Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 17.10.2010.
13:02
N. Jokić - Vesti A

Bande žena siluju muškarce

U Zimbabveu muškarci strahuju da se uveče nađu sami na ulici, jer u poslednje vreme bande žena sve češće napadaju i siluju muškarce. Tamošnja policija priznala je da ovo neuobičajeno nasilje sve rasprostranjenije i da je pokrenuta opsežna istraga koja još nije dala konkretne rezultate.

Ne pričaju javno, ali strah u Zimbabveu raste zbog neuobičajenog nasilja
 

- Ne znamo zašto ženski gangovi to rade, zašto seksualno napastvuju muškarce - nemoćno je raširio ruke komandant Čahiri, šef policijske stanice u Midlendu odgovarajući na novinarska pitanja, prenosi elektronski medij Afrika.com.
 

Stanovnici Zimbabvea su u šoku, a neki od njih, kao Klod Mararike, profesor sociologije na Univerzitetu u Zimbabveu, pretpostavljaju da je uzrok silovanja muškaraca - praznoverje i crna magija.
 

- Mi smo veoma praznoverna zemlja i moguće je da ženski gangovi upotrebljavaju spermu žrtava u magijske svrhe - kaže on.
 

Upozorenje jačem polu

Muškarci u Zimbabveu javno su upozoreni da ne prihvataju olako ponude žena da se provozaju kolima, jer je to uobičajena "tehnika" ženskih bandi. Kad se auto sa parom zaustavi na diskretnom mestu obično iz žbunja izleti čitav gang žena i kolektivno siluju žrtvu, obično uz pištolj ili puščanu cev na slepoočnici. Upravo to se dogodilo jednom muškarcu (44) - on je u blizini Hararea silovan u prisustvu jednog drugog muškarca koji je čuvao stražu.

 

Po ovoj verziji žene se bogate prodajući spermu koja se upotrebljava prilikom magijskog rituala za koji neki veruju da donosi "sreću u biznisu". Za razliku od profesora neki opet veruju da ženske bande napastvuju muškarce iz "čistog zadovoljstva". Za sada nijedna pripadnica nekog ganga nije uhvaćena kako bi se saznalo nešto "iz prve ruke".
 

U julu jedan mladić (25) bio je nasilno drogiran i silovan u gradu Masvingo. Istraga je utvrdila da su tri žene u junu otele mladića (18) i silovale ga u sred jedne katedrale u gradu Čiatngviza. O silovanju muškaraca prvi put se čulo krajem prošle godine kad je jedan čovek, oženjen otac troje dece i bez problema sa zakonom, došao u policijsku stanicu u Midlendu i ispričao da je bio otet, zatvoren u nekoj kolibi i silovan sedam dana.

On je rekao da je svakog dana morao da jede pirinač u koji je stavljan prah koji je ga je fiziološki stimulisao da ima odnos sa dve naoružane žene. Policija u početku nije verovala i odbila je da pokrene istragu, ali su se prijave umnožavale tako da više nije bilo sumnje da ženske bande zaista haraju Zimbabveom. Znak za uzbunu dat je prošlog petka kad je silovan jedan policajac star 26 godina.
 

- Uhvatićemo ih kad tad. Neka se pripaze one, ali i svi koji u medijima profitiraju od njihovih nastranih aktivnosti - poručio je komandant policijske stanice u Midlendu.

Nedelja 17.10.2010. 13:40
...mislim da ovim jadnim muskarcima treba zastita...da posaljemo nase "trupe"?...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online