Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 15.06.2011.
11:11
Srna, Večernje novosti A

"Turski kasapin" neće da se preda "korumpiranom Kosmetu"

Turski hirurg Jusuf Sonmez, koji je osumnjičen za nelegalne transplantacije ljudskih organa na Kosovu, rekao je da se neće predati kosovskim institucijama, jer su korumpirane i da se ne plaši da će biti uhapšen.

Jusuf Sonmez
 

"Živim potpuno normalno u Istambulu. Ponavljam da nisam učestvovao ni u kakvoj trgovini ljudima, a Mošu Harela koji se nalazi na optužnici nikada nisam video niti sam čuo za njega", rekao je za beogradske "Večernje novosti" Sonmez, protiv kojeg je tužilac Euleksa prošle nedelje podigao optužnicu zbog učešća u trgovini ljudskim organima.


On je zajedno sa izraelskim državljaninom Mošom Harelom pred Okružnim sudom u Prištini optužen za krijumčarenje ljudi, organizovani kriminal i nezakonito sprovođenje medicinskih delatnosti. Međutim, Sonmez tvrdi da nema ništa s tim i dodaje da je za Mošu Harela prvi put saznao početkom godine od tužioca.

"Ne znam kako izgleda i nisam ga prepoznao na slikama koje su mi pokazali. Jedino ime iz ove afere koje je meni poznato je Ljutvi Derviši. On je vlasnik klinike `Medikus` i on me je pozvao da odem na Kosovo da bih u njegovoj ustanovi obavljao operacije. Radio sam profesionalno i savesno i nemam veze sa organizovanim kriminalom", rekao je Sonmez.


Sonmeza je početkom godine turska policija privela na saslušanje, ali je on posle 24 sata pušten na slobodu. Sada se njegovo ime nalazi na listi begunaca za kojima traga Interpol.

Pročitajte još: 

1. Turski koljač-hirurg uhapšen zbog trgovine organima na Kosmetu

2. Dr Frankenštajn: Nisam vadio Srbima organe

3. Turski dželat na privremenoj slobodi

4. “Što oslobodiste dr Frankenštajna?! Pobeći će!“

5. Dr Sonmez: Nisam novi Mengele!

Prema turskom zakonu Sonmez ne može biti izručen drugoj državi. Turska, međutim, sarađuje sa zemljama u kojima se sudi njenim državljanima, a ako bi bio osuđen, Sonmez bi kaznu služio u svojoj zemlji.


Jusuf Sonmez osuđen je 2005. godine u Turskoj na 12 meseci zatvora zbog nesavesnog lečenja, ali je ubrzo amnestiran. Pre toga je nekoliko puta privođen zbog javnog poziva ljudima da prodaju svoje bubrege. Turske novine pisale su da se u ilegalnu trgovinu ljudima uključio još 1997. godine. Imao je i privatnu bolnicu koja je zatvorena kada mu je, 2007. godine, oduzeta dozvola za rad.

POVEZANE VESTI

Sreda 15.06.2011. 11:54
zato se divim cuvenom i slavnom mosadu.da je ovo uradio jevrejima,ne bi taj mirno setao i ziveo u istanbulu...secam se onog palest. duhovnog vodje jasin il tako nekeko bese...lajao je lajao...pa onda mu je dosla jedna raketica kad je izlazio iz dzamije...i ostadose samo iskrivljeni tockovi od invalidskih kolica i rupa u zemlji
Sreda 15.06.2011. 20:11
Kasapinu vratiti istom merom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online