Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 05.09.2012.
12:04

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

I Dačić će pevati američku himnu

To što u vezi prodaje Sartida sada pokušava da istraži Dačić, radio je i Koštunica koji je, čim je proradila visoka peć, prvi zapevao američku himnu u Smederevu, kaže za "Vesti" bivši premijer i funkcioner Demokratske stranke Zoran Živković.

Zoran Živković, bivši premijer Srbije: Smešno je što o lopovskim privatizacijama govori baš Ivica Dačić...
 

Premijer Ivica Dačić je najavio rasvetljavanje prodaje Sartida?
- Koliko se sećam, Dačić je treći predsednik vlade koja se bavi Sartidom. Kada nemaju šta da rade, sete se Sartida. Nakon šest meseci sve zaborave. Isto to je radila i Koštuničina vlada, a onda nakon godinu i po dana, kada je proradila visoka peć, prvi je Koštunica stavio kacigu na glavu i sa ministrima pevao američku himnu u Smederevu.


Hoćete li sarađivati sa istragom, Sartid je prodat u vreme kada ste vi bili premijer?
- Naravno da hoću. Ipak, meni je ta situacija malo smešna. Posebno je smešno što o lopovskim privatizacijama govori Dačić, jer su se neke privatizacije dešavale u vreme dok je njegova partija bila na vlasti.
 

Đilas i Tadić isti

Svejedno je da li će na čelo Demokratske stranke doći Dragan Đilas i njegovi glasnogovornici ili će lider ostati Boris Tadić. Obojica misle da im je stranka prćija. Nijedan ne misli ni o interesu partije, ni o budućnosti Srbije - smatra Živković.

Ekonomista Branko Dragaš je kazao da su najveće državne banke ugašene da bi Sartid bio prodat u bescenje?
- Koji Dragaš? Gde je on bio ekonomista? Na kiosku. To što govori je bagatelisanje i vulgarizovanje teme. U vreme vlada Đinđića i Živkovića nije bilo spornih privatizacija. Sartid nije privatizovan, on je prodat iz stečaja. Smatram da je u ekonomskom smislu to najbolja stvar koja se desila u poslednje dve decenije. Svetska ekonomska kriza, ali i pisanje medija, doveli su ovaj gigant tu gde sada jeste.

Šta će se dogoditi na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke?
- Videćemo. Svejedno je. Ako Boris Tadić ostane prvi čovek stranke, ili na njegovo mesto dođe Dragan Đilas, podjednako nije dobro. To su isti ljudi. Stranka mora da se pročisti. DS mora hitno da reši unutrašnje sukobe, jer to šteti njenom rejtingu. To je partija koja mora biti lider demokratske, evropske i moderne Srbije.


Govorili ste da je DS bolesna i da ste spremni da se angažujete da je oporavite?
- U ovakvoj situaciji, sa ovim ljudima - ne! Pre osam godina sam izašao iz aktivnog bavljenja politikom i od tada nisam ušao u sedište stranke, ali su njeni sadašnji funkcioneri napravili katastrofu i za partiju i za Srbiju.
 

Ja sam omiljeni član DS

Kako biste voleli da vas predstavimo?
- Ja sam omiljeni član Demokratske stranke. Tako me, slobodno, potpišite. Samo član.

Hoćete li se vratiti?
- Sada sam samo član. Najvažnije je da se DS vrati statutu i programu iz 2001. godine. Bitno je da se podnesu ostavke na svim nivoima, da se izabere novo rukovodstvo i to tako što bi se ocenio rad tih ljudi koji bi se kandidovali na ta mesta. Tada bih se uključio u rad i oporavak stranke.


Nakon izbora pozvali ste Tadića da podnese ostavku...
- U Statutu stranke piše da se rezultati izbora moraju analizirati. Nisam pozvao samo Tadića da odstupi, pozvao sam celu ekipu iz vrha partije da vrate svoje mandate građanima. Svi su učestvovali u tome, bez obzira na to što sada kada gori, većina ćuti i čeka da opere ruke. Svi su neiskreni u medijima, a i mediji prenose ono što stignu, zavisno pod čijim su uticajem.

POVEZANE VESTI

Sreda 05.09.2012. 12:10
Ovome ponestalo para cim se vratio na novinske stranice.
Sreda 05.09.2012. 12:33
Mislio je sklonicu se sa scene, narod ce zaboraviti za moje kriminalne radnje i eto me ponovo kao veliki patriota!
Sreda 05.09.2012. 13:35
Neki bivsi premijer i jedno od krila DS-a ne cita sredstva informisanja gde je EU medju njih 25 privatizovanih preduzeca svrtsla i "Sartid" za proveru privatizcije!!! Samo je pitanje koliko je gospodin Zoran Zivkovic umesan u procese privatizacije koje treba proveriti !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online