Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 05.11.2010.
13:57
Vestionline A

Skandali polako ruše Berluskonija

Italijanski premijer Silvio Berluskoni, političar i multimilijarder, poznat po "slatkom životu" i skandalima i gafovima kojima puni štampu, našao se pred opasnošću da izgubi tako "slatku vlast", a popularnost mu je opasno pala na ispod 50 odsto.

Italijanska štampa ovih dana piše da je Berluskoni u najozbiljnijem kriznom periodu u svojoj dugoj političkoj karijeri, a neki komentatori već najavljuju da Italija ide ka post-Berluskonijevom periodu.

Narod nezadovoljan, ali se Silvio i dalje smeje
 


Kamen opasnog spoticanja je lepa Marokanka, maloletna 17-godišnja Rubi, plesačica koja je zbog krađe bila u pritvoru u Milanu odakle je spasao lično Berluskoni.  

Zahvaljujući Rubi italijanska javnost je saznala mnoštvo novih detalja o "slatkom životu" Beluskonija, o zabavama u premijerovoj vili u mestu Arkore, kod Milana, kojima je ona prisustvovala, a o kojima se u medijima dosad puno spekulisalo. Rubi je rekla da je primila 7.000 evra za svoj nastup na premijerovoj zabavi.


Prema pisanju "Korijere dela sera", Berluskoni je od šefa milanske policije lično tražio da pusti devojku i po nju poslao svog poverljivog saradnika, regionalnog zvaničnika, inače bivšeg ličnog zubara. Opozicija je spremno dočekala novi skandal iz privatnog života premijera i zatražila njegovu ostavku.


"Berluskoni ne može ostati nijedan minut u javnoj ulozi koju je besramno izdao", rekao je šef opozicione Demokratske partije Pjerluiđi Berzani, preneo je Rojters.
Što pre ode, bolje po nas - komentarišu birači, naveo je AP.


Italijani su već duži period nezadovoljni politikom koju vodi Berluskoni, medijski magnat, vlasnik fudbalskog kluba "Milan", milijarder koji je ove godine 14. po bogatstvu na čuvenoj Forbsovoj listi.


Italijanskim biračima najviše smetaju velika nezaposlenost, korupcija, kriminal, sprega vlasti i mafije... Berluskoni, pak, smatra da vlada mora da opstane jer je zemlja u krizi, a on mora da ostane na vlasti jer jedini može da drži desnicu na okupu.


''Ja sam zabavna osoba, puna života, a posao mi je težak teret, radim 19 sati dnevno, sedam dana u nedelji'', poručuje Berluskoni koji za lošu reputaciju i pad popularnosti oduvek krivi novinare.


Skandali sa maloletnicama su 74-godišnjeg Berluskonija koštali braka, jer ga je lane napustila 52-godišnja supruga Veronika posle provoda na rođendanskoj žurci jedne 18-godišnjakinje.

POVEZANE VESTI

Petak 05.11.2010. 14:23
Poznat po "slatkom zivotu", pa jos milijarder!!! A dali je poznato koliko "slatkih" zena radi za njega, da bi se on sepurio sa svojim bogatstvom???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online