Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 14.07.2018.
23:58
B92 A

Dramatičan let za Zadar, putnici ogorčeni na "Rajaner"

Više od 30 putnika koji su "Rajanerom" leteli iz Dablina u Zadar primljeno je u bolnicu u Nemačkoj nakon što je avion prinudno sleteo u Frankfurtu.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Avion je vanredno sleteo jer je došlo do pada pritiska u kabini. Neki putnici su čak krvarili iz ušiju, saopštila je nemačka policija. Iz kompanije su poručili kako su upotrebljene maske za kiseonik, i da je posada izvela kontrolisano sletanje.

Podsetimo, avion se za sedam minuta s visine od 8.000 metara spustio na 3.000 metara i sleteo je na aerodorm Han u blizini Frankfurta.

Putnici su danas izrazili gnev zbog odnosa te firme prema njima posle prinudnog sletanja u Nemačku. Oni su za nemačke i irske medije opisali kroz šta su prošli tokom sinoćnjeg leta od Dablina do Zadra i posle prinudnog sletanja zbog pada pritiska u kabini aviona.

Zbog pada pritiska, ispale su maske sa kiseonikom, a putnici su naveli da su osećali jak bol u ušima dok avion nije sleteo na aerodrom Frankfurt-Han. Nemačka policija je saopštila da su 33 od 189 putnika prebačena u bolnicu zbog mučnine, bolova u ušima i vrtoglavice. Svi su pušteni iz bolnice posle ukazane pomoći.

Putnik Miomir Todorović je na Tviteru objavio fotografiju iz aviona uz poruku: "Dekompresija na 11.000 metara i naglo spuštanje na 2.800. Prinudno sletanje. Jedva čujem na desno uho. Birno je da smo preživeli".

Putnica iz Španije Minerva Galvan Domenek izjavila je za "Špigel" da putnicima, od kojih su neki imali krvarenje iz ušiju, usta ili nosa, 45 minuta nije dozvoljeno da izađu iz aviona posle sletanja. Ona je kazala da su mnogi putnici morali da provedu noć na aerodromu, a da su neki ležali na podu.

Putnik Konor Brenan rekao je za list "Ajriš tajms" da su "aerodromsko osoblje i pripadnici Crvenog krsta dali sve od sebe, dok ljudi iz Rajanera nije bilo nigde".

"Pokazali su šokantan nedostatak empatije za svoje putnike, koji se gotovo graniči sa nehumanošću", rekao je Brenan. Rajaner je saopštio da su putnici dobili osveženje, ali da je bilo "nedovoljno dostupnog smeštaja".

Neki od putnika nastavili su danas do Zadra drugim letom. Aerodrom Frankfurt-Han već dugo je glavna baza Rajanera. Rajaner se dugo suočava sa optužbama da im je usluga loša, kao i ponašanje osoblja kompanije prema putncima.

Piloti Rajanera stupili su prošle nedelje u štrajk u Irskoj, a obustavu rada su najavili i za 20. i 24. jul.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online