Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 15.11.2013.
12:04
J. L. Petković - Vesti A

Umesto Srbima, brašno pacovima!

Dvadeset pet tona brašna koje je Republička direkcija za robne rezerve uputila 2011. godine kao pomoć građanima severa Kosovske Mitrovice, propalo je u skladištu u Doljanima u opštini Zvečan. Brašnu je davno istekao rok trajanja, a ni do danas se ne zna zašto (pomoć je upućena za sve četiri opštine na severu Kosova) samo Mitrovčani nisu dobili svoje sledovanje.

Nemar, glupost, ili nešto treće, tek - brašno propade
 

- Brašno je stiglo pre dve godine, a u naše skladište je smešteno na intervenciju dve opštine (Zvečan i Kosovska Mitrovica), s tim što je opština Zvečan podelila brašno. Nekoliko puta smo usmeno izveštavali opštinu Kosovska Mitrovica da je prošao rok trajanja brašnu, da nam smeta i da ga uklone, ali oni su se vadili da nemaju nikakav dokument da je ono njihovo. Onda sam se i dva-tri puta pismeno obratio predsedniku opštine, ali ništa nije preuzeto. Ne znam u kakvom je stanju trenutno brašno, ali se bojim da je glodar počeo da radi svoje, i sigurno je da sada ne bi smeli da ga podele, jer bi izazvali neku epidemiju - kaže Zoran Milutinović, bivši direktor komunalnog preduzeća iz Zvečana.
 

Ivanović: To je sramota

Sramota je da u vreme dok ljudi jedva uspevaju da obezbede redovne obroke, i dok se gase narodne kuhinje širom Srbije, propadne ovolika količina brašna namenjena mojim sugrađanima. I što je najgore, sve to zbog ljudskog nemara - komentarisao je za "Vesti" Oliver Ivanović, bivši državni sekretar u Ministarstvu za KiM.

Krstimir Pantić, tadašnji predsednik opštine Kosovska Mitrovica kaže da bi odgovornog za propadanje tolike količine brašna trebalo potražiti kod nadležnih u lokalnoj organizaciji Crvenog krsta u Mitrovici "koja je nadležna za humanitarnu pomoć upućenu na KiM kao i za humanitarnu pomoć iz Ruske Federacije".
 

- Oni su tu pomoć primili i delili ugroženom stanovništvu. Ja sam od 29. decembra 2012. imenovan za zamenika direktora Kancelarije za KiM i ne znam šta se dešavalo u međuvremenu sa tim namirnicama. Žao mi je, ali to je sve što znam - objasnio je Pantić.


Saša Nikolić, iz lokalne organizacije Crvenog krsta, negira odgovornost.


- Kada se roba predaje onda se potpiše. Tražite od donatora kome je to predato. Sve što je Crveni krst dobio, mi smo podelili, a to brašno nikada nismo dobili. O svemu vodimo pedantu evidenciju, ono nikada nije predato Crvenom krstu - tvrdi Nikolić.


Do zaključenja ovog broja iz Republičke direkcije za robne rezerve nismo dobili odgovor na pitanje ko je preuzeo brašno.
 

Glodarima na radost

Bivša predsednica SO Kosovska Mitrovica, Ksenija Božović, kaže da se nikada na sednicama skupštine nije raspravljalo o ovoj donaciji, i da je "neko očigledno imao preča posla".
- Kada sam došla u skupštinu pokrenula sam temu, jer sam čula samo da je brašno stiglo u martu 2012, i da stoji u Zvečanu, kao i da je vršen pritisak da se skloni zbog pacova. Rasprava je pokrenuta tek 2013. jer nisam mogla da shvatim da brašno nije podeljeno. Niko ne zna ko je trebalo to da uradi, ali je poveden razgovor da se uništi - kaže Božovićeva.

POVEZANE VESTI

Petak 15.11.2013. 13:31
Za ovakvu stetu i nesposobnost treba odgovorne strpati u zatvor,ima ih toliko mnogo da nemogu ni raditi jedni od drugih,saplicu se.Kako je to moglo da promakne lopovima i svercerima a da oni to nisu iskoristili?
Petak 15.11.2013. 20:21
Треба појачати слање помоћи али алтернативним шумским путевима. А за ово убуђало брашно окривити, зихер је најлогичније, Мишковића. Тип ће иначе бити крив за све малверзације Ђиласа, Милутиновића, Влаховића, Милосављевића & т.д.
Petak 15.11.2013. 19:37
http://vukajlija.com/zabava/posteri/647542
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online