Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 09.02.2013.
12:01
D. N. Petrović - Vesti A

"Pomogao sam Milici i Borivoju kao da su moji"

Tek kada je nakon 20-časovnog pritvora pušten na slobodu, Srđan Stojanović (39), komšija teško ranjene dece Borivoja (3) i Milice (10) Vučetić iz Bošnjačke mahale u Kosovskoj Mitrovici saznao je da ga KPS policija sumnjiči za bacanje bombe i ranjavanje maloletnih komšija.

Srđan Stojanović sa svojom decom
 

- Bio sam u šoku većem nego kada su me uhapsili. Ja sam prvi pritekao u pomoć povređenoj deci, njihovo ranjavanje potreslo me je isto kao da su moja deca, a KPS je, što je strašno, dao saopštenje da sam ja osumnjičen za ovaj zločin. Ništa mi o tome nisu govorili dok sam bio u policiji - kaže Srđan.

Pročitajte još:

* Porodica: Komšija nije bacio bombu

* KiM: Stojanović pušten da se brani sa slobode

On naglašava da se u trenutku eksplozije nalazio u sobi svog stana i da je pomagao sinu Nikoli (6) oko domaćeg zadatka.


- Prvo se čuo pucanj i vatrenog oružja, a samo nekoliko sekundi kasnije i jaka eksplozija. Bacio sam se na dete i tako puzeći smo otišli do kuhinje u kojoj su bili supruga Dragana, stariji sin Petar (7) i ćerka Nikolina (2). Čim smo čuli zapomaganje komšinice Snežane, supruga i ja smo, ostavljajući svoju uplašenu decu, istrčali napolje. Supruga je uzela Milicu u naručje, a ja sam seo u auto i odmah krenuo ka bolnici kako bi im što pre pružili lekarsku pomoć. Dok sam čekao ispred bolnice pozvala me je supruga i rekla mi da je ona sa našom decom izbačena na ulicu i da im policija ne dozvoljava da uđu u kuću - priča uzbuđeno Srđan.

Ovde je pao geler od kineske bombe

Uviđaj je trajao pet sati.
- Mene su priveli u policiju da dam izjavu, a ženi i deci su savetovali da spavaju na nekom drugom mestu, kaže Stojanović i dodaje da su u KPS-u, gde je ispričao šta je čuo i video, bili korektni, ali da mu ni jednog trenutka nisu rekli da je osumnjičen za napad na Vučetiće.


Niko od članova porodice Vučetić, njihovih rođaka, komšija i prijatelja iz Kosovske Mitrovice ni jednog trenutka nije ni pomislio da je bombu bacio komšija Srđan.


Stojanovići znaju da nisu bezbedni u Bošnjačkoj mahali, znali su to i pre pet godina kada su se doselili u ovaj deo Kosovske Mitrovice. Deca su uplašena, ne smeju nikuda iz kuće, međutim, i Srđan i Dragana poručuju da ih niko i nikada ne može oterati sa njihovog kućnog praga.
 

Ne znaju ni kakva je bomba

Srđan je pušten, a još ne zna da li će protiv njega biti pokrenuta istraga i zbog čega. Portparol KPS-a Besim Hoti kaže da će sigurno odgovarati zbog nezakonitog posedovanja vatrenog oružja i da će o sadržaju optužnice odlučivati tužilaštvo.
- Objavili su da je u mojoj kući pronađena bomba M-70, ista kakva je bačena u sobu porodice Vučetić. Međutim, dok je vršen uviđaj policija je govorila da se radi o bombi kineske proizvodnje, čak je i jedan njen deo pronađen u dvorištu - objašnjava Stojanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online