Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 22.05.2013.
12:04
N. Jokić - Vesti A

Kušner znao ko je Tači

"Sve što se u ono vreme (rata) govorilo imalo je za cilj da prikaže da je sa jedne strane bilo dobro a sa druge zlo, i išlo se dotle da su ponekad Srbi prikazivani kao nacisti", rekao je za radio Evropa1 Pjer Pean, doajen francuskog novinarstva, predstavljajući svoju knjigu "Kosovo - pravedni rat za mafijašku državu", koju je upravo objavio veliki pariski izdavač "Fajar" .

Dvostruki standardi za kosovsku dramu: Pjer Pean
 

Uprkos svom neprikosnovenom ugledu, Pean je pred voditeljem emisije ipak morao da se pravda da nije "pro-Srbin", da nipošto ne želi da opravda Miloševića već da jedino želi da rasvetli šta se stvarno dešavalo; kolika je i kakva bila propaganda NATO-a koja se završila osnivanjem mafijaške umesto multietničke države.


Naglašavajući da je NATO ilegalno bombardovao Srbiju 1999. godine, Pean konstatuje da je "NATO od tada postao mač, umesto da kao do tada bude štit". Po njemu reč je o prvom ratu NATO-a, o ključnom događaju posle Berlinskog zida koji je izmenio svetski poredak.


Autor se pita kako je Kosovo dobilo nezavisnost uz blagoslov zapadnih sila i postalo "mafijaška država i sledbenik politike etničkog čišćenja", opisuje kako je albanska mafija ušla na Kosovo sledeći "stope NATO-a". 


Pean postavlja pitanje o i "iznenađujućoj bezazlenosti Bernara Kušnera koji je 1999. postavljen za prvog šefa Unmika na Kosovu. Kušner je 8. juna 2009. godine primio Tačija u Parizu u svojstvu ministra spoljnih poslova Francuske - funkcija koju je dobio od desnog predsednika Sarkozija pošto je promenio ubeđenja i napustio socijaliste.


"Kušner je primio premijera Kosova Tačija... bivšeg šefa OVK koji je počinio užasne zločine i osumnjičen je da je organizovo odvratnu trgovinu organima upravo u vreme kada je Kušner upravljao Kosovom u ime UN. Prilikom tog susreta Kušner javno izražava svoje prijateljstvo prema Tačiju i kaže mu da je zadovoljan zbog dobrog položaja nealbanskih manjina na Kosovu".


Autor se pita da li je Kušner znao za sumnje u vezi s Tačijem. Da li je znao da ga je više zapadnih obaveštajnih službi označilo kao ključnu ličnost organizovanog kriminala na Balkanu?
 

Novinar koji razbija laži

Pjer Pean (1938) je ugled stekao "demontirajući" opšteprihvaćene predstave o istorijskim i političkim ličnostima i događajima. Proslavio se osamdesetih godina knjigom o Miteranu u kojoj otkriva da je sve do 1943. on bio funkcioner kvislinške francuske države poznate kao Višijevska republika. Posle toga objavio je niz knjiga demontirajući predsednik Žiskara Destena koji je primio dijamante od zloglasnog afričkog diktatora Bokase, da bi nedavno u knjizi "Slučaj K." pokazao "poslovno-korumpiranu stranu" Kušnerovog "humanitarizma" u Africi, a u knjizi "Torbarska republika" veze bivšeg predsednika Sarkozija sa gangsterima.

POVEZANE VESTI

Sreda 22.05.2013. 12:26
to ne znaju samo drug lopata i drug gljiva.... čak i drug diplomrani pravnik zna to, al' on je 3,14čka, pa mora da ćuti...
Sreda 22.05.2013. 16:46
Kušner je bio angažovan u medijskom ratu protiv Srba od početka sukoba u ex-yu i nije prestajao do dan danas ! Njegovi ratni prijatelji, anti Srbi u FR su bili B.H. Levy, Gluckman, Shvancerberg, čak su i angažovali i abbe Pirre ! Srpska tajna služba je snimila njegov razgovor sa bankarom, gdje navodi da će mu sjesti izvjesna suma novca ( OVK ) i to je bilo SAMO jednom prikazano na Fr TV i nikad više ! Nedavno je izdata i knjiga, koja opisuje Kušnera kao učesnika u trgovini organa, zbog čega je i smjenjen kao ministar vanjskih poslova !
Sreda 22.05.2013. 16:55
...isitna za srbe nista ne znaci, zasto, ko god se istine treba ukluci u srbsku javnost, tamo je neko ko ne zeli otkriti je. ...kad je za vreme ww2 pod vodjstvo generala Dagoljuba Mihajlovica srbska vojsak pobedjivala fsistio-komunisticku silu u jugoslaviju, Britanski atatse bio je zaduzen za infornaciju rat na balkan/jugoslaviju, sve Kraljeve vojske pobede,obavestavao je svetsku javnost, da su to pobede zlocinca J.B.TiTo pobede...dal je srbija ikad to protestirala kad se saznalo za da je Britanac izda srbiju?ne bre, pa i ova javnost o Takijev zlocin srbija ce da nagradi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online