Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 29.12.2013.
12:17
S. M. Tomić - Vesti A

Proročanstva u 2014. (1): Kuka i motika za siledžije

Narodni sanovnik predviđa kinjenje naroda i ukidanje svake trgovine, Vikinzi da će sa neba padati otrovi, a futurista Nil Ferguson da će se Evropska unija raspasti, a južnjaci za sedam godina postati batleri Nemaca.

Najpoznatija bugarska proročica baba Vanga
 


Deda Mraz, okićeni hoteli, novogodišnji koncerti, paketići za decu ostali su u 20. veku kao simbol novogodišnje atmosfere. U novom veku, gde deca ne prave Sneška nego gledaju u tablet, a odrasli računaju koliko godina traje svetska ekonomska kriza, novogodišnji praznici su prava prilika za medije da nas upozore šta nas čeka u narednoj godini. Proroci u svetu trljaju ruke, stigla je sezona prognoza, a mediji u nedostatku živih, objavljuju vizije onih kojih odavno nema, ali su dovoljno popularni.

Baba Vanga i reka leševa

Tako je ukrajinski radio podsetio da je najpoznatija bugarska proročica Baba Vanga u 2014. videla veliku poplavu na proleće kada će "ploviti reka  leševa", ali i dolazak nove pošasti, bolesti gore od side, koja će pogađati najviše muški svet, većina ljudi patiće od čireva, raka kože i drugih kožnih bolesti kao posledica hemijskog rata, koji je trebalo da počne 2010.

Promašene prognoze za 2013.

1.Rast plata i penzija i porast optimizma u društvu (šaman Jaroslav Kazimirov)
2. U Nemačku stiže neonacizam, a svi strani radnici biće proterani (astrolog Nikola Stojanović)
3. Rat na Balkanu počeće 10. decembra, a teroristi će podmetnuti bombu na dodeli Nobelove nagrade (astrolog Pavel Globa)
4. Papi će na niškom aerodromu biti priređen veličanstven doček, a Srbija će postati apsolutni turistički hit (futurista Nil Ferguson)
5. Obama će umreti na proleće od trovanja u avionu, ubiće ga oni koji ga čuvaju, a naslediće ga Džo Bajden, koji je rođak sa zaverenicima po majčinoj liniji (Dejan Lučić)
6. Posetiće nas vanzemaljci (vizionar Merdan Agović)

Ameriku čeka osveta prirode

Kairski astrolog i numerolog Džoj Ajad stekla je popularnost pošto je prognozirala za kraj godine sneg u Kairu, što se i dogodilo prvi put u 120 godina. Džoj je stekla nadimak Carica proroka i predvidela da će sledeća godina doneti uspeh mnogim zemljama, osim Americi gde očekuje velike prirodne kataklizme.


- Svi važni događaji koji su odredili početak nove epohe, već su se dogodili u 2013. Još su mnogi od ovih događaja skriveni od ljudi, ali kasnije ćemo saznali za njih. Sada, svi moramo da čekamo nova vremena. Ona već dolaze - najavila je Džoj Ajad.

Ekonomska kriza će se produbiti

Ekonomisti nas upozoravaju da kriza u Evropskoj uniji ne samo da nije prevladana, već nastavlja da se produbljuje. Futurista Nil Ferguson najavljuje tek 2020. kao godinu oporavka posle deset izgubljenih godina.

Sa njim se ne slaže Japanska investiciona banka Nomura naslovila je svoju prognozu za 2014. godinu "Kraj kraja sveta". Autori najavljuju da je globalna ekonomska kriza definitivno gotova. Kraj EU

Srbija će 2021. biti članica Sjedinjenih evropskih država, i to kao satelit novog nemačkog carstva, predviđa kontroverzni futurista Nil Ferguson. Teška finansijska kriza, uprkos predviđanjima, neće uništiti evro, ali hoće Evropsku uniju 2014. Sedam godina kasnije, u teškim porođajnim mukama, rodiće se nova fiskalna i politička tvorevina - Sjedinjene evropske države, na čijem čelu će biti ko drugi nego Nemačka. Okupljene oko nove Nemačke biće i bivše jugoslovenske države, a Beč će biti nova prestonica Evrope.

- Kao i Istočni Nemci pre ujedinjenja, evropski južnjaci, među kojima su i Srbi, imaće petinu stanovništva stariju od 65 i petinu nezaposlenih. Gomila evra koji se slivaju na njihove račune potiču iz sive ekonomije. Uglavnom su zaposleni kao vrtlari i batleri bogatih Nemaca u njihovim rezervnim boravištima na sunčanom jugu. Pri tom u taj jug ne ulaze samo priobalni Hrvati, tu su i jug Francuske, cela Italija, Grčka - predviđa Ferguson.

Proročanstvo Vikinga

Nedavno je i "Dejli mejl" zapaprio budućnost Evrope proročanstvom Vikinga, prema kojem nas smak sveta nas očekuje 22. februara 2014. godine. Neposredno pre kraja čovečanstva biće jaki zemljotresi, kopna će se pretvoriti u more, a sa neba će padati otrovi.

U gradu Jork zvuk iz roga označio početak odbrojavanja do kraja sveta, takozvane vikinške apokalipse, a direktor Vikinškog festivala u Jorku najavio je da se kraj sveta podudara sa početkom tog festivala sledeće godine, pa je ova vikinška kataklizma odlična reklama za nordijsku zabavu.

Kad se digna kuka i motika

Čuveni narodni kalendar predviđa za 2014. da će "gospodari siledžije i vladari kinjiti narod, ali će oni to skupo platiti, kad se digne kuka i motika. Trgovine neće nikakve biti, a ubistva i otmice biće vrlo česte".

Broj 7 donosi iznenađenja

Prema kineskom horoskopu, 2014. je godina drvenog zelenog konja. U predstojećoj godini najvažnija dešavanja biće vezana za promene, uravnoteženja i stalni napredak. Mnogi će biti u potrazi za svojim snovima. Numerolozi pak kažu da je 2014. pod vladavinom boja sedam, broja spiritualnog buđenja. Sedam je broj mislioca, tražitelj istine, a stvarnost će često biti skrivena iza mnogih iluzija. Mnoga iznenađenja se mogu očekivati na globalnom nivou, a neka od njih neće biti prijatna.

Šta predviđaju srpski astrolozi

Astrolog Nikola Stojanović najavljuje depresivna stanja u Srbiji i ozbiljne probleme sa komšijama. Astrolog Dušan Veličković predviđa besparicu i politički boks meč Vučića i Dačića, dok su zvezde naklonjenije Vučiću. Astrolog Zlatko Zlatković u 2014. vidi haos na berzama koji urušava EU, terorističke napade na Moskvu i London, a u Srbiji epidemiju virusa i trovanja hranom. Astrolog Mihailo Čukić kaže da je pred nama još jedna zaglavljena godina, a vizionar Marina Tomašević da će bolesti harati i svetom i Srbijom.

- Svi treba da se vrate veri, jer je ona jedini spas od pošasti mentalnih i svih drugih oboljenja i ostalih zala - gladi, nemira i prirodnih katastrofa - upozorava Marina.

Po svemu sudeći, ionako samo Bog može da nam pomogne.

Sledeći nastavak - Proročanstva u 2014. (2): Mi smo rimski bogovi

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online