Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 17.11.2010.
08:27
Vestionline A

Buduća kraljica dobila prsten Lejdi Di

Čekanju je konačno kraj i Britanci mogu da se raduju novom kraljevskom venčanju. Naime, engleska kraljevska porodica je juče i zvanično potvrdila da će se princ Vilijam, stariji sin princa Čarlsa i Lejdi Dajane, i njegova devojka Kejt Midlton venčati na proleće ili leto naredne godine u Londonu.

Kejt Midlton i princ Vilijam
Ostrvski mediji su već počeli da porede Midltonovu sa princezom Dajanom, a tabloidi nisu propustili priliku da konstatuju da je "strpljiva Kejt" konačno dočekala trenutak kada će je Vilijam zaprositi. 

Kako se navodi u saopštenju kraljevske porodice, Vilijam je Kejt zaprosio prošlog meseca tokom odmora u Keniji prstenom svoje pokojne majke princeze Dajane. Takođe, princ je ispoštovao i običaje, pa je tražio (i dobio) saglasnost od Kejtinog oca. Već su počela nagađanja o tome kada će svadba biti održana, ali sigurno je da će to biti jedno od najspektakularnijih venčanja koje je Britanija videla u poslednjih dvadesetak godina.

Da podsetimo, Vilijam je sin princa Čarlsa i pokojne ledi Dajane, a jedan od naslednika britanskog prestola i "devojka iz susedstva", kako novinari često predstavljaju Kejt, upoznali su se 2001. tokom studija na Univerzitetu "Sent Endruz". Prema pisanju lista "Dejli mejl", Kejt je Vilijamu zapala za oko na studentskoj modnoj reviji na kojoj je Midltonova bila glavna zvezda.

Međutim, njih dvoje nisu odmah otpočeli romansu jer u to doba Kejt je bila u vezi sa kolegom Rupertom Finčom dok su Vilijama dovodili u vezu sa Džesikom Krejg. Ne zna se od kada su tačno njih dvoje zajedno, a prve glasine su se pojavile uoči Božića 2003, a prvi put su zajedno fotografisani u martu 2004. tokom odmora u švajcarskom skijaškom centru Klosters.

Zanimljivo je da je nekoliko meseci kasnije Vilijam izjavio da ne namerava da se oženi dok ne napuni 28 (koliko sada ima) ili 30 godina. Engleski mediji su od samog početka iscrpno pratili prinčevu romansu, ali izgleda da Vilijam u prvo vreme nije ovu vezu shvatao ozbiljno i uočljivo je bilo da Kejt nije bila među zvanicama 2005. na venčanju princa Čarlsa i Kamile Parker Bouls.

Ipak, krajem 2005. njih dvoje su se zajedno pojavili na venčanju Vilijamovog bliskog prijatelja Hjua van Katsema, a to je bilo samo jedna od mnogobrojnih svadbi na kojoj je mladi par bio gost, a Kejt je postajala sve nervoznija kako je vreme odmicalo jer željena prosidba nije bila na vidiku.

Nekoliko meseci kasnije zvanično su se upoznali i Vilijamovi i Kejtini roditelji, što je podstaklo nove glasine o veridbi. Ogroman pritisak javnosti je postajao sve veći problem za Midltonovu, koja je u nekoliko navrata angažovala advokate u sporovima protiv paparaca, koji su joj stalno bili za petama. Uporedo sa Vilijamovim angažmanom u vojsci Kejt je bila sve nezadovoljnija i njih dvoje su raskinuli vezu sredinom 2007.

Međutim, pomirili su se nekoliko meseci kasnije. U naredne dve i po godine i Britanci su nestrpljivo očekivali najavu kraljevskog venčanja, a u martu je Vilijam na pitanje novinara da li će uskoro biti svadbe odgovorio: "To ćete morati još da sačekate."

Napokon, potvrđeno je da će se njih dvoje venčati, a ostaje da se vidi kako će se Kejt snaći u ulozi princeze ne samo zbog novih dužnosti koje je čekaju već i zbog stalnih primedbi kraljevske porodice, koja nije najsrećnija zato što je princ izabrao "običnu devojku" koja u sebi nema ni trunčicu plave krvi.

POVEZANE VESTI

Sreda 17.11.2010. 08:36
kilava veza. nova meta.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online