Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 24.10.2010.
03:16
Srna A

''Vikiliks'' ugrožava živote vojnika

Britansko Ministarstvo odbrane osudilo je objavljivanje tajnih američkih vojnih dokumenata o ratu u Iraku na sajtu "Vikiliks", navodeći da to dovodi vojnike u opasnost.

"Osuđujemo svako neovlašteno objavljivanje poverljivog materijala. To može da ugrozi živote engleskih vojnika i da oteža i učini opasnijim svako angažovanje vojnika bilo gde u svetu", saopšteno je iz Ministarstva odbrane Velike Britanije.

Objavili tajna dokumenta o ratu u Iraku: Vikiliks

U saopštenju se dodaje da bi bilo neprihvatljivo spekulisati o detaljima tajnih dokumenata bez dalje istrage.

"Nema mesta zlostavljanju pritvorenika i mi istražujemo svaku optužbu upućenu na račun naših vojnika", navodi se u saopštenju i dodaje da je zaštita civila uvek u centru aktivnosti britanskih snaga i da je svaki civilni gubitak stvar za duboko žaljenje, te da se svi takvi incidenti uzimaju veoma ozbiljno.

Sajt "Vikiliks", pre dva dana, objavio je oko 400.000 dokumenata o teškim i surovim okolnostima rata u Iraku, uključujući mučenje iračkih civila u periodu od 2004. do početka 2010. godine.

Oko 46 000 britanskih vojnika učestvovalo je u invaziji na Irak u martu 2003. godine i to je drugi po veličini kontingent nakon SAD. Britanska misija na jugu Iraka okončana je u julu prošle godine.

POVEZANE VESTI

Nedelja 24.10.2010. 14:52
Gdje ima dima, ima i vatre! Zasto nisu preispitivane te tvrdnje prije nego sto je to Vikiliks objavio? Je li to ni USA ni UK nemaju pojma sta im vojska radi? Ja sam mislio da oni imaju kontrolu nad vojskom. Treba maksimalno podrzavati Vikiliks, jer ko zna sta ce isplivati na povrsinu za nekoliko godina npr. o ratu na Balkanu!?
Nedelja 24.10.2010. 17:24
Ma hajde Boga ti!!! Sad WikiLeaks ugrozava zivore Britanskih vojnika! A oni koji su iste te vojnike slali u rat, oni im nisu ugrozavali zivote? Koji su ovo idioti!!! Pa masa tih vojnika su danas dozivotni invalidi, bar u glavi i dusi! A ko je kriv za sve to??? Da nije Irak, ciji narod je te vojnike u svojim kucama, i na svojoj teritoriji docekao, a od njih posle bivao ubijan, maltretiran, pljackan itd.?! Zamislimo samo tu scenu: sjedimo u svojim kucama, gledamo TV, ili kuvamo, jedemo, igramo se sa djecom itd., a onda tu upadnu strani vojnici, a ti ispadnes okupator! I to njihov neprijatelj broj 1!!! Po scenariju: KO PREZIVI - PRICAT CE!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online