Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 30.12.2011.
14:00 >> 15:46h
N. Vulović - Vestionline A

Vodič kroz Srbiju za Novu godinu

Trećina građana Srbije odlučila je da doček Nove godine provede kod kuće, a glavni razlog je nedostatak novca. Najjeftiniji provod je izlazak na gradski trg gde se muzika može slušati besplatno, a obzirom da je u novogodišnjoj noći ukinuta prohibicija u Beogradu i piće se cele noći može kupiti za mnogo manje novca. Ako vam je dosadno da još jednu Novu godinu dočekate u svom gradu, u istom novogodišnjem dekoru kao i prošlih godina, i sa istim društvom, možete malo i da proštetate po Srbiji jer je svaki grad spremio po nešto.

Vatromet, domaća muzika i kuvano vino, treba li išta više

Ostalo je još dva dana do dočeka i ako do sada ništa niste uplatili ili kupili garderobu, mala je šansa da to i učinite. U većini klubova i restorana mesta su popunjena, a zbog ranih rasprodaja u radnjama su krpice rasprodate, a ostale samo krpe. Zato obucite džemper, dobre tople čizme, rukavice i pravac na neki od trgova.

Upozoravamo vas da nađete rođaka kod koga ćete da prespavate, jer se ne preporučuje vožnja pod dejstvom ogromane količine alkohola, koje smo skloni da unesemo u sebe kada god slavimo.

Beograd - Ludnica na ulicama uz muziku i petarde: Ko želi da doček Nove godine iskoristi kao izgovor da dođe u Beograd možda i nije izabrao najbolji trenutak. Glavni grad Srbije svakako će biti predvodik što se tiče imena koja će se pojaviti ispred Narodne skupštine: Galija, Plavi orkestar, Van Gog i Sergej Ćetković.

 

Zanimljivo je da su za muzički program zaduženi samo muški izvođači, ali će domaćin biti dama, simbol noćnog života Beograda, voditeljka Studija B, Ivon Jafali. Sa video bima Beograđanima i svim gostima Novu godinu čestitaće najuspešniji srpski sportisti u 2011. godini.

 

Svi oni koji budu došli u Beograd očekujući dobru masovnu žurku i vrelu atmosferu, moraju psihički da se pripreme za ogromnu gužvu, topovske udare i odeću ispreženu od petardi, kao i kosu polivenu pivom i ostalim alkoholnim pićima. Pa ko voli nek izvoli.

Pogled na Novi Sad za doček prošle Nove godine

Kraljevo - doček na Trgu srpskih ratnika: Zagrevanje počinje nastupom grupe Goodwill, a u 22.30 na binu izlaze Divlje jagode, koje će svirati do ponoći. Poslednje sekunde 2011. odbrojavaće se, naravno, uz vatromet.

Čačak - doček uz Keltse: Čačani će novu godinu dočekati uz bendove Ortodoks kelts i Sars na glavnom gradskom trgu, i vatromet koji će povezati staru i novu godinu. Gradski oci su raspoloženi da se slavi domaćinski, pa ćemo Novu godinu u tom gradu dočekivati dva puta, odnosno i po julijanskom kalendaru 13. januara.

Kruševac - doček na Trgu kosovskih junaka: Kruševac se odlučio da 2011. godinu isprati u znaku lokalpatriotizma i stezanja kaiša, pa će na glavnom gradskom trgu nastupati isključivo kruševački bendovi.

Slavljenička atmosfera počinje već od 17 sati kada će na trgu decu zabavljati plesne grupe i pevač iz Trstenika Luka Mirkovski. Večernji program otvara KUD "14. oktobar", a za glavnu zabavu postaraće se grupe Stil grave, Zbunjeni sedativ i Da Vinči, a u novu godinu Kruševljane će uvesti najpoznatija kruševačka rok grupa ZAA. Vatromet, gratis kuvana rakija, i po još neko iznenađenje biće šlag na torti kruševačkog slavlja.


Prijepolje bez proslave: Sve tri opštine srednjeg Polimlja, Prijepolje, Priboj i Nova Varoš, rešile su da uštede za novogodišnje praznike, tako da neće imati organizovani javni doček 2012. godine.


Leskovac - Bregović sa orkestrom za svadbe i sahrane: Iako možda neće osetiti, ali Leskovčani koji budu izašli na ulice za novogodišnju noć najviše će se istrošti jer će im za 22.000 evra iz gradske kase svirati Goran Bregović sa svojim orkestrom za svadbe i sahrane. Jeste da je Leskovac dobio popust od Brege, jer on i ne pomišlja da nastupa za manje od 50.000 evra, provod uz trubače je mogao da prođe mnogo jeftinije.

Vranje - Lokalni trubači i kuvano vino na gradskom trgu: Kao i Leskovčani i Vranjanci će u hladnoj noći cupkati i đipati uz zvuke trube, ali svojih lokalnih muzičara. To ništa neće smetati da vrela krv Vranjanaca takva i ostane, uz malo kuvanog vina ili rakije, naravno.

Zlatibor - OK bend na Kraljevom trgu: Iako su turistički kapaciteti popunjeni, kao i ugostiteljski objekti u kojima se organizuje doček 2012. godine, Zlatibor tradicionalno ima i doček na otvorenom. Veče će početi sa OK bendom, a prelazak iz stare u novu godinu označiće vatromet i trubači.

Novi Pazar - Premijera za Željkom Joksimovićem: Građani Novog Pazara imaće po prvi put organizovani doček na otvorenom u ovom gradu. Pošto grad uspostavlja novu tradiciju nisu štedeli para pa su doveli dva imena iz vrha srpskog šoubiznisa. Željko Joksimović će pevati, a Ivan Ivanović zabavljeti Pazarce.

Novi Sad - Za svakog po nešto na Trgu slobode: Novi Sad tradicionalno priprema svašta nešto. Na glavnom gradskom trgu nastupaće Zvonko Bogdan, Bajaga i instruktori i novosadska pevačica Ana Perišić, koju smo upozali u "Prvom glasu Srbije".

Šabac - Čarolije na ledu uz Vlada Georgijeva: Šapčane će na centralnom gradskom trgu u novogodišnjoj noći zabavljati Vlado Georgijev, a radiće i klizalište. Koncert Vlade Georgijeva omogućili šabački privrednici, pa za novogodišnju zabavu neće biti potrošen novac iz gradskog budžeta.

Zbog besplatnog koncerta Vlade Georgijeva smanjeno je interesovanje za doček u šabačkim restoranima, a dva poznata ugostiteljska objekta otkazala su proslave.

ANKETA
Gde ćete dočekati Novu godinu?

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online