Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Četvrtak 28.03.2013.
12:01

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

"Tomina izdaja teža od Haga"

Iako izbegava javnost, Nikola Šešelj (29), najstariji Vojislavljev sin, ipak je pristao da sa čitaocima "Vesti" podeli svoja saznanja, utiske i doživljaje o ocu, njegovoj haškoj sudbini, porodičnim i političkim prijateljima, izdaji, planovima...

Moj otac će razbiti bagru koja krčmi Srbiju: Nikola Šešelj

Priča se da bi vaš otac početkom leta mogao da se vrati u Srbiju, pripremate li mu doček?
- Niko ne bi bio srećniji od mene da se to desi. Međutim, ne verujem u dobre namere Amerike i lažnog suda u Hagu, ali ni srpskoj izdajničkoj vlasti koju predvode oni koje je stvorio moj otac, a oni ga izdali za šaku dolara i privilegije.


Kako je on podneo tu izdaju?

- Tokom svih ovih godina Vojislav je preživeo svašta, nekoliko hapšenja, robijanja po zeničkom zatvoru preko gnjilanskog i Centralnog zatvora u Beogradu, ali od svega je najteže podneo kumovsku izdaju!


Koliko ste se družili sa Tomom Nikolićem, krsnim kumom vaših sinova Vojislava i Ljubodraga?
- Tomu sam, čak i dok je bio uz skute mog oca, viđao povremeno. Bio sam klinac i nije me baš zanimalo da sedim sa starijima. Prihvatio sam ga kao iskrenog očevog prijatelja. Ali kad mi je najviše trebao, kad sam, nakon očevog odlaska u Hag, ubrzano sazrevao, Tome nigde nije bilo. Čak ni u kabinetu predsednika SRS-a, a kamoli kod nas u Batajnici!

Cena pobede

Lažni svedoci, brifingovani i obučavani kod haških tužilaca i istražitelja su jedan za drugim priznavali laži i do detalja otkrivali kojim su pritiscima bili izloženi. Kao antologijski snimak o virtuoznosti svedoka veštaka ostaće ubeležen Oberšal, koji je od sebe napravio budalu! Moj otac je pobedio Haški tribunal, ali to ga je koštalo zdravlja, ocenjuje Nikola.


Pravičan čovek i nežan otac

Mog oca srpska javnost doživljava pogrešno i kroz prizmu medija, koji mu nikad nisu bili naklonjeni. Vojislav je nežan, tolerantan i pravedan, pravi čovek iz naroda. Isti je i kao roditelj, kaže Nikola.

Kako ste doživeli odlazak oca u Hag i podizanje optužnice?
- Prvo sam bio u neverici. Tata se nikad ne bi skrivao i bežao od odgovornosti, a Hag je shvatio kao izazov časti i odbranu države i naroda. Nisam imao dilemu da će na njemu svojstven način sudijama da saspe istinu - da je Haški tribunal lažni sud i produžena ruka američke administracije koja je razbijala našu državu i ubijala Srbe tokom NATO agresije.


Deset godina je prošlo, hoće li po povratku Šešelj nastaviti da se bavi politikom?
- Naravno, politika je njegov život. Ako je pravde i Boga, vreme je da se vrati kući, u Srbiju, i da raščisti ovu domaću političku bagru koja krčmi državu i harači narod!

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.03.2013. 12:37
Нисам радикал, али дајем вам свесрдну подршку!
Četvrtak 28.03.2013. 12:42
Neugodni su uopste sukobi a posebno medjukumovske svadje. Medjutim, mozda uspiju to da prevazidju kad dodje Vojvoda. Nikola razborit, dostojanstven covjek. Sva porodica se sigurno puno napatila, ali Voja ne bi bio to sto jeste da ne drzi do sebe! Na stranu to sto smo uzivali gledajuci sudjenja i kilometarske rasprave u kojima je Vojvoda dominirao ostroumnoscu i briljantnim shalama i satirom.
Četvrtak 28.03.2013. 14:44
"Deset godina je prošlo, hoće li po povratku Šešelj nastaviti da se bavi politikom? - Naravno, politika je njegov život. Ako je pravde i Boga, vreme je da se vrati kući, u Srbiju, i da raščisti ovu domaću političku bagru koja krčmi državu i harači narod! "
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online