Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 19.09.2012.
03:28
B. Grujić - Vesti A

Na šta se žale građani Srbije (4): Zapalio se rakijom

I Vojvodina kleca pod teretom siromaštva, pa se ljudi pritisnuti depresijom i nemaštinom pre svega, žale i tužakaju na sve i svašta. Od onih dokonih, koji vreme provedeno u zgradi suda smatraju kao neko svoje radno vreme koje nije uzalud potrošeno, do onih koji tražeći rupe u zakonu i ponešto zarade.

Radislav Čok protestuje
 

Na šta se žale građani Srbije

 

Tako su sve češće tužbe zbog navodnih ujeda pasa lutalica, kada građani tuže državu, gradsku upravu ili mesnu zajednicu. Najčešće roditelji ubiju psa, kuvaju glavu, zatim vade vilicu i njom nanose navodne povrede deci po rukama, nogama ili drugim delovima tela. Odšteta nije mala - 100.000 dinara je za pretrpljeni strah, 100.000 za fizički bol...


Šezdesetčetvorogodišnji Radisav Čok, pre pola godine, tražeći i isterujući svoju pravdu, polio se rakijom komovicom i zapalio na ulasku u zgradu zrenjaninskog suda. I danas posle šest meseci od ovog događaja maše papirima ogorčen na sve i svakoga u zrenjaninskom pravosuđu. Njegovih tužbi ima preko stotinu. Na pitanje zašto se zapalio, nismo dobili precizan i koncizan odgovor, ali Radisav je ponovio da bi to ponovo učinio, samo kako bi skrenuo pažnju na sebe i svoje probleme, jer ga u sudu niko ozbiljno ne shvata...

Dragana Radlovački Grozdanov
 

Dragana Radlovački Grozdanov, zaštitnik prava građana u Zrenjaninu i okolini, ističe da je zatrpana brojnim pritužbama građana, koji se žale na sve i svašta, baš zato što im još uvek nije baš jasna suština postojanja ove institucije, tj. šta tačno radi i može zaštitnik građana i koje probleme može da rešava.


- Problemi na koje se građani žale su veoma realni i odnose se na životna pitanja, uglavnom se žale na povrede socijalnih i ekonomskih prava, kao i povrede prava na rad. Zabrinjavajući je procenat građana koji pritužuju na povredu radno-pravnih odnosa, naročito u javnom sektoru, zatim komunalne probleme koje organi javne vlasti ne rešavaju, kao što je dobijanje građevinskih dozvola, zatim raznih zahteva za rušenje nelegalno izgrađenih objekata i nerešenih zahteva u postupcima za legalizaciju nelegalno izgrađenih objekata - napominje Dragana Radlovački Grozdanov.
 

Silos i antena


Zanimljiv je i slučaj kada je Drago M. iz Velike Plane prodao izvesnom Zrenjanincu radio predajnik italijanskog proizvođača. Predajnik je bio zalemljen i postavljen na vrhu silosa zrenjaninske fabrike ulja, ali čim je aktiviran, zapalio se i umalo nije izgoreo ceo silos. Šteta bi u tom slučaju bila višemilionska, a oštećeni Zrenjaninac tužio je Dragu, koji je sudiji objašnjavao kako je, u stvari, on oštećen jer mu je predajnik uništen. 

POVEZANE VESTI

Sreda 19.09.2012. 04:21
Чему ово "И Војводина клеца"? Зар не би било лепше а и нормалније да пише "И север Србије клеца"? Србија је сиромашна јер нема добре људе који ће водити економију, зато што има толико тајкуна који су премоћни да би неко успео као мали, зато што има банке које легално краду своје клијенте и зато што има хиљаду зато. Све грађане који покушавају покрасти државу или послодавце путем превара типа ујед паса или повреда на раду треба похапсити и сместити тамо где им је место јер због таквих ће испаштати сав радни народ.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online