Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 16.05.2019.
00:10
Z. Mirković - Vesti A

Islamisti iz BiH pretnja Evropi

Povratak velikog broja pripadnika Islamske države u Bosnu i Hercegovinu nije i ne može da bude problem samo za tu zemlju, jer su ti borci tempirana bomba pretnja i za Austriju, kao i sve evropske zemlje.

Z. Mirković
Saveznici: Milorad Dodik i Hajnc-Kristijan Štrahe

Ovo je zajednička poruka austrijskog vicekancelara Hajnc-Kristijana Štrahea i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika sa sastanka u Beču, gde su ukazali i na druge izazove za dve zemlje i celu Evropu. Štrahe i Dodik su se usaglasili da je neophodno da Austrija i BiH razmenjuju bezbednosne i sve druge podatke, kao i da Beč Bosni pruži podršku na tom polju.

- Posebno je zabrinjavajuće da se veliki broj boraca Islamske države vraća sa ratišta. To predstavlja veliku opasnost po BiH, ali i Evropu. Pitanje je kako se suočiti sa njima. Da li ih zatvarati ili sudski goniti? Najgore je ništa ne činiti. To je neodgovorno pošto su to tempirane bombe - rekao je austrijski vicekancelar.

On je istakao da moraju da se preduprede problemi sa migrantima jer se tokom leta očekuje novi talas izbeglica iz Azije i Afrike.

- Ne može biti da znamo da može da dođe do problema, a da kao 2015. ne radimo sve što je neophodno da se to spreči - smatra Štrahe.

Milorad Dodik složio se sa njegovim ocenama, dodajući da procene pokazuju da u BiH samo ovog leta može da uđe 50.000 migranata.

- To bi bio ozbiljan problem za BiH, koja nema logistiku da ih prihvati. To može da se odrazi i na našu ekonomsku i socijalnu situaciju - upozorio je predsedavajući Predsedništva BiH.

Z. Mirković
Njegoš na grudima: Konstantin Dobrilović

Orden RS za Dobrilovića

Konstantin Dobrilović, savetnik vicekancelara Štrahea i kandidat Slobodarske partije Austrije (FPO) za Evropski parlament, iz ruku Milorada Dodika dobio je orden Njegoša trećeg reda. Dobrilović je odlikovan za rad, lične rezultate i zasluge u učvršćivanju veza RS i Austrije.

- Izuzetna mi je čast što sam dobio ovaj orden, pogotovo što mi ga daje zemlja iz koje potiču moji roditelji. Ovo mi je podstrek da radim još više na unapređenju odnosa Srpske, odnosno BiH. Sa ponosom ću nositi ovaj orden kad god bude prilika za to - istakao je Dobrilović.
 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 16.05.2019. 09:11
"...pretnja Evropi" Па нека Фердинанд фон Хабзбург и Аустро-Угарска преузму на себе европски проблем Босне и Хрватске кад Срби нису у стању да то реше сами.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online