Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 14.06.2011.
14:25
Alo A

Ginuli na vrhuncu slave

Brza vožnja, premor i loši uslovi na putevima kumovali su pogibijama mnogih slavnih ličnosti. Većina njih izgubila je život dok je odlazila ili se vraćala sa nastupa. Smrt ih je obično zaticala u snu.

Mladi nastradali tragično: Toše Proeski i Darko Radovanović
 

Da li sudbina ili nešto drugo, život i karijeru okončavali su dok su bili u najvećem usponu. Pevačica Silvana Armenulić, koja je početkom sedamdesetih godina prošlog veka žarila i palila jugoslovenskom narodnjačkom scenom, poginula je 1976. kod Kolara, u direktnom sudaru svog automobila s kamionom. Imala je svega 37 godina.

Silvana Armenulić

U saobraćajnoj nezgodi na autoputu Beograd-Niš, kod mesta Kolari, poginula je poznata pevačica Silvana Armenulić (37) sa još dvoje ljudi. Život je izgubila zajedno sa sestrom Mirjanom Barjaktarević i Radetom Jašarević, šefom Narodnog orkestra RT Beograd, koji je i vozio automobil koji je u jednom trenutku skrenuo s puta.
Rođena je kao Zilha Barjaktarević, bila je treće, od desetoro dece poslastičara Mehmeda Barjaktarevića. Sa 16 godina otišla je kod tetke u Sarajevo i počela da peva po kafanama. Umetničko ime Silvana uzela je po tada popularnoj glumici Silvani Manago, čiji je film "Gorak pirinač" posebno volela. Bila je interpretatorka novokomponovanih narodnih pesama i sevdalinki. Pesma "Šta ce mi život" Tome Zdravkovića, koju je otpevala u TV seriji "Ljubav na seoski način", postala je megahit.

 

Deset godina kasnije, slična sudbina zadesila je i sarajevske rokere, gitaristu Dražena Riča i basistu Aljošu Buhu, koji su tek osetili miris slave posle uspeha debi albuma njihove grupe "Crvena jabuka“. Krenuli su iz Sarajeva u Mostar na još jedan uspešan koncert, ali se i njima na drumu isprečio kamion.

Sa tugom i gorčinom još se po Srbiji i Crnoj Gori prepričava kako je 1999. život izgubio Nebojša Saveljić (28), član "Montenigersa“. Na putu između Cetinja i Podgorice, vozač "pasata“, u kome se nalazio i Nebojša, prevelikom brzinom se zakucao u stenu.

Smrt na drumu po svemu sudeći bila je suđena i čoveku koji je "zapalio" Balkan, Tošetu Proeskom. U 26. godini života uspeo je da se popne na estradnoj lestvici više nego mnogi njegovi vršnjaci, ali i starije kolege.

Poginuo je 2007. nedaleko od Nove Gradiške, krećući na gostovanje u emisiji Hrvatske televizije, pošto je njegov automobil "folksvagen tuareg" udario u prikolicu kamiona koji se kretao u suprotnom smeru. Toše je u tom trenutku spavao na mestu suvozača.


Saobraćajne nesreće okončale su život i pevaču Ipčetu Ahmedovskom, harmonikašu Draganu Mirkoviću Mirijevcu, muzičkom uredniku Marjanu Karanu, menadžeru Slobi Stojiljkoviću Debelom, pevaču Srećku Jovoviću i Boži Nikoliću.

Učesnici "Velikog brata"

 

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod mesta Ušće na šabačkom putu poginuli su bivši ukućani "Velikog brata", Elmir Kuduzović (26), Stevan Zečević Zeka (24) i Zorica Lazić (24). Crveni automobil „sitroen C4“, kojim je upravljao Elmir, zbog neprilagođene brzine izleteo iz jedne krivine, prevrnuo se na krov i sleteo u reku Vukodraž kod naselja Ušće, nekoliko kilometara posle termoelektrane „Nikola Tesla“. Tokom prevrtanja, Vladimir, koji se nalazio na mestu suvozača, ispao je iz automobila. Tragično nastradali krenuli su na gostovanje u lozničku diskoteku „Holivud“, u kojoj ih je čekao bivši ukućanin Danilo Tomić. Inače, po Elmira, Stevana i Zoricu došao je mladić koji je trebao da ih odveze u Loznicu, ali neposredno pre nesreće Elmir se zamenio s vozačem.


S druge strane, ima i onih koji ne žele da se igraju sa životom i sudbinom. Jedan od njih je i pevač Aleksandar Ilić, koji niti gaji ljubav prema vožnji niti prema automobilima. Voli na minut-dva da pogleda lep auto i to mu je sve. Već u svojoj mladosti shvatio je da nema urođenu sposobnost za vožnju, te uživa u tome da ga gde god može vozi supruga Biljana Jevtić.

Milenko Zablaćanski

Glumac Milenko Zablaćanski (52) preminuo je posle 20 dana kome na VMA, u kojoj se nalazio zbog saobraćajne nesreće kod Čajetine. Zablaćanski je povređen u udesu u mestu Jevremovići na magistralnom putu Užice-Zlatibor, posle čega je u besvesnom stanju sa teškim povredama glave primljen u užičku medicinsku ustanovu i operisan.
Glumac i reditelj Milenko Zablaćanski rođen je 1955. u Bogatiću, gde je završio gimnaziju. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Ognjenke Milićević. U beogradskom Pozorištu na Terazijama ostvario je uloge u predstavama "Trajkovići", "Heroji", "Kabare", "Svetlosti pozornice", "Lutka s naslovne strane", "Svadba u kupatilu" i drugim. Bio je oženjen balerinom Snežanom Vesković, s kojom ima dvoje dece.

I poznati pevač zabavne muzike Momčilo Bajagić Bajaga ne voli ni da pomisli na vožnju automobile. U životu nije želeo da vozi ni bicikl, a kamoli automobile. Istog mišljenja je i Bora Čorba.

Hašim Kučuk Hoki

Poznati folk pevač Hašim Kučuk Hoki (56) poginuo je u saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd-Subotica, kod Kovilja, u „zastavi 101“ kada je naleteo na kamion sa prikolicom nikšićke registracije, koji je skretao na parking.
U životu je imao tri velike ljubavi - žene (iza sebe ima 10 brakova), decu (ima 11 dece, šest sinova i pet ćerki) i Josipa Broza Tita (dva sina mu se zovu Alija-Tito i Dario-Tito). Takođe, danas mnogi i ne znaju da je Hoki sedamdesetih godina prošlog veka bio prvi seks simbol narodnjačke scene. Jedini je od narodnjaka nosio malo dužu kosu, imao "bitlsovski" imidž i svojim izgledom plenio ženki rod. Ploča sa hitom "Pijem da te zaboravim", po kojoj je postao i ostao čuven, dnevno je prodavana u 30.000 primeraka. Govorio je da nije bio zavodnik, već da je jednostavno voleo i poštovao žene.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online