi je jasno da rade po nečijem nalogu-I dan-danas ova avantura ostala je nerasvetljena.


Probleme, koji doduše još nisu dokazani, imala je i mlada političarka i članica zrenjaninskog SPO-a Jovana Ljiljak, kada je 2013. godine postavljena na mesto direktorke Gradske stambene agencije u Zrenjaninu. Nošena idejom da pospeši naplatu dugovanja za brojne lokale u centru grada, dospela je na udar raznih vetrova. Sumnje da su vlasnici tih lokala u stvari moćni gradski čelnici i njihovi prijatelji još su više uzburkale strasti, pa se mlada direktorka na pres konferenciji obratila rečima:


- Potraživanja Gradske stambene agencije od zakupaca gradskog poslovnog prostora početkom novembra 2013. iznosila su 144,2 miliona dinara i samo su za 7,9 miliona dinara veća u odnosu na potraživanje krajem 2012. godine. Zaustavljanje rasta nenaplaćenih potraživanja najveći je uspeh preduzeća u ovoj godini. Tome u prilog govori i činjenica da smo one koji godinama nisu plaćali kiriju iselili iz lokala - rekla je na ovoj konferenciji direktorka Ljiljak.

Političari u ringu:

1. Srpske čvoruge na putu u Evropu

2. Slomljeni nosevi ili nokaut

I tek što se stvar malo stišala, na Božić ove godine odjeknula je vest kako je Jovana Ljiljak brutalno pretučena ispred svog stana u Zrenjaninu. Primljena je sa teškim telesnim povredama u odeljenje otorinolaringologije zrenjaninske bolnice i tom prilikom konstatovane su sledeće povrede: fraktura lobanje, krvarenje iz uha, prelom ruke na dva mesta i povreda noge. Jovanu je na pravoslavni Božić pronašao komšija na stepenicama ispred svog stana. Njen otac sumnja da ju je neko gurnuo niz stepenice ili povredio, ali ne može da dokaže zato što se Jovana samog događaja ne seća. On je takođe istakao da bi voleo da Jovana napusti funkciju v.d. direktora u Gradskoj stambenoj agenciji jer je u poslednje vreme bila izložena konstantnim pritiscima zbog činjenica koje je iznela u javnost.

Sutra - Političari u ringu (4): Rat šakama ili pepeljarom

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online