Ponedeljak 17. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 25.12.2012.
17:31
A. Ninkov - Vestionline A

Srpska posla: Deda Mraza i igara!

Ove godine novogodišnje žurke na gradskim trgovima po Srbiji su kako kažu gradonačelnici skromniji nego prošle godine. Ima čak i onih koji za doček ne plaćaju ništa, ima i gradova koji ne organizuju slavlje, ali je ipak više onih kojima skromnost i nije vrlina. Ajmo redom, da vidimo koliko će pojedini gradovi da izdvoje za doček Nove godine, pa da im lepo kažemo šta su za te pare mogli da kupe svom gradu.

 Deda Mraz na prosjačkom štapu, a kod nas se rasipa
 

Da počnemo od Beograda: 10, 5 miliona dinara


Iako će ovogodišnji doček u Beogradu koštati duplo manje nego prošle godine 10,5 miliona dinara, složićete se da za te pare možemo da kupimo nešto što nam stvarno treba.

Sve informacije o tome šta treba gradovima u Srbiji "skinuli" smo sa sajta Istinomer rs.

Na primer, deo tih para mogao je da ode na renoviranje porodilišta u Beogradu, ili na otvaranje azila u svim opštinama koje je gradonačelnik Đilas obećao još 2008. ili na završetak boravka za decu sa teškoćama u svim beogradskim opštinama, ili za projekat zvani "metro u Beogradu" ili na...(ma, možete da dopišete sami šta nam sve treba).

Šabac: 1 milion dinara

 

Šabačka gradska uprava je za doček Nove godine namenila milion dinara, od čega je polovina honorar za muzičare koji će nastupiti na centralnom gradskom trgu.


A šta Šapcu stvarno treba:

 

Mogli su da ulože pare u završetak jedinog zatvorenog bazena koga obećavaju još od 2011. ili da uklone deponiju iz centra grada što je gradonačelnik Šapca Miloš Milošević najavio još za avgust ove godine.

 

Čačak : 2 miliona dinara

Budžet koji je izdvojen za ovogodišnji doček na Trgu u Čačku je oko 2 miliona dinara.

A šta Čačanima stvarno treba:

Treba im zatvoreni bazen, treba im stadion i Kancelarija za mlade i treba im sajamska zgrada koju je 21. juna 2010. godine obećao tadašnji gradonačelnik Čačka Velimir Stanojević.

Ćuprija : 5, 5 miliona dinara

 

U Ćupriji će prvi put, posle niza godina, biti organizovan veliki doček Nove godine na gradskom trgu što je izazvalo protivljenje opozicije koja smatra da je u vreme krize mnogo novca izdvojeno za proslavu.


A šta Ćupriji stvarno treba:

Lokalne vlasti mogli su sa tim parama da pomognu izgradnju za završetak gradnje urgentnog centra čija je gradnja stala još juna 2011. U urgentni centar primali bi se hitni slučajevi iz celog Pomoravlja.

Užice: Nešto više od 1 milion dinara?

Užičani su izdvojili kako kažu iz gradske vlasti  "nešto više od 1 milion dinara".

A šta Užičanima stvarno treba:

Treba im obilaznica oko grada čiji početak gradnje datira još od prve polovine devedesetih godina prošlog veka i treba im bar tri fakulteta iz isto toliko naučnih oblasti. (samo toliko, a ima još puno toga).

 

 

Novi Sad: 17 miliona dinara

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je će za obeležavanje Nove godine i oba Božića biti utrošeno oko 17 miliona dinara.


A šta Novom Sadu stvarno treba:

Još 2009. usvojen je petogodišnji plan kojim je predviđeno da se izgradi centralna kuhinja za potrebe cele ustanove “Radosno detinjstvo” i još jedan vrtić kojim bi lista čekanja postala prošlost. Pred kraj 2011. godine započeta je gradnja tih objekata, ali još nije izvesno kada će oni biti završeni.


Zaječar

Na glavnom zaječarskom trgu za Novu godinu nastupiće Nataša Bekvalac, Sanja Rilaković i Tamara Filipović. Visina njihovih honorara za sada nije poznata.


A šta Zaječaru stvarno treba:

Zaječarci su mogli da dobiju zatvoreni bazen koji najavljuju još od 2011. ili možda novi stadion što je gradonačelnik Boško Nicić predložio još prošle godine.

 

Niš : 3, 5 miliona dinara

Gradska uprava Niša je za ovaj doček izdvojila 3,5 miliona dinara.


A šta Nišlijama stvarno treba:

Dom za studente čija je gradnja započeta još krajem 2009. Ministar prosvete je aprila 2012. najavio da će radovi biti nastavljeni, a rok za završetak doma pomerio za – još dve godine.

Leskovac: 0 dinara?


Iz Turističke organizacije Leskovca, koji su organizatori koncerta, kažu da doček i koncert na Trgu neće koštati ni dinara.

 

Valjevo: 3 miliona dinara

 

Za novogodišnju noć grad je izdvojio tri miliona dinara.

 
A šta Valjevu stvarno treba:

 

Nova osnovna škola: Izgradnja je počela pre 12 godina i nekoliko puta prekidana zbog nedostatka para, a ministar Obradović najavio je da će prvog septembra “novi đaci biti u novoj školi”. Samo nije precizirao kojeg 1. septembra...

APLAUZ: Vranje bez dočeka na trgu

Rukovodstvo Vranja odlučilo je da zbog štednje, ne organizuje doček Nove godine na trgu, što je bilo uobičajeno nekoliko godina. Novac je, kažu, potreban za izgradnju pozorišta i važne investicije u gradu.

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić kaže da oni nemaju sredstva da dovedu neke skupe muzičke zvezde i da izdvoje od deset do petnaest hiljada evra za nastupe.

"Možda kad realizujemo investicije, sada ne možemo realno", kaže Antić.

Sredstva iz budžeta biće usmerena za izgradnju i obnovu izgorelog pozorišta i na važne investicije u gradu. Novca će biti i za skromnu proslavu Božića, Srpske Nove godine i Svetosavske nedelje.

ANKETA
Da li podržavate trošenje para za doček Nove godine na gradskom trgu?

POVEZANE VESTI

Utorak 25.12.2012. 18:22
1. Politicar i njegov rodjak koji sede u odboru = 120.000 dinara (mesecno) + akoncacija + procenat = 150.000 dinara. Posao - grejanje fotelje 2. Mucenik (radnik) u zaposlenoj firmi koji drzi isti taj koji greje fotelju a nema ni 2g mozga. Plata 20.000 dinara (nema topli obrok, nema perspektive nema lecenja). Moze samo da kupi svecu i da saceka da umre
Utorak 25.12.2012. 21:41
Суботица- базен, позориште, Мајшански пут (доста прометан, а рупа ко у швајцарском сиру)...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online