Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 23.10.2009.
18:28
Vestionline A

Još tri kompanije lete iz Beograda

Mađarska aviokompanija "Malev", austrijska lou-kost aviokompanija "Flaj Niki" i crnogorski "Montenegro erlajns" dobili su dozvole za letove iz Srbije, prenose beogradski mediji.

Direktorat za civilno vazduhoplovstvo Srbije dao je mađarskoj i austrijskoj aviokompaniji dozvole za letove iz Beograda, a crnogorskoj iz Niša za Cirih, rekla je portparol tog direktorata Katarina Andrić-Milosavljević.

"Malev će leteti na liniji Budimpešta-Beograd-Budimpešta, najverovatnije svakodnevno", navela je ona, dodajući da će "Flaj Niki" na liniji Beč-Beograd-Beč leteti šest puta sedmično.

Dozvolu je dobio i crnogorski "Montenegro erlajns", za letove iz Niša za Cirih, koji će iz Podgorice dva puta sedmično saobraćati do Niša, odakle će sa pauzom od jednog dana leteti do Ciriha i nazad.

U austrijskoj aviokompaniji, nakon što su dobili dozvolu za letove za Beograd, kažu da se pripremaju za realizaciju ovog posla.

„Za sada ne možemo saopštiti nikakve detalje o tim letovima. Planirano je da svakodnevno letimo za Beograd", objasnila je portparolka kompanije „Flaj Niki" Milen Placer koja navodi da je ovoj kompaniji zvanično potvrđeno da je dobila dozvolu za obavljanje letova Beč-Beograd-Beč.

„Detalje ćemo saopštiti na konferenciji za štampu koju ćemo 1. decembra održati u Beogradu", najavila je ona i potvrdila da će „Flaj Niki" novu destinaciju servisirati po ceni od 29 evra, kao što je bilo planirano pre godinu dana, kada je ova kompanija već pokušala da dobije dozvolu.

Podsetimo, niskotarifna aviokompanija "Flaj Niki" je već početkom meseca počela da prodaje karte za liniju Beograd-Beč za putovanja od 1. februara 2010. godine.

Kako se navodi na sajtu kompanije, karta za putovanja u februaru u jednom smeru košta 29 evra sa taksama u najjeftinijoj tarifi, koja ne omogućava da se karta vrati, a za zamenu je potrebna doplata. U skupljoj tarifi, koja omogućava vraćanje karte i zamenu bez plaćanja nadoknade, karta košta 384 evra.

Povratna karta iznosi 58 evra u jeftinijoj tarifi i 758 evra u skupljoj tarifi, dok karta koja se može vratiti ili bez nadoknade zameniti u jednom smeru košta 413 evra.

Trenutno zvanične austrijska i srpska kompanija - AUA i JAT- lete na liniji od Beča do Beograda to tri puta dnevno.

Sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" trenutno lete dve jeftine aviokompanije - Džermanvings i "Norvidžan er".

Crnogorska avio-kompanija "Montenegro erlajns" je takođe nedavno objavila da je spremna da ponovo uspostavi avionsku vezu između Niša i Ciriha, ali i prema drugim evropskim gradovima.

Domaći avioprevoznik Jat je za predstojeću sezonu ukinuo avionski prevoz iz Niša za Cirih čime je niški region praktično ostao bez ove veoma značajne evropske konkurencije.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online