Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 02.06.2011.
05:15
B. Đokić - Vesti A

Zločin među Srbima (5): Ubistvo za šaku evra

Jedno od ubistava koje je izazvalo ogromnu pažnju javnosti jeste likvidacija košarkaša Jovana Manovića u kafiću "Zodijak" u Beogradu pre četiri godine, naizgled bez ikakvog motiva.

Uviđaj u beogradskom kafiću "Zodijak"

Manović, koji je samo nekoliko dana pre ubistva stigao u Beograd, ubijen je dok je sedeo u kafiću usred belog dana. Nije se družio sa kriminalcima, niti je bio u svađi, niti je nekom dugovao.

Operativci beogradskog odeljenja za krvne i seksualne delikte kažu da su u prvi mah saznali da je košarkaš sedeo sa drugarima kada se iznebuha pojavio mladić pored ograde kafića i ispalio nekoliko hitaca u njega. Manović je na mestu ostao mrtav.


- Bezbednosne kamere iz okolnih firmi snimile su ubicu koji se dovezao na crvenoj vespi i parkirao je 30 metara od kafića. Oko vrata je nosio torbicu u kojoj je držao pištolj.

Odmah posle pucnjave počeo je da beži, ali mu je ispao pištolj CZ 99, koji smo odmah našli. Momak je pobegao motorom, a našli smo ga kilometar i po dalje na nekim stepenicama u sporednoj ulici. Zaključili smo da ubica nije iz Beograda jer je motorom nabasao na stepenice i da ga je tada uhvatila panika - kažu policajci koji su radili na slučaju.

Zločin među Srbima:

 

U razgovoru sa konobarima i svedocima policija je saznala da je za stolom do Manovića sedeo Goran Marić, koji je više puta osumnjičen za teška krivična dela, a vlasnik je "Zodijaka".


- On je potvrdio da je bio u kafiću i da pretpostavlja da je on bio meta, a da je Manović greškom ubijen.

Dao nam je imena sumnjivaca, jedan od njih bio je Dragan Cvetković, zvani Belmondo, a sa njim povezali i Bojana Baćkovića Baćka iz Užica i Milanka Ivanovića, zvanog Crna Mamba iz Krive Reke.

Kolege iz Užica su saznale da se Baćković krije u nekom apartmanu na Zlatiboru - opisuju detalje istrage inspektori.


Kada su inspektori došli na Zlatibor, Baćkovića su locirali u automobilu na benzinskoj pumpi. Imao je lažna dokumenta, a njegov vozač je priznao da je trebalo da ga vozi za Sarajevo, odakle je hteo da pobegne u Španiju.


- Njegova ekipa se okupljala u kafiću "Vendum" i tu smo uhapsili Crnu Mambu. On je bio momak sa sela fasciniran kriminalcima sa Zlatibora. U kafiću "Vendum" otvorili su mu račun da pije besplatno. Da bi im potvrdio lojalnost, Baćković i njegova ekipa su mu dali zadatak da ubije nekog "mnogo lošeg čoveka," na šta je pristao.

Poslali su ga u Beograd gde ga je sačekao Belmondo i dao mu stan da se krije, sve dok mu nisu javili da je Marić u kafiću i opisali ga. Nažalost ubio je pogrešnog čoveka - objašnjavaju inspektori.


Iako u filmovima plaćene ubice dobijaju veliki novac, u Srbiji je istina potpuno drugačija. Ivanović je za Manovićevo ubistvo dobio tek nekoliko stotina evra. Jedan od razloga što je pristao da otkrije sve detalje je strah da će biti ubijen, pošto je likvidirao pogrešnu osobu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.06.2011. 10:25
Kakav pajser ovaj Ivanović,dabome da je zalužio da ga ucmekaju! A,da li se neko seća motorcikliste od pre dve godine iz Bgd koji je shvatio da je "startovao"pogrešnu osobu i još joj se izvinio?! Danas je i par stotina evra velika suma! Za to se ne ubija,nego pritiska do kraja da se vrati para koja teba da se biznis okrene,a najebale su jajare koji duguju do sto evra jer se to smatra uvredom!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online