Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 22.09.2010.
02:42
RTS A

Berluskoni se branio "magnumom 357"

List "Espreso" objavio je fotografije mladog Silvija Berluskonija iz vremena dok je bio perspektivni preduzetnik, kako udobno leži u svojoj firmi, dok se na stolu iza njega nalazi "magnum 357".

Mladi Silvio 1977. godine i "magnum" na njegovom radnom stolu

Sedamdesetih godina, kada je fotografija napravljena, Italija je bila zemlja visokog rizika, a budući premijer bio je u strahu od otmice. Berluskoni je tek naslućivao svoju budućnost medijskog mogula, a više se posvetio izgradnji novih stambenih naselja na severu "Milana 2", piše nedeljnik.

Crno-bele fotografije, snimljene 1977. godine, slučajno su otkrivene tokom čišćenja jednog fotografskog studija. "Espreso" je objavio i intervjuu sa fotografom Albertom Roverijem.

"Na sliku sam naišao kada sam digitalizovao arhivu. Koliko se sećam, fotografije mi se nisu tad svidele. Šef mi je dao zadatak da snimim Berluskonija za magazin i tada sam pitao ko je to? Šef mi je odgovorio da on namerava da kupi Đornale (Il Giornale) i da otvori TV stanicu. 'Slušaj moje reči, o njemu će se i te kako govoriti u vremenu koje dolazi', rekao mi je šef ", ispričao je Roveri.

"Espreso" opisuje pištolj "magnum" kao "mali i moćan", što su reči koje italijanski mediji u današnje vreme koriste za Berluskonija. Fotograf Roveri je izjavio da je snimanje trajalo oko dva sata i da je Berluskoni čak tada odbio da primi poziv gradonačelnika Milana.

"Posle snimanja, pozvao me je na ručak, a pre izlaska izvadio je dva pištolja, jedan za sebe, drugi za vozača. Video je da sam šokiran, pa je rekao: "Znaš li ti koliko se otmica odvija dok mi sad pričamo", priseća se Roveri.

Tokom sedamdesetih godina, najveći broj otmica izvodile su "Crvene brigade". U to vreme, jedan od Berluskonijevih zaposlenih bio je Vitorio Magnano, mafijaš iz Palerma, koji je kasnije osuđen za dva ubistva. Berluskoni je tvrdio da nije znao za Magnanovu povezanost sa mafijom, a Gaspare Mutola, mafijaš koji je postao svedok optužbe, dao je intervjuu u kojem tvrdi da je postojao plan za otmicu Berluskonija.

"Najvažnija otmica u koju sam bio upleten bila je ona koja se nikad nije ni dogodila. Sedamdesetih je trebalo da otmemo Berluskonija. Nisam znao ko je, samo su rekli da otmemo čoveka koji gradi Milano 2", izjavio je Mutola, poznatiji kao Asparino.

Mutola je rekao da je za posao oko Berluskonija bilo angažovano 18 ljudi.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online